Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Kako vam geolokacijski servisi mogu pomoći u privlačenju kupaca i klijenata.

Kada moderni kupac ima neki problem konzultira se s internetom i to preko mobilnog uređaja. A kada želi pronaći neki proizvod, uslugu ili lokaciju pronaći će vas najlakše upravo na taj način, pretraživanjem na tražilici ili putem geolokacijskih servisa. Stoga, ako želite da vas kupci pronađu morate koristiti ove posebne opcije za biznise!

Google My Business

Ako negdje trebate biti, onda je to na Googleu. Za biznise postoji opcija Google My Business koja omogućuje da vas korisnici pronađu preko tražilice, Google karti ili Google+ društvene mreže. Ova 3 u 1 opcija osigurat će vam odličnu vidljivost i privući posjetitelje koji se nalaze u blizini i traže baš ono što im vi možete ponuditi.

Google-My-Business

Google Maps Business View

Postignite wow efekt s ovom nadopunom podataka koje ste već unijeli u Google My Business. Ako korisnicima omogućite pogled iznutra od 360º morat će vas i osobno posjetiti!

kako-promovirati-poduzece-na-internetu

Foursquare for Business

Ova geolokacijska društvena mreža broji više od 10 milijuna korisnika. Korisna je za biznise jer vas njeni korisnici mogu pronaći na karti i listama foursquare lokacija, pretraživanjem tražilice te preko preporuke prijatelja i ostalih korisnika. Vaša lokacija sadrži osnovne informacije (kontakt broj, adresu, radno vrijeme, ocjenu korisnika itd.) i fotografije korisnika koji su vas posjetili, a korisnici mogu ostavljati i savjete (tips) o svom iskustvu kod vas. Osim toga, korisnike ove društvene mreže možete i nagrađivati za prvi posjet ili vjernost – Foursquare Special.

Foursquare-promocija-poslovnih-lokacija

Facebook Places – Local Business

A kako biste omogućili korisnicima najveće društvene mreže – Facebook da se čekiraju na vašu lokaciju trebate vašu Facebook stranicu kategorizirati kao Local Business. I to je početak još jedne nove lijepe priče o marketingu putem interneta. 🙂

Facebook-lokacije-z-poduzeća

Sve ove alate u poslovanju možete koristiti i osobno kako biste planirali sljedeći službeni put i pronašli najbolji hotel po najboljoj cijeni i ocjeni gostiju ili primjerice odveli potencijalnog partnera na najbolje mjesto za brunch u gradu.

Ocjene korisnika, stvarne fotografije i mogućnost lakog lociranja olakšavaju snalaženje i čuvaju vrijeme što je vrlo bitna stavka u životu svakog poduzetnika. 🙂

Jeste isprobali neku od ovih opcija? Na koji način vi koristite geolokacijske servise?

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.