Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Imate višak vremena i volje? Bacite se na online učenje i napravit ćete nešto super za sebe i svoju budućnost!

Zašto ovo ljeto ili jednostavno svoje slobodno vrijeme ne biste iskoristili pametno, za dobivanje nekih novih vještina i usvajanje novih znanja? Posljednjih godina dogodio se pravi boom s MOOC platformama na kojima možete besplatno učiti i polagati tečajeve. Pitate se što je to MOOC? Evo objašnjenja:

MOOC – Massive Open Online Course, je vid učenja putem interneta u obliku tečajeva koji su dostupni širim masama. Tečajevi sadrže video snimke predavanja i prezentacija, materijale za učenje i problemske zadatke, a mnogi MOOC-ovi nude i interaktivne forume na kojima o sadržajima tečaja raspravljaju studenti, profesori i asistenti što pospješuje učenje i dijeljenje raznih praksi među sudionicima iz raznih zemalja. Za uspješno polaganje ispita, predaju zadataka i eseja dobivate certifikat, što može pomoći napretku u vašoj karijeri ili pomoći pri prekvalifikaciji.

Online tečajevi dostupni su vam u svako doba dana i noći, kada vi uhvatite vremena za učenje i to je njihova velika prednost. Na ovim platformama uče i studenti i zaposlene osobe, majke i bake i brojni profesionalci, baš zato jer su praktični i dostupni apsolutno svima na planeti Zemlji. 🙂 Otkrijte gdje sve možete učiti:

Coursera

Na Courseri možete pronaći široki spektar besplatnih online tečajeva i slobodno možemo reći da su zato i najpopularniji, a tečajeve nude brojne svjetske edukacijske institucije poput Stanforda, Princetona ili Bocconija. Ovdje možete učiti o marketingu, poduzetništvu, financijama i knjigovodstvu, IT-ju, menadžmentu, pravu, psihologiji, povijesti itd. Samo pogledajte popis aktualnih tečajeva i sigurno ćete pronaći nešto za sebe.

Brojni tečajevi se ponavljaju tijekom godine pa ako ste na neki i zakasnili samo se zapišite za sljedeći termin i dobit ćete obavijest o početku tečaja. Svi tečajevi su besplatni, jedino ako želite posebnu potvrdu van standardnog certifikata plaćate cca 50 dolara (Verified Certificate), ili nešto više ukoliko se odlučite za cijelu specijalizaciju, više spojenih tečajeva iz npr. digitalnog marketinga.

Online tečajevi Coursera

Izvor: coursera.org

Udemy

Udemy pak ugošćuje preko 7 milijuna korisnika koji slušaju predavanja od programiranja do joge i fotografije pa možete birati između više od 30.000 tečajeva koje održavaju stručni instruktori.

Moramo naglasiti, veći dio sadržaja je besplatan, no jedan dio se i plaća što garantira njihovu iznimnu kvalitetu. Isto tako, ako mislite da možete svoje znanje kvalitetno prenijeti drugima onda putem ove platforma možete i vi sami kreirati tečajeve te lijepo zaraditi.

Online tečajevi Udemy

Izvor: udemy.com

Bridge

Bridge mijenja način kako tvrtke uče svoje zaposlenike, kako upravljaju njihovim znanjima.

“Studije potvrđuju da angažirani zaposlenici vode prema većoj produktivnosti, kvaliteti i profitabilnosti”

Stoga, ako želite uložiti u znanje vaših zaposlenika, a time i učiniti nešto za veći uspjeh same tvrtke, Bridge će vam omogućiti da to napravite kvalitetno te pratite i nagrađujete njihov napredak.

Udacity

Udacity je platforma, ili kako se nazivaju “Online Sveučilište”, koja nudi serije tečajeva koji vas vode do određene specijalizacije. Ako vas zanima tehnologija možete dobiti svoju Nanodegree iz područja:

Brojnim materijalima možete pristupiti besplatno na tjedan dana, a ako želite svoje obrazovanje dovršiti i dobiti diplomu morat ćete izdvojiti određeno dulje vrijeme i novac.

Alison

Ako tražite novi posao, želite da vas promoviraju ili započinjete svoj posao Alison vam može biti odličan izvor novih informacija. Nove vještine i znanja čine vas vrednijim zaposlenikom, bez obzira radili to za sebe, za poslodavca ili budućeg poslodavca.

“2014. godine je objavljeno da je 14% diplomanata zbog Alison dobilo ili novi posao, bili su promovirani ili su zato upali na fakultet.”

Neke od kategorija tečajeva su: tečajevi na kojima se dobiva diploma, poslovne vještine, digitalne i IT vještine, osobni razvoj, jezici, školski nastavni program, zdravlje i sigurnost, financije i ekonomija itd. I sve je besplatno. 🙂

Khan Academy

Neprofitna organizacija fokusirala se na pružanje besplatnih tečajeva iz matematike, znanosti, kompjuterskog programiranja, povijesti, umjetnosti, ekonomije i drugih raznih područja. Tu vas čak pripremaju za testove u Americi, SAT, GMAT, MCAT itd.

Google Partners Certifications

Želite li postati stručni u poslovima koji su vrlo traženi možete se prijaviti za polaganje certifikata Google Analytics ili Google AdWords (uključuje zasebne ispite za: AdWords Fundamentals, Search Advertising, Display Advertising, Video Advertising, Shopping Advertising, Mobile Advertising). Svi materijali i ispiti su u potpunosti besplatni i dostupni svima.

EdX

EdX je još jedna velika, za razliku od drugih većih platformi, neprofitna MOOC platforma koja nudi tečajeve na sveučilišnoj razini, iz raznih disciplina namijenjene širokoj publici, uglavnom bez opcije plaćanja. Zanimljivo je da ova platforma provodi istraživanje i prikuplja podatke o učenju, bazirano na tome kako korisnici koriste platformu.

Online tečajevi EdX

Izvor: edx.org

MIT, UC Berkeley, Stanford itd.

Poznate visokoškolske institucije također samostalno besplatno nude sadržaje predavanja na svojim službenim stranicama, pa tako primjerice Berkeley nudi cijele tečajeve koje možete pregledavati preko iTunesa ili YouTubea. Oni nekad i ne izdaju certifikate za pregledani sadržaj, ali važnije je znanje koje ćete dobiti, a manje neki komad digitalnog papira.

Future Learn

I za kraj još jedna, velika, no ne i manje važna online platforma – Future Learn, koja pruža besplatne online tečajeve najboljih Sveučilišta i specijalističkih organizacija. Tu se mogu pronaći sadržaji od “suradnje u modernom svijetu” preko “kreativnog kodiranja” do “djetinjstva u digitalno doba”.

 

Sve ostale specijalizirane MOOC platforme pronađite ovdje.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.