Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Internet stvari trenutačno je jedna od tema koje pobuđuju najveći interes u svijetu, a zahvaljujući novoj tehnologiji uskopojasnog interneta stvari (NB-IoT) otvorit će se za masovno tržište. U okviru našeg programa WARP NB-IoT tražimo pionire u području NB-IoT-a koji imaju inovativne ideje i spremni su uzdrmati svijet IoT-a.

Pametne posude za otpad koje prate razinu popunjenosti i šalju informacije o njoj, senzori za pametno parkiranje ili čak uređaj za nadzor pčela samo je nekoliko primjera već postojećih rješenja u kojima se primjenjuje tehnologija uskopojasnog IoT-a.

U okviru nedavno pokrenutog programa WARP NB-IoT tražimo više ideja i uzbudljivih slučajeva upotrebe kojima se iskorištava tehnologija NB-IoT-a. Program će provoditi hub:raum, centar za inovacije Deutsche Telekoma koji traži inovativne poslovne ideje s potencijalom za komercijalizaciju na tržištima koja se nalaze na našem području djelovanja.

WARP NB-IoT nastavlja se na program NB-IoT Prototyping Hub (Centar za razvoj prototipova na temelju NB-IoT-a) koji je prošle godine organiziran u Bonnu, Berlinu i Krakowu. Start-upovi odabrani tijekom prvog izdanja imali su priliku razviti prve prototipove u svijetu na temelju tehnologije NB-IoT-a. Prvi pilot-projekti koji uključuju rješenja iz programa već su provedeni, na primjer u Patrasu.

Što je NB-IoT?

NB-IoT je standard uskopojasne radijske tehnologije namijenjen uređajima u okviru interneta stvari. Njime se podržava komunikacija velikog broja uređaja i predviđen je za slučajeve upotrebe koji zahtijevaju niske pojasne širine, duboko prodiranje u zatvorenom i malu potrošnju energije uz vrlo niske troškove. I upravo zahvaljujući tim njegovim svojstvima, NB-IoT-om se omogućuje bezbroj novih i inovativnih rješenja temeljenih na IoT-u. Prijašnji uređaji i strojevi nisu se mogli povezivati zbog tehničkih ograničenja ili problema u vezi s troškovima. Međutim, NB-IoT-om se otvaraju potpuno nove prilike i omogućuje se uspostava masovnog tržišta za internet stvari.

deutsche-telekom-podize-komunikaciju-sa-stvarima-na-novu-razinu-1

Zašto se priključiti programu?

WARP NB-IoT je prilika za start-upove da uvedu i razviju svoje ideje povezane s uskopojasnim IoT-om ubrzavanjem, razvojem prototipova i provođenjem na tržištu. Start-upovi će profitirati od jedinstvenih prednosti, uključujući pristup aktivnoj NB-IoT mreži, tehničku podršku za prototipove, financijsku podršku za pilot-projekte, potencijalno ulaganje iz hub:rauma, kao i priliku za sklapanje probnog posla sa stvarnim korisnicima, nakon čega slijedi eventualna komercijalna provedba na europskom području djelovanja.

Komercijalnim pokretanjem NB-IoT mreža u Nizozemskoj i Njemačkoj i pilot-projekata u srednjoj i istočnoj Europi spremni smo podići komunikaciju sa stvarima i među njima na sljedeću razinu. Pridružite nam se na tom putovanju!

Ukratko o programu WARP NB-IOT

  • Program provodi hub:raum, centar za inovacije Deutsche Telekoma.
  • Namijenjen je start-upovima i poduzećima u razvoju s proizvodima ili radnim prototipovima u području pametnih rješenja za gradove, pametnog praćenja, pametnih industrija, pametnog zdravlja, pametne poljoprivrede ili pametnog vlasništva.
  • Rok za prijavu je 17. srpnja 2017.
  • Obrazac za prijavu dostupan je na web-mjestu: www.bit.ly/ApplyToWARPNB-IoT.

Laurita Mroß,
Marketinške komunikacije u području IoT-a / pametnih gradova,
DT B2B Europe

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.