Kontaktirajte nas

Edukacijska platforma Hrvatskog Telekoma za modernije poslovanje dobila je novo ruho  – BizIT je promijenio ime u GoDigital by Hrvatski Telekom i doživio redizajn! Tematika platforme ostaje ista te vas i dalje pratimo u svim izazovima modernog poduzetništva i poslovanja.

Već 5 godina izazovi modernog IT poslovanja lakši su uz savjete s BizIT vodiča za modernije poslovanje. S 2019. godinom je došlo vrijeme za promjene, a uz novi dizajn idu i nove teme i stručni savjeti. Bilo da se radi o primjeni novih metodologija, poslovanju u oblaku ili savjetima za unaprjeđivanje poslovanja, GoDigital će i dalje biti vaše prvo online odredište.

Naše službeno lansiranje rebrandinga možda je završeno, ali zapravo smo tek započeli! Svi dosadašnji, ali i novi članci smješteni su u 13 kategorija za lakše pretraživanje, a ukoliko želite znati više o temi koju nismo obradili, moći ćete nam i sami predložiti o čemu želite čitati. Za vas istražujemo što je novo u digitalnom poslovanju za male i srednje poduzetnike, te kako se prilagoditi svim izazovima koje općenito donosi moderno poslovno okruženje. Prilikom donošenja novih zakonskih okvira pomoći ćemo vam razumjeti što to znači za sve vas, koji teoriju pretvarate u praksu. Zajedno ćemo otkrivati nove mogućnosti koje donosi tehnologija, poput interneta stvari, te skupa s vama naučiti kako raditi pametnije i profitabilnije.

2019. – godina digitalne transformacije

Pokretanje novog posla uvijek je izazov, no danas imamo alate i tehnologije pomoću kojih je cijeli proces lakši. Naravno, ako ih znamo iskoristiti. Veći izazov predstavlja konvertiranje tradicionalnog poslovanja kako bi se prilagodio novom dobu. Tako je 55% startupova već počelo primjenjivati digitalnu transformaciju, za razliku od njih 38% koji su dosad prakticirali tradicionalno poslovanje. Gledajući ukupno, 89% organizacija i kompanija imaju plan primjenjivati aktivnosti vezane uz digitalnu transformaciju, no samo njih 44% je već poduzelo i prve korake u tom smjeru. Najveći problem postaje trenutak u kojem kompanije ne mogu konkretno definirati procese nužne za transformaciju niti složiti konkretan plan za istu. Ulazak u cijelu priču nestrukturirano i samo zato jer riječ „digitalno“ ima prizvuk uspjeha pokazao se kao poguban za mnoge. Nije dovoljno tek dio usluga prebaciti u virtualni svijet, već je potrebno korjenito promijeniti način razmišljanja kako bi se prilagodili modernim izazovima. To se u Hrvatskoj, zasad, odvija vrlo sporo.

Hrvatska ispod prosjeka po uvođenju digitalizacije poslovanja

DESI (Digital Economy and Society Index) rangira države EU po tome koliko njezini gospodarski subjekti ulažu u povezivost, ljudski kapital, uporabu internetskih usluga, integraciju digitalne tehnologije i digitalne javne usluge. Po njihovoj tablici, Hrvatska se nalazi tek na 22. mjestu od 28 članica EU, dok je na prvom mjestu Danska, a na posljednjem Rumunjska. Tijekom prošle godine ostvaren je spori napredak u kategoriji integracije digitalne tehnologije u poslovnom sektoru, te je Hrvatska pala sa 17. na 21. mjesto u toj kategoriji. Unatoč slabom, ali prisutnom napretku, on se događa presporo, znatno sporije nego u drugim državama članicama.

Bolja edukacija za uspješniju prilagodbu

Tri najveća pokretača digitalizacije su poboljšano korisničko iskustvo, veća brzina inovacije i kraće vrijeme od začetka ideje do plasiranja na tržište. Kompanije koje u tome uspiju imaju 23 puta veće šanse da dobiju nove mušterije, šest puta veće izglede da zadrže stare i 19 puta je izglednije da će poboljštati ROI. Zato se isplati dobro proučiti što funkcionira za pojedinu djelatnost.

GoDigital by Hrvatski Telekom kroz 13 različitih kategorija nudi konkretne savjete kako uspjeti u digitalizaciji poslovanja.

IoT (Internet of Things) će vam približiti sve što trebate znati o Internetu stvari, dok će Smart City obuhvatiti sve tehnologije interneta stvari koje se mogu primijeniti u digitalizaciji gradova, poput pametnog parkiranja. ICT rješenja ponudit će vam savjete o tome kako stvoriti svoj digitalni ured unaprijediti poslovanje kroz IT usluge i programerska rješenja, a Tech Zona će vam pomoći pri primjeni tih istih rješenja i boljoj implementaciji, kao i upoznati vas sa dodatnih tehnološkim rješenjima i aplikacijama koje vam mogu pomoći. Cloud donosi sve o uslugama u oblaku, bez kojih je moderno poslovanje nemoguće, a kako to funkcionira u primjeni moći ćete doznati iz rubrike U praksi. Digitalno oglašavanje približit će vam mogućnosti svih dostupnih alata za marketing i promociju, dok ćete kroz Fiskalizaciju moći provjeriti je li vaše poslovanje usklađeno sa svim zakonskim zahtjevima oko iste. Hospitality rubrika namijenjena je svima koji se bave turizmom i hotelijerstvom, dok Smart Working može pomoći svim granama poslovanja kako bi radili manje, a dobili bolje rezultate. Sigurnost i infrastruktura bitan su faktor za svaku kompaniju, bez obzira na njezinu veličinu, a upravo kroz savjete i konkretne primjere možete doznati i koja rješenja najbolje odgovaraju vašim potrebama. Rubrika HT projekti približit će vam projekte koje Hrvatski Telekom razvija ili podupire kako bi Hrvatska što prije dosegla najveću razinu digitalizacije, dok ćete u eBooks rubrici pronaći različite vodiče koji će vam olakšati poslovanje.

Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek u tijeku s novim tajnama pametnog poslovanja. Budite uspješni uz GoDigital!

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.