Kontaktirajte nas

Koordiniranje, održavanje i briga za vozni park cijele kompanije ne mora biti stres, već zadovoljstvo uz organizirano prikupljanje podataka i uštedu vremena.

Službeni automobili za neke su poput drugog doma, a vrijeme provedeno u njima često dovodi do brisanja granice između privatnog i poslovnog. Zbog toga ne čudi što je upravljanje voznim parkom od usputne aktivnosti preraslo u pravu poslovnu obvezu. Danas je čak 45% kompanija prepoznalo i uvrstilo upravljanje voznim parkom u svoju strategiju razvoja. U Hrvatskoj postoji nekoliko stotina voznih parkova s više od 50 vozila u svojoj floti.

Osobe zadužene za brigu o ovom poslovnom segmentu često moraju biti stručnjaci za vozila, sigurnost i ljudske potencijale, kao i odlični poslovni analitičari. Zbog toga je od ključne važnosti da im informacije i statistike koje trebaju za uspješno upravljanje budu dostupni u rekordnom vremenu i uvijek pri ruci.

Što je Cloud nadzor vozila?

Cloud nadzor vozila je rješenje koje na jednom mjestu objedinjuje sve potrebno za jednostavnije i učinkovitije upravljanje voznim parkom. U svako vozilo koje želite ovim putem kontrolirati ugrađuje se uređaj koji šalje podatke o korištenju centralnoj aplikaciji. Uređaj skuplja podatke poput:

  • pozicioniranja vozila na karti u Hrvatskoj i inozemstvu
  • pregleda kretanja i korištenja vozila u prošlosti
  • detaljnih izvještaja i alarma o korištenju vozila
  • detaljnog evidentiranja i analize troškova voznog parka

Sav promet koji se odvija između uređaja i aplikacije uključen je u cijenu mjesečne naknade za korištenje ove usluge. Troškovi usluge tako ostaju uvijek fiksni, bez obzira na učestalost korištenja. Namijenjen je velikim i malim tvrtkama.

Upravljajte aplikacijom u pokretu

Pristup aplikaciji moguć je putem svih uređaja s internetskom vezom, što znači da niste vezani za jednu lokaciju, a potrebno je samo spojiti se i upisati svoje korisničke podatke. S obzirom da se radi o usluzi „u oblaku“, podaci su dostupni u svako doba dana, bez ograničenja radnog vremena.

Za što sve poduzeća mogu koristiti Cloud nadzor vozila?

Sve aktivnosti koje uključuju vozila u vašem poslovanju mogu se pratiti ovim putem. Tako recimo možete pratiti vremenski rad vozila i samim time vidjeti koliko su vaši zaposlenici doista aktivni na terenu. Ukoliko ste instruktor vožnje ili vodite autoškolu moguće je za svakog korisnika, tj.  polaznika, individualno pratiti putanju i brzinu vožnje, te izrađivati izvještaje. Spajanjem na putno računalo lako se identificira stil vožnje svakog vozača, te se može utjecati na njegovu promjenu, primjerice prilikom agresivne vožnje. Evidencijom službene i privatne vožnje učinkovitije i preciznije se može rasporediti trošak. Za bolju organizaciju dostavnih zona moguće je pratiti ulazak i izlazak vozila iz interesnih područja čime je moguće bolje rasporediti transport. Uvidom u troškove cestarina, goriva i servisa precizno se određuje prostor za optimizaciju troškova, a unos može biti automatski ili ručni. Moguće je podesiti automatsko obavještavanje o isteku osiguranja ili servisa, kao i obaviti brzu provjeru i naplatu putnih naloga.

Pratite svoja poslovna vozila putem mobitela i računala! 

Saznajte više o Cloud Nadzoru vozila

Kako smanjiti troškove koristeći Cloud nadzor vozila?

Korištenjem ove aplikacije zamijećena je ušteda od 15% za plaćanje goriva na godišnjoj razini. Praćenjem vozila na terenu, analizom njihovog kretanja i ponašanja na cesti moguće je donijeti bolje odluke na temelju stvarnih podataka. Uporabom aplikacije zabilježen je čak 20% manji broj nesreća. Odabirom raznih dodatnih paketa lakše ćete doznati kada i kako se troše vaši resursi i koji je najbolji način uštede. Svaki vozač izrađuje vlastiti putni nalog koji automatski prepoznaje put i pridodaje sve dnevnice. Nalog se šalje na odobrenje, a zatim u računovodstvo na knjiženje. Konstantno ažuriranje aplikacije i dodavanje novih funkcionalnosti kao i održavanje uređaja za vozilo uključeni su u cijenu usluge. Za malu mjesečnu naknadu po vozilu moguće je u uslugu dodati module koji nude brojne druge pogodnosti, a individualno su prilagođeni svakom korisniku.

Cloud Nadzor vozila - infografika

Cloud Nadzor vozila – infografika


Druga godišnja konferencija o upravljanju voznim parkovima

U zagrebačkom hotelu Esplanade 26. listopada održala se Druga godišnja konferencija o upravljanju poslovnim voznim parkovima. Konferencija predstavlja prvi poslovni skup takve vrste koji ima za cilj otvoriti diskusiju o učinkovitom upravljanju voznim parkovima i smanjenju troškova poslovanja. Zaključak svih prisutnih na ovogodišnjim panelima i predavanjima bio je da budućnost donosi još veću povezivost, a upravo u tom smjeru ide i fleet management.  Goran Vranar, voditelj odjela organizacije prijevoza u Podravci otkrio je kako je njegova tvrtka primjenom sustava fleet managementa uštedjela čak litru goriva na stotinu kilometara koje prelaze njihova teretna vozila. Slična iskustva imale su i druge velike kompanije poput Viadukta, čiji voditelj službe sigurnosti i kontrolinga Viadukta Matija Ljevar Bukvić kaže kako su primjenom ovog sistema smanjili neovlaštenu upotrebu, te potrošnju goriva za čak dvadeset posto.

Saznajte više o Cloud Nadzoru vozila

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.