Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Doznajte sve o povratku faks uređaja u urede i zašto nam se čini kao da nikad nisu ni otišli

Ne, niste krivo pročitali naslov. Moderno doba preskočilo je neke od izuma, ali faks još uvijek živi u poslovnome svijetu. Počeci faks uređaja sežu u 19. stoljeće, a dan danas u Japanu ima važnu ulogu jer ga koristi skoro 100 posto kompanija i 60 posto domaćinstava. Sigurno i vas vežu uspomene iz minulih vremena o nestrpljivom iščekivanju dok se poruka ispisivala na termo papiru. Tu smo da vas uvjerimo kako ta tehnologija nipošto nije otišla u zaborav.

Faks se i dalje koristi u tradicionalnom obliku te u modernoj verziji koja je integrirana s emailom.

faks moderno poslovanje

Kod klasične upotrebe faks uređaja slanje je postalo brže nego što je to bilo kod prvih uređaja, a pritom je sačuvana jednostavnost korištenja. Papirnati trag koji ostavlja daje vam sigurnost kada poslujete s birokracijom, a i vaše knjigovodstvo će sigurno htjeti zadržati neke materijale za svoju arhivu. Isto tako, uređaj vam odmah daje povratnu informaciju o uspješnom dospijeću vaše poruke kod primatelja, čime ste uštedjeli na dodatnom pozivu. Faks uređaj je i kod nas općeprihvaćen u brojnim tvrtkama te se taj broj još uvijek navodi kao jedan od glavnih kontakata za komunikaciju.

faks moderno poslovanje poduzetnici

Faks budućnosti ispravio je neke od mana klasičnog uređaja. Slanje i primanje faks poruka se odvija putem emaila, što je riješilo vrlo čest i naporan problem zapinjanja papira u uređaju. Nadalje, korištenje modernog faks uređaja ima ekološku i praktičnu notu smanjenja potrošnje papira i potrebe fizičkog prostora za arhivu. U ovom slučaju arhiva se može pohraniti na disku ili u cloudu. Još neke od prednosti su:

  • veća kvaliteta ispisa faks poruka jer postoji mogućnost korištenja bilo kojeg pisača u uredu
  • pristup materijalima ima više osoba, u bilo koje vrijeme te s bilo koje lokacije
  • broj faksa je i dalje dostupan svima koji tako žele komunicirati s vama, samo vaš ured primljenim i poslanim materijalima upravlja na moderan način

Koju god opciju koristili, faks može biti uspješan poslovni alat za vaše poslovanje i u 2015. godini. Pretpostavlja se da u svijetu ima preko 100 milijuna aktivnih faks uređaja što dovoljno govori o potencijalu u poslovne svrhe.

U Hrvatskoj trenutno HT ima u ponudi Cloud Fax uslugu koja u potpunosti zamjenjuje faks uređaj, usluga se može isprobati besplatno.

Isprobajte Cloud Fax besplatno 30 dana

Odgovara li vašem poslovnom okruženju klasični ili moderni faks uređaj?

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.