Kontaktirajte nas

Male tajne velikih majstora PowerPointa. Otkrivamo 10 predložaka koji će vam olakšati izradu sjajne prezentacije.


Što može biti gore od slušanja dosadne prezentacije?

Vi u ulozi onoga tko ju je isporučio!

Po tko zna koji put se nalazite ispred istog zida radeći PowerPoint prezentaciju jer niste sigurni što odabrati kako bi prezentacija izgledala fantastično, kako bi oduševila publiku te dobila vaš prepoznatljiv potpis. Zadane postavke ste već isprobali i znate da ne izgledaju dobro. Treba vam nešto bolje kako bi poboljšali blijedo i dosadnjikavo izdanje prezentacije. S obzirom na to da statistike pokazuju kako čak 30 do 50% radnog vremena provodimo na sastancima, jasno je da nemate baš mnogo vremena za istraživanje gotovih PowerPoint predložaka ili izradu istih. Zato smo mi tu za vas. Obećajemo kako ćete uz ove predloške privući pozornost publike kao nikad do sad.

 1. General meeting predložak

Sastanci su najbolji način kako bi svim zaposlenicima istodobno pružili uvid u promjene, obveze, očekivanja i slično, a ovaj PowerPoint predložak itekako će vam biti od pomoći. Siva pozadina, pročišćen i lako čitljiv font u crnoj i tamnoplavoj boji, dobra vidljivost slova kombinirana s kontrastnim shemama boja olakšava čitanje slajdova, čak i onima koji sjede na kraju velike prostorije za sastanke. Unutar predloška omogućene su promjene stilova i fontova, ta značajka može biti iznimno korisna kada želite vizualno istaknuti dijelove prezentacije ili naznačiti kako prelazite na novi segment sastanka. Postoje i prilagodljivi slajdovi koji dolaze s tematskim naslovima prilagođenima za organizacijski pregled. Poslužite se s nekim od 12 predloženih slajdova za ispoliran i kohezivan izgled vaše PowerPoint prezentacije. Predložak je besplatan stoga iskoristite njegove prednosti  fppt.com’s General Meeting Template.

 1. Flat predložak

Ova PPT tema s infografikama u flat stilu je podešena za višenamjenske poslovne prezentacije. Može se koristiti za: financijske ili prodajne prezentacije, kontroliranje društvenih medija, ažuriranje podataka, profile kompanija, i sl. Sadrži 75 unikatnih slajdova i veliki spektar boja. Temu je lako urediti izravno u PowerPointu, bez Photoshopa.

Teme slajdova podešene su s infografikama i prezentacijskim opcijama, poput: dijagrama, profila timova, uzoraka portfelja, poslovnih ciljeva, analize na zahtjev kupaca, prodajnim izvještajima, financijskim projekcijama, stablo-dijagramima i dijagramima tijeka…

 1. New hire onboarding predložak

Proces prilagodbe novih članova itekako je bitan za funkcioniranje kompanije. To može biti dugotrajan i mukotrpan proces ne radi li se ispravno, a upravo će vam ovi predlošci pomoći da bezbolno uputite nove članove tima u funkcioniranje i organizaciju kompanije. Prilikom izrade PowerPoint prezentacije možete birati između 500 jedinstvenih grafički bogatih slajdova te slajdova prilagođenih za pametne telefone. Postoje deseci tematskih slajdova koji će vam uštedjeti vrijeme i pomoći vam da ljudi sa zanimanjem prate vašu prezentaciju. Ovi predlošci doduše nisu besplatni, za njihovo korištenje potrebno je izdvojiti 15 dolara, no s obzirom na to što nude cijena je fer. Ako vaša kompanija posluje na različitim svjetskim tržištima ovi predlošci nude brojne teme prilagođene različitim zemljama i regijama.

 

 1. Minalo predložak

Ova poslovna PPT tema je čista, kreativna i raznolika. U paketu ćete pronaći 133 unikatna slajda i više od 3000 podesivih vektorskih ikona. Tu je i dojmljiva kombinacija unikatnih ilustriranih resursa i podatkovnih prezentacijskih opcija. Sve grafike su podesive veličine. U ponudi postoji više od  20 shema boja sa svijetlim i tamnim pozadinama. Uključujući animacije i prijelaze slajdova koje se vrlo jednostavno uređuju.

 

 1. Marketofy predložak

Želite li osvojiti poslovnjake te promijeniti njihov dosadašnji način razmišljanja poslužite se ovim predloškom, kojeg mnogi nazivaju ultimativnim PowerPoint predloškom. Njegov dizajn je vrlo fleksibilan te je podložan za korištenje u raznim poslovnim i kreativnim sferama. Bez obzira pripremate li prezentaciju, prezentirate li rezultate vaših internet marketing kampanja ili odlazite na zahtjevni pitch, zahvaljujući ovim predlošcima vaša će se prezentacija isticati u moru istih. Više od 200 unikatnih slajdova pokazali su se izuzetno korisnima prilikom izrade prezentacije. Uključene su brojne prilagodljive animacije, editabilni grafikoni, ručno rađene infografike i slično.

 

 1. Timeline meeting predložak

Kada se raspravlja o planiranju godišnjice kompanije, događanjima, rasporedu godišnjih odmora i brojnih stvari za koje je potreban kalendar, ovaj predložak je vrlo pametna opcija. Uključuje kalendarski slajd crvene ili plave teme koji vam pomaže pri jednostavnijem praćenju obveza, te skreće pozornosti na odabrane datume kako bi članovi vašeg tima znali o kojim je rokovima riječ. Dizajn se može prilagoditi kako bi ste rasporedili zadatke koji se moraju napraviti prije određenog roka, te kako bi lakše objasnili značaj zadataka koji vode ka ispunjenju cilja. Umetanje slajdova za prezentaciju se podrazumijeva, a korištenje ovih predložaka je besplatno.

 

 1. The data deck PowerPoint predložak

Za ovu PPT temu kažu da je poput švicarskog noža, potpuno opremljena za svaku situaciju. Napravljena je za one kojima su u prezentaciji potrebne moderne i jednostavne infografike, te je kreirana u trendu s “flat” estetikom. Posjeduje 12 tema zagasitih boja, korisnicima prilagođen dizajn, sadrži više od 40 podatkovnih slajdova s infografikama, tablice i podatkovne vizualizacije. Tema je lako prilagodljiva, jedino što trebate jest odabrati grupirane objekte, kopirati, otići na slajd kojeg obrađujete, te odabrati pase. Ništa lakše!

 

 1. Concept predložak

Želite li snažnu vizualnu priču s mnogo informacija, poslužite se ovom raznobojnom i vrlo kreativnom prezentacijskom temom. Ovo je vrlo impresivan alat za izradu prezentacije. Dolazi s mnogobrojnim unikatnim slajdovima i višebojnim temama te uključuje raznolike opcije infografičkih slajdova. Koristite ga za kreativne, organizacijske, prodajne tipove prezentacija. Uređivanje je vrlo jednostavno. Samo upišite svoj tekst, dodajte fotografiju i slajd je spreman.

 

 1. MNML minimal graphic design predložak

Kao što implicira naziv, riječ je o čistom i minimalističkom stilu predloška s odličnim setom PowerPoint prezentacija. Sadrži više od 160 modernih slajdova, brojne opcije rasporeda, te mnoge kreativne značajke. Ako želite napraviti sjajnu i uvjerljivu prezentaciju koristite upravo ovaj PPT prezentacijski set.

 

 1. Moda – fashion & style predložak

Bavite li se modom znate kako je biti u trendu imperativ posla, stoga ako radite prezentaciju vezanu uz modu onda je upravo ovaj predložak idealno rješenje za vas. Izraditi modernu i sofisticiranu prezentaciju uz ovaj predložak lak je posao. Elegantni slajdovi, kreativni elementi, suvremene značajke – sve to čeka vas na jednom mjestu.

10-powerpoint-predlozaka-za-prezentaciju

Prvo i osnovno pravilo, koje se nikad ne smije zaboraviti, ni u snu, jest da loši slajdovi uništavaju dobar sadržaj. Sadržaj je naravno najbitniji, no estetika prezentacije je prvo što će svi zamijetiti, a ako nije privlačna teško će se koncentrirati na sadržaj.  Stoga, kako bi skrenuli njihovu pažnju na sadržaj držite se…

3 osnovna pravila za izradu PowerPoint prezentacije

 1. Master slajdovi kao početak i kraj

Uložite nešto više vremena pri kreiranju master slajda, potrudite se da svaki slajd izgleda isto te će tako vaša prezentacija izgledati kohezivno i profesionalno. Jedan od osnovnih trikova je odabir svjetlije pozadine sa suptilnim teksturama koji će slajdovima dati dubinu. U podnožje dodajte logotip tvrtke i sve ključne informacije poput web stranice, vaše kontakt podaci i tema sastanka.

 1. Veličina JE važna (fonta)

Ako vaša tvrtka ima određene kriterije kako prezentacija mora izgledati, pridržavajte se toga, niste revolucionar. No, ako želite da vaša prezentacija ima „wow“ efekt , tada zaboravite na Arial i Times New Roman font i koristite Google Web fontove. Besplatni su i vaša će prezentacija izgledati bolje. Nemojte pretjerivati, dvije vrste fonta su dovoljne.

 1. Kratko i vizualno jasno

PowerPoint nije Word dokument i nemojte ga tako tretirati. Vaši slajdovi su tu da govore umjesto vas, oni moraju vizualno istaknuti bit. Stoga preskočite duge odlomke, koristite slike, grafove uz minimalno teksta. Zapamtite – 7 do 10 slajdova je dovoljno za pola sata prezentacije koja će imati sve potrebne informacije. Ako ne želite da se sudionici sastanka muče s čitanjem sadržaja ne koristite font manji od 13.

Predlošci i male tajne velikih majstora PowerPoint prezentacije su pred vama, istražite ih i budite zvijezda sljedeće prezentacije!

 

Vezani savjeti: 

3 koraka do boljih vizuala na slajdovima prezentacije
Nove aplikacije Officea 365 oduševit će i one koji mrze prezentacije
5 rješenja za pripremu prezentacije koja rastura

Isprobajte besplatno PowerPoint i Office 365na 30 dana

 

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.