Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

M2M rješenje koji već sada donosi višestruku korist u europskim zemljama u sektorima prodaje, turizma, trgovine i zdravstvene skrbi.

S mogućnošću bezgotovinskog plaćanja već se povećalo zadovoljstvo korisnika u brojnim sektorima, uključujući hotelsko poslovanje, gastronomiju, maloprodaju i e-trgovinu. Sada se M2M proširuje i na mogućnosti plaćanja te sustav plaćanja postaje mobilan – korisnici sada mogu plaćati pametnim telefonima. Društvo hobex, austrijski pružatelj usluga, oprema svoje mobilne terminalne uređaje SIM karticama T-Mobilea kako bi krajnjim korisnicima pružio inovativnu i unaprijeđenu uslugu.

Pokušaj plaćanja računa u restoranu može biti stresan. U nekim slučajevima morat ćete čekati konobara više puta: da biste mu rekli da želite platiti, da se konobar vrati s računom, da se ponovno pojavi kako bi uzeo Vašu kreditnu karticu i da biste mu dali napojnicu. M2M rješenjima kao što su mobilni terminalni uređaji za plaćanje korisnicima se omogućuje da se svojim pametnim telefonom služe za plaćanje računa, čime se olakšava život svim uključenim stranama. Takvi su terminalni uređaji opremljeni SIM karticama tako da se gosti mogu njima služiti za plaćanje bilo gdje u prostorijama, čak i vani na terasi. Društvo hobex opslužuje približno 20.000 klijenata u nekoliko europskih zemalja s ukupno više od 27.000 terminalnih uređaja. Oko 5.000 njegovih klijenata već se služi mobilnih terminalnim uređajima. Na primjer, u sektorima prodaje, trgovine, turizma i zdravstvene skrbi terminalnim uređajima za plaćanje koji su povezani s pokretnom mrežom krajnjim je korisnicima olakšano plaćanje na licu mjesta. Društvo hobex osigurava terminalne uređaje za svoje klijente i odgovorno je za upravljanje njima, a klijenti jednostavno plaćaju cijenu paketa i ne moraju se brinuti ni o čemu drugom.

Portal za M2M usluge: platforma za jednostavni pristup

i povećanja sigurnosti podataka. Uz pomoć portala za M2M usluge društva T-Mobile Austrija operatori mogu centralizirano upravljati svim svojim M2M SIM karticama na zaslonu prijenosnog računala ili tableta.

Internetskom aplikacijom osigurava se pristup svim SIM karticama i omogućuje administratoru da provjeri i ocijeni povezivanja i troškove. T-Mobile Austrija korisnicima daje šifrirani internetski pristup web-mjestu portala za usluge. Portal za usluge može se preko sučelja za programiranje aplikacija (API) integrirati i u aplikacije i procese korisnika.

m2m-rjesenje-za-mobilno-placanje-s-kontrolom-sim-kartice

Izvor: hobex.at

Rješenje za mobilno plaćanje s potpunom kontrolom SIM kartice

Upravljačka ploča na početnoj stranici portala može se konfigurirati pojedinačno kako bi se na njoj prikazivale samo relevantne informacije i kako bi se omogućio brzi pristup dodatnim podacima, uključujući brojeve mobitela, IP adrese, statuse mreže, broj povezivanja, njihovo trajanje i količinu podataka prenesenih u određenom razdoblju. Administratori mogu blokirati, staviti izvan uporabe ili otkazati kartice ili čak promijeniti tarifu.

Na upravljačkoj se ploči odmah pokazuje da je dosegnut unaprijed određeni limit ili da je utvrđena zlouporaba, na primjer izvan određene zemlje ili u drugoj, neovlaštenoj bežičnoj mreži. Iako društvo hobex osigurava sigurnosne razine u skladu sa standardom sigurnosti podataka industrije kartičnog plaćanja (PCI – DSS) i ostalim standardima, T-Mobile Austrija odgovoran je za zaštitu osjetljivih podataka koji se prenose njegovom sigurnom pokretnom mrežom.

Potpuna kontrola troškova

„Zahvaljujući M2M rješenju društva T-Mobile imamo potpunu kontrolu nad svim SIM karticama i troškovima”, izjavio je Josef Kohlmann, tehnički voditelj društva hobex. „Kada u uporabi imate 5.000 SIM kartica, ne želite nikakva iznenađenja na kraju mjeseca.”
Društvo hobex upotrebljava fleksibilnu – i prilagodljivu – skupnu tarifu T-Mobilea kojom su obuhvaćene sve SIM kartice. Za klijente koji posluju u inozemstvu administratori mogu aktivirati pojedinačne pakete za roaming preko M2M platforme kako bi se izbjegli visoki troškovi povezivanja. Troškovi su transparentni i mogu se izračunati, zajamčena je sigurnosti i poboljšano je zadovoljstvo korisnika – sve zahvaljujući M2M-u.

Autor: Marcel Henrich
Voditelj za tržište u području upravljanja odnosima s korisnicima, marketinga za poslovne korisnike i M2M usluga, T-Mobile Austrija

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.