Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Kad se poduzetničke ruke slože – sve se može!

Bacate se na pokretanje posla ali osjetite malu dozu straha? Ne znate kako ćete to sve sami voditi? Možda je rješenje u partnerstvu, koje će vam pružiti veću dozu sigurnosti, budući da ćete imati duplo više znanja i iskustva. Jasno, partnera može biti i više od dvoje, samo dobro promislite što svatko od njih donosi u tvrtku i dobro sastavite ugovore tako da svatko zna sa čime ulazi u partnerski odnos i s čime eventualno i izlazi.

A evo i nekoliko savjeta zašto partnerstvo u poslu može biti dobra ideja:

Podrška i motivacija partnera u biznisu

Ako jedan od vas zastane, drugi će ga vratiti u radni ritam. Sa vremenom taj proces može ići i obrnuto. Motivacija za posao svima varira, a kada vas je više veće su šanse da će barem jedna osoba gurati brod dok se druga vozi na njemu. 🙂 I upravo većina partnera, kada ih se pita što im se najviše sviđa u radu sa partnerom, odgovara kako im paše to što imaju podršku i kako uvijek barem jedna strana onu drugu motivira i inspirira.

mobilni-internet-kako-na-web

Povjerenje i razumijevanje partnera

Kada ste partneri u poslu ipak je lakše otići ranije po djecu u vrtić, možete se osloniti da će netko preuzeti hendlanje klijenata i izvan radnog vremena, nemate problem s nalaženjem vikendom za razgovaranje o planovima. Poslovna partnerstva često su idealan prostor gdje odlično funkcioniraju različite ličnosti. Jer jedan partner može biti baš vičan financijama i igranju s brojkama, a drugi više za odnose s klijentima i prodaju. I to je onda savršen par gdje se razvija povjerenje i razumijevanje jer svatko drži svoj dio dužnosti i zna se da će svaki od njih napraviti sve da to bude najbolje moguće. Na kraju krajeva, riješit ćete se onih zadataka koji se vama manje sviđaju, a preuzeti one koje su vašem partneru manje drage ali vama interesantne. 🙂

Najbolji partner na poslu za dokumente i prezentacije

Koristite li se u uredu Word datotekama, slažete li prezentacije u PowerPointu, radite li troškovnike u Excel tablicama, šaljete li mailove? Tada odaberite Office 365 jer uz kupljeni paket možete odabrati i tablet po posebnoj ponudi

Saznajte više o akciji

Poslovna suradnja

Ako ste dobri prijatelji veća je i šansa da ćete dobro surađivati u poslu. Već znate kako tko funkcionira, što su mu prednosti i koje su mu mane pa tako i bolje surađujete na projektima. 😉

No, bili vi prijatelji ili ne, sigurno je da rad više osoba na svakodnevnim poslovima bolje gura biznis prema naprijed. Primjerice, brainstorming je uspješniji kada u njemu sudjeluje više osoba jer na stol donosi više različitih perspektiva s kojima se problem može riješiti ili iz kojih može nastati puno više ideja. Učite na primjerima i probajte i sami!

Uspješni primjeri partnerstva u poslu

Osim što možete provjeriti kako to funkcionira u Hrvatskoj na stvarnim primjerima u našoj rubrici “U praksi”, partnera možete potražiti i u suradnji s Hrvatskim Telekomom putem ICT Partner programa, a možete se inspirirati i nekim slavnim partnerstvima kroz infografiku u nastavku.

poslovna suradnja

Izvor infografike: rallipartnershiplaw.co.uk

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.