Kontaktirajte nas

Dočekajte svoje poduzetničke izazove spremni i uspješno ih savladajte!

Svatko u životu želi biti uspješan, no put do uspjeha nikad nije ravna linija.

izazovi-poduzetnistvo

Izvor: katiebennettstoryteller.com

Tvrtke na svom putu do uspjeha i veće zarade jednako tako prolaze trnovit put te kako rastu i razvijaju se nailaze na nove izazove. Budimo realni, ako vodite malo ili srednje poduzeće nemate puno vremena za promišljanje o svim ovim stvarima i uglavnom čekate da vas nešto pogodi pa onda tek reagirate, no priprema i poznavanje potencijalnih izazova je krucijalno za vaš daljnji napredak.

Mi vam zato “čuvamo leđa” i donosimo rješenja za te klasične izazove koji vas sigurno očekuju na poduzetničkom putu:

1. Sigurnost poduzeća

Izazov:

Male i srednje tvrtke ili nemaju IT odjel ili sve IT probleme često rješava samo jedna osoba. No, ta osoba jednostavno ne može i kvalitetno brinuti o redovnom servisiranju, ažuriranju i instalaciji programa, svakodnevnim uredskim problemima s računalima kao i sigurnosti cijelog ICT dijela vašeg poslovanja. A to je najdelikatnije i to vam mora biti jedan od prioriteta. Uzalud je sve ako vam u jednoj noći zbog sigurnosnog propusta nestanu dokumenti i godine napornog rada…

Rješenje:

 Istraživanje provedeno uoči Combis 5+ događanja pokazalo je kako je poslovni cilj i prioritet u 2016. godini za 44,3% sudionika smanjiti sigurnosne rizike i rizike od ispada funkcionalnosti ICT servisa.*

 

Ako ste mala tvrtka onda je često najbolje rješenje prepustiti svoje upravljanje ICT-jem nekome tko je u tome profesionalac i u koga ste sigurni da će upravljati vašom sigurnošću metodama dobrog gospodara. Potencijalna rješenja za bolju sigurnost vaših dokumenata su:

  • Cloud Backup – Ovo je početna usluga ako želite zaštiti svoje podatke, a ne želite to raditi ručno svaki dan. Backup je usluga koja vam omogućuje jednostavnu i automatiziranu pohranu sigurnosnih kopija podataka koje se nalaze na različitim uređajima (stolno/prijenosno računalo, virtualna računala, virtualni serveri…) i koji su na taj način osigurani i u svakom trenu dostupni za vraćanje u slučaju potrebe.
  • Cloud Storage – Ova usluga omogućava vam da sami čuvate svoje podatke u oblaku i pristupate im kadgod i otkud želite. Iznimno je korisna za rad u timu jer se datoteke stalno osvježavaju, dostupne su svim zaposlenicima u svako doba, uredno su posložene i pretražive te više nemate brige o gubitku važnih poslovnih podataka.
  • Kolokacija servera – ako želite potpunu uslugu onda svoje podatke i servere prepuštate suvremenom data centru u Hrvatskoj koji je uređen po najvećim sigurnosnim standardima te zaštićen od negativnih utjecaja. Odaberete li smještaj opreme u data centru izbjegavate ogromna kapitalna ulaganja za opremanje vlastitog data centra.

2. Poslovna komunikacija

Izazov:

U radnom danu radnik mora biti maksimalno produktivan da bi se poslodavcu ulaganje u njegovu plaću vratilo, no često se gubi vrijeme na ponavljanje već napravljenih zadataka, slanje podataka naprijed-natrag preko mailova, problema sa slanjem velikih datoteka, traženja informacija u beskrajnim arhivama i sl. Rad u timu umjesto da je brz i kvalitetan, često je usporen i neadekvatan.

Rješenje:

Vrlo je jednostavno – prebacite svoje poslovanje u cloud. Upravo je cloud prvi na ljestvici tehnologija koje će biti najvažnije u poslovanju u narednih 3 do 5 godina i njegove benefite srećom možete početi koristiti već danas:

chartoftheday_4056_technological_trends_n

Izvor: statista.com

Možete modernizirati korištenje klasičnih uredskih aplikacija i uzeti Office 365 te tako svi zaposlenici postaju povezani i mogu koristiti iste resurse, a odličan je i za suradnju s klijentima. Osim toga, rad na zajedničkim projektima postaje lakši jer istovremeno možete koristiti i uređivati dokumente, osvježavati ih i pristupati izvan ureda putem drugih uređaja (smartphone, tablet, laptop), održavati videokonferencije itd. Kolaboracija se mijenja iz temelja uz ovaj alat!

3. Ljudski resursi

Izazov:

Kako napredujete i rastete s vremenom treba vam i bolje upravljanje ljudskim resursima. Za početak morate zaposliti ili zadužiti jednu osobu koja se samo time bavi. Razgovori za posao, papirologija, vođenje podataka o zaposlenicima, godišnjim odmorima i sl. Jako je puno zadataka, podataka i dokumenata i teško je sve to kvalitetno pratiti. A zbog lošeg upravljanja ljudskim resursima pate i zaposlenici i u konačnici i kompanija.

Rješenje:

Upravljanje ljudskim resursima lakše je kada imate alat koji na jednom mjestu drži sve te važne podatke o zaposlenicima. Cloud ljudski resursi vam omogućuju: Kadrovsku evidenciju (podržani zakonski propisani podaci, dinamične analize i samostalnost u korištenju), automatiziranu izradu ugovora za zaposlenike i rješenja godišnjih odmora, kompletan i jednostavan obračun plaće, ispis svih zakonski propisanih izvješća, upravljanje linijama odgovornosti, praćenje evidencije radnog vremena, uvid u bolovanja i ostala prisustva i odsutstva, praćenje edukacije zaposlenih, praćenje godišnjih odmora zaposlenika te mogućnost nagrađivanja zaposlenika prema ciljevima i učinku.

kako-jednostavnije-upravljati-zaposlenicima-ljudskim-resursima-u-cloudu

4. Marketing malih i srednjih poduzeća

Izazov:

Koliko god se trudili tradicionalnim načinima dolaziti do kupaca shvatit ćete da u jednom trenutku više bez marketinga ne možete. Kupci se mijenjaju, nove generacije žele drugačiji i transparentan pristup, bez web stranice kao da ne postojite, a tu su još i društvene mreže…

Rješenje:

Napravite web stranicu, otvorite web shop, pristupite društvenim mrežama i naučite što je content marketing te ga počnite primjenjivati. Ako želite napredovati morate stalno pratiti trendove u marketingu i prilagođavati ih ciljanoj publici. U kvalitetnijem i preciznijem vođenju marketinga i prodaje mogu vam pomoći alati OliveBox te Mini CRM. Uz MiniCRM pratit ćete svoje klijente i kupce, analizirati podatke i poboljšavati svoje marketinške i prodajne aktivnosti prema njima, a OliveBox vam može pružiti podršku u jednostavnom kreiranju i slanju masovnih e-mail ili SMS kampanja. Kreirajte kampanju koja najbolje odražava prednosti vašeg proizvoda ili usluge i pratite njen uspjeh putem ovih praktičnih alata za analizu i statistiku! 😉

marketing-malih-srednjih-poduzeca-savjeti

5. Konkurencija

Izazov:

Ako i budete prvi na tržištu kad-tad će se pojaviti netko tko će ići vašim stopama ili potruditi se napraviti bolji proizvod i uslugu. Konkurencija vas itekako može i “izbaciti iz igre” ako niste dovoljno spremni na bitku.

Rješenje:

Morate se potruditi biti bolji od njih. Aplikacije i platforme koje vam mogu pomoći u skeniranju i nadziranju konkurencije su istaknute ovdje, a nedavno smo vam otkrili nekoliko korisnih trikova kako pobijediti konkurenciju.

Istina, poslovi su se vodili prije nego što je bilo računala, fakseva, smartfonea, korisnih aplikacija i sl. No, malo poduzetnika ovih dana želi pokušati voditi tvrtku bez prednosti koje donose moderne informacijske tehnologije. Možda oklijevate napraviti tu promjenu, ali zaista nećete pogriješiti ako već danas otvorite svoje poduzeće prema novim tehnologijama, jer to je budućnost i da biste opstali morate stalno ulagati u svoj napredak. Jednostavno ćete biti bolji. 😉

konkurencija

Izvori:

*www.ictbusiness.info/poslovna-rjesenja/combisova-konferencija-u-znaku-novih-hibridnih-rjesenja-za-podatkovne-centre-i-usluge-u-oblaku
**www.statista.com/chart/4056/technological-trends/

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.