Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Postoje načini da izbjegnete katastrofu i bez ikakvih problema odradite sve prezentacije koje vas čekaju.

Jeste li uvijek nervozni da vam sav rad ne propadne prije važne prezentacije? Koliko puta vam se dogodilo da ste materijale ostavili na kompjuteru i da vam USB stick baš tada ne funkcionira? Ili, na putu ste do mjesta održavanja prezentacije i pala vam je totalno kul ideja na pamet, ali je već kasno za doradu prezentacije? Bez brige, ne trebate očajavati.

Ključ za rasturanje prezentacije je u pripremi! A u svim tim situacijama uskače ovih pet pametnih rješenja:

1. Snimite se kako držite prezentaciju

Kada sami sebe gledate kako držite prezentaciju odmah možete vidjeti gdje griješite, što biste mogli promijeniti u nastupu. Možda previše gestikulirate, a da to niste primijetili od treme. Možda prebrzo pričate i teško vas je pratiti. Tako ćete osvijestiti što je potrebno mijenjati i bolje ćete se pripremiti za naredno prezentiranje.

Priprema-prezentacije-1-2

2. Pogledajte kako drugi drže prezentacije

Uvijek je dobro učiti od drugih za pripremu svojih nastupa. Svi znamo da je Steve Jobs rasturao u držanju prezentacija proizvoda. Zašto ne biste iskoristili jedan od njegovih trikova? 🙂

Priprema-prezentacije-6

3. Potražite blaženu pomoć u oblaku

Svoje dokumente i arhivu držite u cloudu jer tako dokumente uvijek možete imati nadohvat klika prije sastanka. 🙂 Imate na raspolaganju dvije opcije:

  • Cloud storage – sigurno šaljite, primajte i dijelite velike datoteke brzo i bez zatrpavanja email inboxa jer se vaši dokumenti sinkroniziraju između različitih uređaja
  • Cloud server – spremite podatke (dokumenti, audio, video, slike…) na server i pristupajte im bilo kada ili radite backup web stranica, aplikacija, baza, podataka itd.

Priprema-prezentacije-4

4. Pristupajte dokumentima u pokretu

Ako imate mobilni internet moći ćete u bilo kojem trenu pristupiti podacima koje ste spremili u oblaku. Tako možete prezentaciju doraditi kod kuće ako vam se više ne ostaje u uredu, dodatno provjeriti iz auta ili pak u miru ponoviti govor uz prezentaciju iz obližnjeg kafića kada stignete na klijentovu lokaciju.

Rasturite prezentacije uz pomoć
najbržeg mobilnog interneta*

Priprema-prezentacije-5-3

5. Pouzdajte se u svoj tim

Ako imate dobar tim, uvijek vam mogu uskočiti u pomoć jer vam mogu poslati posljednju verziju dokumenta ili dopuniti sadržaje koji su tek pristigli u ured. Nadalje, netko iz tima vam se može i priključiti preko Skypea i donijeti svježinu u klasičnu prezentaciju. Isto tako, s timom možete lakše upravljati dok ste van ureda uz pomoć praktičnih platformi u cloudu, o čemu smo pisali već ovdje.

Priprema-prezentacije-2

S kojim ste se još problemima susreli kod držanja prezentacija? Imate li vi neku dodatnu caku koja vama pomaže u lakšoj pripremi za prezentaciju?Podijelite nam svoja iskustva u komentaru!

*Brzina ovisi o razini 4G signala, modelu uređaja te trenutnoj opterećenosti mreže.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.