Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Ljetni mjeseci idealna su prilika da poboljšate svoje poslovanje – čak i usred godišnjeg!

Sezona godišnjih odmora u punom je jeku, no za uspješnog malog poduzetnika, jednako kao i za malo veće poduzeće, to nikako ne znači da je vrijeme za ljenčarenje. Ukoliko vam posao ljeti ide sporije, možda je sada pravo vrijeme da zaposlite radnika kojeg već dugo trebate, no dosad se niste stigli pozabaviti njegovom obukom. Možda je netko od vaših sadašnjih zaposlenika idealan kandidat za dodatnu edukaciju, za koju sada ima vremena. Dok koristite usporeni tempo kako bi utvrdili kako dalje, istodobno možete uživati u suncu i moru.

Čak i na plaži možete učinkovito upravljati svojim poslovanjem, a potreban je samo odgovarajući alat.
Vodite računovodstvo i rješavajte ljudske resurse “u oblaku”

Internet veza koja je postala standard u većini turističkih objekata jedino je što vam treba ukoliko ste svoje poslovanje smjestili “u oblak”. Olivebox je aplikacija koja na jednom mjestu nudi mogućnost izrade ponuda, narudžbi, faktura, vođenje troškova, pa čak i upravljanje smještajem za najam. Idealno služi i za kreiranje SMS i mailing lista, tako da u dva klika možete voditi cijelo poslovanje na daljinu. Ugovorite li recimo sastanak s klijentom, ne morate biti u uredu da vas aplikacija obavijesti kada se morate pojaviti i gdje, a u par kratkih poteza napravit će i račun za željenu uslugu. Jeftinije i praktičnije nego voditi tajnicu sa sobom na more :).

godisnji-odmor-organizacija-posla-2

Vaši zaposlenici mogu se osjećati izgubljeno ukoliko se vaš odmor produži ili postanete nedostupni, zato je iznimno važno imati uhodan sustav koji funkcionira u svako vrijeme. Cloud ljudski resursi jedina je aplikacija u potpunosti prilagođena hrvatskim zakonima zahvaljujući kojoj sve svoje HR (Human Resources) izazove, tj. Izazove ljudskih resursa možete rješavati i na daljinu. Zahtjevi za godišnjim odmorima, obračuni plaća i upravljanje zadacima su integralni dio ovog programa. Zaposlenici i menadžeri na jednom mjestu imaju pristup svim informacijama potrebnima za upravljanje HR aktivnostima, procesi su skraćeni, a poslovanje ubrzano, što doprinosi zadovoljstvu svih uključenih.

Na primjer, kod zapošljavanja može se ubrzati odobravanje u svim fazama procesa selekcije primjenom automatskog preusmjeravanja po nivoima koji sudjeluju u odobravanju. Dođe li do ikakve promjene dok vas nema, ne morate zvati sve redom – samo bacite oko na aplikaciju! Zamijene li se vaši radnici u posljednji trenutak za smjenu, pa brz i okretan radnik završi u periodu s manje posla, dok sporiji i možda ne toliko snalažljivi radnik dobije na upravljanje najprometniji dio dana, htjet ćete reagirati na vrijeme. Njihova dobra namjera ne mora uvijek biti dobra i za posao, pa je bolje imati sve na oku.

Working on the beach

Marketinške aktivnosti također ne moraju, niti smiju, biti na pauzi dok svi odmaraju. Dapače, sada je pravo vrijeme da uz pojačanu prisutnost na društvenim mrežama dođete do novih potencijalnih mušterija. Poneka akcija s popustom, natječaj koji uključuje hashtag ili fotografiju s ljetovanja bit će dovoljni da zadržite interes na svom proizvodu. Zašto ne bi od svojih pratitelja zatražili da podijele svoje omiljene recepte za osvježavajuće ljetne koktele. Kao moderan OPG koji nudi domaće voće i povrće, svim sudionicima ponudite besplatnu dostavu svojih proizvoda, dok pobjednik s najviše likeova ili shareova dobiva dostavu besplatnih svježih namirnica na kućni prag.

Višak slobodnog vremena znači veću aktivnost na društvenim mrežama – iskoristite to!

Ako nije na društvenim mrežama, nije se ni dogodilo! Oni koji inače nemaju vremena za Facebook i Instagram na godišnjem se odmoru brzo opuste i požele svoje doživljaje podijeliti s drugima. Iskoristite tu priliku kako bi ciljanim oglašavanjem i dobro složenim objavama došli do sasvim novih klijenata. Pripremite i namjestite unaprijed objave na društvenim mrežama uz pomoć ovih alata kako biste uštedjeli vrijeme. Zašto primjerice ne bi reklamu za svoje unikatne majice s porukama ciljali na sve strance koji se u tom trenutku nalaze u vašoj blizini? Jedna trendseterica koja će vaš uradak pronijeti ulicama strane metropole mogla bi vam ubrzo donijeti mnoštvo neočekivanih narudžbi.

Girls using smart phone on the beach. Technology and beach concept. Summer holiday

S druge strane, nemaju svi godišnji u isto vrijeme, pa ako svoje usluge napravite pristupačnima onima koji se u tom trenutku nalaze u svom uobičajenom radnom ritmu, možete od njih napraviti vjerne mušterije. Dostavljate li hranu, potrudite se da to znaju svi u vašem krugu dostave. Grad je prazan, gužve su manje, pa ćete do njih dolaziti brže, a oni se neće morati znojiti dok idu po gablec. Ubacite li koje hladno piće za određenu visinu narudžbe – svi dobivaju!

Redovitim praćenjem rezultata svojih kampanja možda zaključite kako ljeto i nije tako loše za lansiranje novih ideja. Softver za upravljanje odnosa s klijentima u ovom je slučaju vaš najbolji saveznik. Povežite svoj MiniCRM s Office 365, Outlookom, Google aplikacijama, Gmailom, LiveChatom, Facebookom ili aplikacijama kalendara kako biste ljetnu organizaciju posla učinili djelotvornom i učinkovitom. Zašto ne bi personalizirali svoj odnos s postojećim klijentima? Sad kada znate da u vašoj trgovini obućom traže sportske modele s brojem 43, pravo je vrijeme da ih podsjetite što sve u svojoj veličini kod vas mogu pronaći na sniženju. I bolje da se požure dok se svi ne vrate s mora i posebna ponuda završi. 😉

 

I savjet za kraj – što god radili ne zaboravite svoje gadgete skloniti od mora i sunca – vaši su podaci možda na sigurnom u oblaku, no vaš hardver ipak treba dodatnu pažnju 🙂

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.