Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Doznajte sve o povratku faks uređaja u urede i zašto nam se čini kao da nikad nisu ni otišli

Ne, niste krivo pročitali naslov. Moderno doba preskočilo je neke od izuma, ali faks još uvijek živi u poslovnome svijetu. Počeci faks uređaja sežu u 19. stoljeće, a dan danas u Japanu ima važnu ulogu jer ga koristi skoro 100 posto kompanija i 60 posto domaćinstava. Sigurno i vas vežu uspomene iz minulih vremena o nestrpljivom iščekivanju dok se poruka ispisivala na termo papiru. Tu smo da vas uvjerimo kako ta tehnologija nipošto nije otišla u zaborav.

Faks se i dalje koristi u tradicionalnom obliku te u modernoj verziji koja je integrirana s emailom.

faks moderno poslovanje

Kod klasične upotrebe faks uređaja slanje je postalo brže nego što je to bilo kod prvih uređaja, a pritom je sačuvana jednostavnost korištenja. Papirnati trag koji ostavlja daje vam sigurnost kada poslujete s birokracijom, a i vaše knjigovodstvo će sigurno htjeti zadržati neke materijale za svoju arhivu. Isto tako, uređaj vam odmah daje povratnu informaciju o uspješnom dospijeću vaše poruke kod primatelja, čime ste uštedjeli na dodatnom pozivu. Faks uređaj je i kod nas općeprihvaćen u brojnim tvrtkama te se taj broj još uvijek navodi kao jedan od glavnih kontakata za komunikaciju.

faks moderno poslovanje poduzetnici

Faks budućnosti ispravio je neke od mana klasičnog uređaja. Slanje i primanje faks poruka se odvija putem emaila, što je riješilo vrlo čest i naporan problem zapinjanja papira u uređaju. Nadalje, korištenje modernog faks uređaja ima ekološku i praktičnu notu smanjenja potrošnje papira i potrebe fizičkog prostora za arhivu. U ovom slučaju arhiva se može pohraniti na disku ili u cloudu. Još neke od prednosti su:

  • veća kvaliteta ispisa faks poruka jer postoji mogućnost korištenja bilo kojeg pisača u uredu
  • pristup materijalima ima više osoba, u bilo koje vrijeme te s bilo koje lokacije
  • broj faksa je i dalje dostupan svima koji tako žele komunicirati s vama, samo vaš ured primljenim i poslanim materijalima upravlja na moderan način

Koju god opciju koristili, faks može biti uspješan poslovni alat za vaše poslovanje i u 2015. godini. Pretpostavlja se da u svijetu ima preko 100 milijuna aktivnih faks uređaja što dovoljno govori o potencijalu u poslovne svrhe.

U Hrvatskoj trenutno HT ima u ponudi Cloud Fax uslugu koja u potpunosti zamjenjuje faks uređaj, usluga se može isprobati besplatno.

Isprobajte Cloud Fax
besplatno 30 dana

Odgovara li vašem poslovnom okruženju klasični ili moderni faks uređaj?

ICT I CLOUD USLUGE

POKRENITE VAŠE POSLOVANJE I POSLUJTE U OBLAKU

Saznajte više

Komentirajte