Kontaktirajte nas

Vrijeme slanja velikih datoteka, pretrpanih inboxa i zagubljenih diskova je prošlost – poslovanje u oblaku rješava sve probleme na siguran i ekonomičan način, a pohrana podataka nikad nije bila lakša i sigurnija.

Baš kao nekad floppy diskovi, tako danas CD i DVD padaju u zaborav što se spremanja podataka tiče. Dok mnogi još uvijek koriste USB stick, oni koji prate tehnološke promjene već su odavno svoje poslovanje prebacili u oblak. Stvar je vrlo jednostavna – u tri poteza svi dokumenti su na jednom mjestu. Prvo ih odaberemo, zatim prebacimo u oblak i možemo im pristupiti bilo kad i bilo gdje. Znate onaj trenutak kada odete s posla i uhvatite se za glavu jer ste stick s materijalima važnim za sutrašnju prezentaciju ostavili u uredu? E pa ovdje toga nema! Dokumentima koje ste pohranili u Cloud storage možete pristupiti kada želite i s kojeg god uređaja želite, bez dodatnog kopiranja i slanja.

cloud-storage-brz-siguran-i-ekonomican-nacin-pohrane-podataka-1

Za što se može koristiti Cloud Storage?

Vrijeme i novac u tijesnoj su vezi, zato dobrom uštedom jednog, profitiramo i s drugim. Umjesto da satima čekate da se vaša iznimno velika datoteka učita na server za slanje, a onda još toliko i da se pošalje, Cloud Storage jednostavno preskače taj dio. Jednom kada ste svoju datoteku spremili u svoj dio oblaka, njoj može pristupiti svatko kome za to date odobrenje. Jedan copy/paste je dovoljan da poveznicu pošaljete na koliko god adresa želite, bez muke dodatnog učitavanja za svakog primatelja pojedinačno. Vaš link može imati i vremenski ograničeno trajanje, kao i lozinku. Jumbo mail servisi su opcija koja je dosad dobro funkcionirala, no i oni su nametnuli ograničenja po pitanju veličine datoteke koju možete dodati. Cloud Storage jedini je kod kojeg nema ograničenja veličine dokumenta kojeg prebacujete. Zatrebate li određenu datoteku od nekoga, možete mu poslati link putem kojeg može prebaciti traženo na točno određeno mjesto. Pritom ta druga osoba uopće ne mora biti korisnik usluge. Želite li primjerice da vam partner pošalje najnoviji video tutorial kojeg trebate, jednostavno mu pošaljete link koji će ga odvesti točno do mjesta na koji ga želite pohraniti. Vaš partner jednostavno će prebaciti datoteku bez ograničenja, a vi ćete joj moći pristupiti čim njegovo prebacivanje bude završeno. Jednostavnije ne može.

Projekt na kojem radi više ljudi može postati prilično zamoran morate li izmijeniti stotine mailova dnevno kako bi svi bili u tijeku s najnovijim izmjenama i dopunama. Nije li jednostavnije da svi imaju pristup istim dokumentima? Na taj način svima u timu je vidljivo kada drugi član napravi izmjenu, pa se ne gubi vrijeme na dodatno upozoravanje ili pojašnjavanja svake izmjene. Word, Excel i PowerPoint dokumenti tako mogu postati zajednički radni prostor za nekoliko korisnika istovremeno, a izmjene se pohranjuju u realnom vremenu. Pogledajte kako to izgleda u praksi:


Imate li dokumente koji u svakom trenutku moraju biti na raspolaganju svima u kompaniji, Cloud storage omogućava da su uvijek na dohvat ruke. Interni pravilnici, putni nalozi, računi i ostala dokumentacija mogu biti vidljivi svima ili samo onima koji imaju dopuštenje za

određeni dio materijala.

Ukoliko na backup podataka s mobitela ili laptopa pomislite tek nakon što isti prestane s radom, definitivno razmislite o opciji automatskog pohranjivanja podataka u Cloud Storage. Tako one fotografije s team buildinga nećete izgubiti ni kada vam vaš vjerni mobilni suputnik otkaže poslušnost, a uz dobro postavljena odobrenja svi zainteresirani će ih moći vidjeti, bez da ih šaljete svima ponaosob. Odlična opcija je i odjeljivanje poslovnog i privatnog prostora, u koji možete sigurno pohraniti sve uspomene s ljetovanja.

Jednostavno korištenje na svim uređajima

Cloud Storageu možete pristupiti putem računala, tableta ili mobitela. Uz web aplikaciju, dostupan je za Windows, Linux i OSX operativne sustave, kao i Android, iOS i Windows phone. To znači da vam je potrebna samo internet veza kako bi u bilo koje vrijeme pristupili svojim podacima koji su sigurno pohranjeni u oblaku.

Što se tiče zaštite podataka, vaši su podaci, među ostalim, zaštićeni enkripcijom i lozinkom, zbog čega je i mogućnost zlouporabe smanjena na minimalnu razinu. Spremanje podataka nikada nije bilo lakše, dovoljno ih je samo kopirati ili prenijeti u željenu datoteku unutar Cloud Storagea i ona je spremljena koliko god dugo želite. Pristupati joj možete neograničeno, dok je ne odlučite sami ukloniti, a do nje možete doći baš kao i do bilo koje datoteke na svom računalu, uz nekoliko klikova. Velika je prednost i što se svi podaci unutar Cloud Storage usluge nalaze na zaštićenim serverima unutar prostora Hrvatske, tako da ne prolaze mnoštvo veliki put do svog odredišta i podliježu našim zakonima.

cloud-storage-brz-siguran-i-ekonomican-nacin-pohrane-podataka-2

Kako besplatno aktivirati i koristiti Cloud Storage

Besplatna aktivacija usluge počinje pozivom na broj 0800 0005 ili posjetom stranici ICT Marketplace. Klikom na opciju “Aktiviraj” odaberete željeni paket i ubrzo možete početi s korištenjem usluge. Početnih 5GB prostora dobivate besplatno, a imate li potrebu za više prostora dodatni prostor plaćate vrlo povoljno. Uslugu plaćate koliko ju koristite – bez ikakve ugovorne obveze.

Integracija s drugim servisima

Cloud servisi za pohranu podataka nisu novost, zato vjerojatno već koristite neke od njih. Dropbox, Google Drive ili OneDrivea imaju svoje prednosti i zato ih ne trebate u potpunosti odbaciti, već ih jednostavno integrirati u svoj Cloud Storage. Na taj način s jednog mjesta možete upravljati datotekama pohranjenima na različitim servisima, zadržavajući i njihov prostor za pohranu. Jednostavno rečeno, prostor u oblaku kojim slobodno raspolažete jednak je zbroju svih kapaciteta koje koristite. Ako imate po 5 GB na Dropboxu plus još toliko na OneDriveu i koristite opciju besplatnih 5GB u Cloud Storageu, vaš dio “oblaka” iznosi čak 15GB. Ekonomično, zar ne?

Korisnici Hrvatskog Telekoma imaju dodatne pogodnosti, jer je sav promet sa i prema Cloud Storageu za njih besplatan! Ukoliko vam je potrebna podrška, stručna služba Hrvatskog Telekoma na raspolaganju vam je 24/7, a komunicirati s njima možete putem telefona, maila ili udaljenim pristupom.

Putem Cloud Storagea možete čuvanje podataka prilagoditi svojim osobnim i poslovnim potrebama, a uz jednostavno nadogradnju u svakom trenutku, po potrebi. Zašto se ograničavati kada je budućnost već stigla? Prebacite svoje poslovanje u oblak dok vas vrijeme ne pregazi 🙂

Aktiviraj i koristi svojih 5GB prvih 30 dana potpuno besplatno

Ako koristite određene HT poslovne tarife, podatkovni promet Cloud Storagea se ne računa, neograničen je.

1 komentar

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.