Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Prostranstva interneta nude bezbrojne mogućnosti obrazovanja i usavršavanja, potrebno je samo zagrebati ispod površine i pronaći one online tečajeve koje vam mogu olakšati posao ili pomoću kojih možete unaprijediti svoje vještine.

Manjak vremena i financijskih sredstava najčešće su izlike kada je u pitanju naše osobno i profesionalno usavršavanje. No srećom, doba u kojem živimo donosi nam mogućnosti koje daju odgovor na svaki naš izgovor. Različite open source platforme nude brojne tečajeve vrhunskih stručnjaka koje možete pogledati u vlastitom domu, često za malo naknadu ili potpuno besplatno. Mi smo izdvojili deset online tečajeva koje vrijedi istražiti, bilo da svom životopisu želite dodati novu vještinu ili jednostavno raditi na osobnom napretku.

1. Moderni vodič za one koji vole odugovlačiti

tecaj-1

O svim prednostima i manama odugovlačenja već smo mnogo toga rekli, pa ako smatrate da vam se ta vaša sklonost ipak ne sviđa, onda je vrijeme da bacite oko na ovaj vodič. U nešto više od sat vremena možete naučiti isprobane metode borbe s ovom navikom, nakon kojih ćete osjećati da ponovno upravljate organizacijom svog (poslovnog) života. Imate li naviku propuštati rokove zato jer uvijek nađete nešto što bi u tom trenutku radije radili, ovo je pravi izbor za vas.

Trajanje: 1h 5min / 17 lekcija

2. Dobijte potvrdu za svoju ideju i budite uspješni u poslovanju

tecaj-2

Redovito vam na pamet padaju različite poslovne ideje, ali nemate pojma koliko su ostvarive ili jesu li uopće potrebne tržištu? Ovaj besplatan online tečaj pokazat će vam kako uz minimalne troškove moete napraviti istraživanje tržišta koje će vam pomoći u odluci kojim smjerom ići. Sve o validaciji ideje, procjeni veličine tržišta postavljanju ciljenih reklama na Facebooku podučit će vas stručnjak za internet marketing.

Trajanje: 1h 36min / 20 lekcija

3. Tajne vještine prezentacije: odradite predavanje života

tecaj-2

Bez obzira radi li se o sastanku s nekoliko ljudi ili prezentaciji pred cijelom kompanijom, javni nastup može biti itekako stresan. Što obući, kako se držati, koliko govoriti, što pokazati, kako sve držati pod kontrolom… Pitanja je mnogo, a sve ih pokriva ovaj besplatan online tečaj kojeg donosi TED govornik s velikim iskustvom u ovom području.

Trajanje: 2h 50 min/ 84 lekcije

4. Postani otporan: umjetnost kontroliranja stresa

tecaj-4

Svakodnevni poslovni izazovi mogu izvući ono najgore iz najotpornijih među nama. Stres je neprijatelj protiv kojeg se moramo boriti pažljivo i promišljeno, a najbolje je kada bi ga u potpunosti mogli izbjeći. Stručnjak sa Sveučilišta u Washingtonu objasnit će nam kako se najbolje pripremiti za sve što nas čeka na redovitoj bazi i kako se naučiti nositi s najvećim izazovima.

Trajanje: 8 tjedana/ 2 do 3 sata tjedno

5. ICT i Cloud Akademija

tecaj-5

Znate li što sve informacijsko-komunikacijska tehnoloija može napaviti za vas? Jeste li upoznati sa svim prednostima poslovanja u oblaku? Ova mala akademija hrvatskog Telekoma približit će vam IT svijet kroz jednostavna objašnjenja i primjere iz prakse nakon kojih ćete lakše moći odabrati upravo ono što je vašem poslovanju potrebno. Ako zapnete, tu je uvijek i korisnički centar koji stoji na usluzi za sva dodatna pitanja.

6. Uvod u grafički dizajn

tecaj-6

Jeste li se ikada zapitali zašto je neko grafičko rješenje uspješno, dok drugo ne generira ikakve rezultate? Zašto je jedan logo privlačan i pamtljiv, dok drugi ne izaziva ama baš nikakvu reakciju? Što je potrebno da bi grafičko rješenje bilo ispravno, vrijedno i atraktivno? Grafički dizajn mnogo je više od poznavanja svih funkcija u Photoshopu i lijepljenja slika i fotografija u cjelinu. Smisao iza svega je mnogo dublji, a uz pomoć ovog uvoda savladat ćete osnove kako bi bar mogli razlikovati dobre od loših uradaka, te što je sve potrebno za vaš novi grafički projekt.

Trajanje: 1h / 12 lekcija

7. Digitalni marketing za pametne ljude

tecaj-7

Digitalni marketing danas nije opcija, već potreba ukoliko se namjeravate ozbiljno baciti u bilo koju vrstu posla. Društvene mreže, oglašavanje na internetu, pisanje sadržaja, istraživanje ključnih riječi… sve to mnogo je kompliciranije nego što se čini na prvi pogled. Ukoliko se želite samo kratko upoznati s onim što vaš community manager i marketing odjel svakodnevno rade ili se i sami namjeravate uloviti u koštac sa svim izazovima digitalnog doba, ovo je pravi početnički alat za elementarno znanje materije.

Trajanje: 20 lekcija

Vezani sadržaj: Preuzmite našu Internet marketing kuharicu i upustite se u avanturu digitalnog marketinga 🙂

8. Kako pokrenuti startup

tecaj-8

Kada vam o pokretanju startupa govori Dustin Moskovitz i još nekolicina iskusnih i poznatih poduzetnika, onda znate da njihove savjete vrijedi poslušati. Od početne ideje, njezine izvedbe, izgradnje proizvoda ili usluge do zapošljavanja, izgradnje poslovne kulture i operativnih zamki, ovaj tečaj pokriva apsolutno sve što ste ikada trebali znati o ovom načinu poslovanja. Naravno, govorimo o osnovama, jer detalji vezani za specifičnosti svakog poslovanja ipak ostaju na onome tko ga vodi.

Trajanje: 20h / 20 lekcija

9. Pisanje za web

tecaj-9

Samo zato što su vaše zadaćnice uvijek bile predmet divljenja vaših profesora ili imate par godina iskustva pisanja za lokalne novine, ne znači da ste osposobljeni za pisanje u apsolutno svakom mediju. Svaki od njih ima svoje zakonitosti, pisana i nepisana pravila, a samo onaj koji ih poznaje može ih i detaljno analizirati. Zato naučite sve o pisanju za web od žene kojoj je to struka i svakodnevni posao, možda će i vaši statusi odmah privući koji like više.

Trajanje: 16h / 4 lekcije

10. Kineski jezik: naučite osnove Mandarinskog

tecaj-10

Znate li koji se jezik najviše govori na svijetu? Zaboravite engleski i uhvatite se učenja mandarinskog. Možda ne djeluje kao najjednostavniji pothvat, ali budite sigurni da će vam se isplatiti. Svi znaju nekoliko najpopularnijih europskih jezika, no jednom kada u svoj životopis dodate makar osnovno znanje jezika koji vas može približiti drevnoj istočnjačkoj kulturi, potencijalni poslodavci odmah će vas gledati s novim poštovanjem u očima. Osim toga, zar se ne kaže da vrijediš onoliko koliko jezika poznaješ?

Trajanje: 6 tjedana / 4h tjedno

Za koji se god online tečaj odlučili, bio on s naše liste ili ste ga pronašli na najvećoj svjetskoj mreži, važno je samo da se ne prestanete usavršavati. Svijet se mijenja brzim tempom, a naše dosadašnje vještine ubrzo bi mogle postati sasvim bespotrebne. Umjesto besciljnog surfanja, radije dajte šansu nekoj novoj edukaciji, jer nikad ne znate koju vam poslovnu priliku može donijeti.

Vezani članci:

Besplatni internet tečajevi iz poslovanja i IT-ja

Online vještine koje danas MORA imati svaki poduzetnik

5 predavanja koja će vas učiniti pametnijima

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.