Kontaktirajte nas

Bez obzira radi li se o velikom voznom parku ili tek ponekom službenom vozilu, iste je potrebno redovito održavati i upravljati njima poštujući sve zakonske zahtjeve. Aplikacije za upravljanje voznim parkom poput Cloud Nadzora vozila omogućuju potpunu kontrolu uz minimalna kapitalna ulaganja, ali i odvajanje vremena na nužne, ali lako previdljive detalje.

Tehnologija koja omogućuje naizgled običnim stvarima da komuniciraju s korisnikom ili drugim umreženim stvarima, svakog dana doseže novu razinu. U modernom poslovanju internet stvari nije više samo opcija, već nužnost, a s tim se zaključkom svakodnevno susreću kompanije koje posjeduju vozni park ili se bave prijevozom. Upravljanje voznim parkom nije stvar prestiža, već važan faktor prilikom kontrole troškova. Svrha dobrog sustava za upravljanje je da osigura optimalno iskorištavanje resursa, uz maksimalnu uštedu i sigurnost zaposlenika.

Smanjite manipulaciju uz Cloud nadzor vozila

Imati svoj vozni park pod kontrolom na parkiralištu je sasvim različito nego kada ih morate pratiti u pokretu. Zamislite na trenutak kako se to radilo u prošlosti – bez GPS-a i mobitela te uz mnogo papirologije. Jednom kada bi zaposlenik ili vozač preuzeo vozilo, poslodavci su se morali osloniti na njegovu riječ. Sam je unosio prijeđeni put, potrošnju goriva i vrijeme kada je vozilo bilo u pokretu. Uz malo osnovne matematike tim se podacima moglo manipulirati kako god i kad god. Poslodavac bi o svemu doznao tek kada bi se vozilo vratilo i podaci obradili. Ako se kojim slučajem radilo o velikom voznom parku, nije bilo realno očekivati da će se svaki upisani podatak pomno pregledavati kako bi se spriječila zlouporaba. Sustavi za upravljanje voznim parkom, poput Cloud nadzora vozila, mogućnost manipulacije podacima svode na minimum. Instaliranjem hardwarea i praćenjem programskih rješenja može se vršiti nadzor u realnom vremenu. Predviđanja kada ćete doći na cilj ili koliko vam treba od jedne točke do druge više se ne moraju računati ručno, kao ni razmišljati o potencijalnim zatvaranjima cesta. Današnji sustavi navođenja opremljeni su tehnologijom koja prati trenutno stanje prometnica i predlaže bolju rutu ukoliko je raspoloživa. Obavljate li dostave, vaši će klijenti biti zahvalni na preciznosti koju im garantira vaš način poslovanja.godigital-cloud_nadzor_vozila_1

Veća kontrola znači veću uštedu

Osim tehnološkog, ne smijemo zaboraviti i psihološki aspekt korištenja sustava upravljanja voznim parkom. Naime svi smo oprezniji kada znamo da nas netko gleda, a kada se radi o poslovima zbog kojih netko mora na terenu i u automobilu provesti većinu radnog dana, onda to može biti od presudne važnosti. Čak će i onaj koji voli stisnuti papučicu gasa dvaput razmisliti isplati li mu se riskirati nesreću, ali i sankcije poslodavca zbog opetovanog kršenja prometnih zakona. Pod kontrolu stavljamo i potrošnju goriva, jer razumnija vožnja ujedno znači i manje posjeta benzinskim pumpama. Manje nesreća znači i manje troškova za održavanje i osiguranje vozila. Prema istraživanju “RAC Telematics Report”, u kojem je sudjelovalo tisuću britanskih tvrtki, 31 posto ispitanih prijavilo je smanjenje troškova održavanja, a 39 posto zabilježilo je manji broj prekovremenih sati.

U nekim zapadnim zemljama osiguravajuće kuće idu toliko daleko da nude i bolje uvjete osiguranja u odnosu na navike vožnje. Sustavi koji su danas tek opcija, tako bi uskoro mogli postati i obvezatni zbog veće sigurnosti na cestama. Izgubi li centrala kontakt s vozačem i dalje će u svakom trenutku moći pratiti njegovo kretanje, te biti u mogućnosti reagirati ukoliko uoči neovlašteno postupanje ili nezgodu. Dođe li do krađe vozila, sustav za lociranje bit će od velike pomoći kako poslodavcu, tako i policiji.

Što mislite koja je sigurnija metoda kada je u pitanju održavanje vozila – zakačiti papirić s datumom servise za vozačev vizir i nadati se najboljem ili dozvoliti sustavu da prati kada vozilo treba na servis i o tome vas obavijesti? Ljudi su skloni odgađanjima i prečacima, no kada je sigurnost u pitanju kompromisa nema. Zato svaki proaktivan upravitelj u svakom trenutku ima pod kontrolom sva vozila u svom parku. Bez pomoći sustava za upravljanje to bi bilo kudikamo teže, ako ne i nemoguće radi li se o velikom broju prijevoznih sredstava.

Jednostavno upravljajte svojim voznim parkom bilo gdje i bilo kada!
Saznajte više o Cloud nadzoru vozila

godigital-cloud_nadzor_vozila_2

Cloud nadzor vozila radi po principu „ključ u ruke“

Cloud nadzor vozila osigurava informacije o korištenju vozila u svakom trenutku i s bilo koje lokacije, za što se koristi čak 60 različitih vrsta izvještaja na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj, kvartalnoj, godišnjoj i višegodišnjoj bazi. Sustav automatski pridružuje sve troškove vezane uz putovanje, poput onih za cestarinu, gorivo, tunele i parkiranje, a aktivacijom opcije “Troškovni modul” moguće ih je još detaljnije evidentirati i analizirati. Aplikacija automatski preuzima podatke za svaki putni račun, čime su obuhvaćeni vozilo, vozač, radno mjesto, vrijeme polaska i povratka, broj sati na putu, vremena prelaska granica, stanje brojčanika na početku i na kraju puta, a usto automatski obračunava troškove poludnevnica i dnevnica te naknadu po prijeđenom kilometru.

Velika je prednost i u tome što za njegovu implementaciju nisu potrebna velika kapitalna ulaganja niti vlastita IT infrastruktura. Za početak trebaju vam samo GPRS/GPS uređaj sa SIM karticom za prijenos podataka i aplikacija. Uz podršku i održavanje to je sve uključeno u mjesečnu cijenu. Backup svih podataka radi se automatski svakodnevno, aplikacija se redovito ažurira, a sve se sigurno nalazi na serverima Hrvatskog Telekoma.

Upravljate li voznim parkom ili vaša kompanija ima mnogo vozila? Što vam je najvažnije kako bi imali kontrolu nad svime što je potrebno?

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.