Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Uz jaku podršku HT-a, startup STEMI je predstavio svog robota pauka tehnološkim novinarima i investitorima iz cijelog svijeta.

Nova godina počela je sjajno za domaće startupove. Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES 2017 u Las Vegasu, koji se održavao od 5. Do 8 siječnja, nastupili su hrvatski startupi, među kojima i STEMI sa svojim robot-paukom.  Odlazak u Las Vegas i priliku za predstavljanje pred tehnološkim novinarima, investitorima i novinarima iz cijeloga svijeta dobili su kao nagradu za pobjedu na Idea Knockoutu 2016., čiji je generalni pokrovitelj Hrvatski Telekom.

CES 2017 u Las Vegasu oborio rekorde:

– 3.800 izlagača
– predstavljeno preko 20.000 novih uređaja
– 175.000 posjetitelja 

ces-2017

 

 

 

 

 

CES se održao po pedeseti put, a riječ je o jednom od deset najeksponiranijih medijskih događaja na svijetu, stoga je izlaganje na ovom događaju vrijedna prilika za promociju hrvatskih inovativnih proizvoda. STEMI je jedan od šestotinjak startupova iz cijelog svijeta koji je izlagao u Eureka Parku, za koji je apliciralo više od šest tisuća startupova, no mjesta je bilo samo za najinovativnije. Za njihovog robota pauka Hexapod, interaktivnu platformu koja omogućava stjecanje STEM znanja i vještina, zainteresirani su u Amazonu, Googleu, Samsungu, Philipsu i mnogim drugim velikim kompanijama, a priloge o njima snimili su mnogi online i TV mediji, uključujući CNN.

Iako STEMI robot nije bio jedini robot na Eureka Parku, no oko STEMI-jevog štanda stvarala se velika gužva. Razlog velikom interesu leži, osim u odličnoj inovaciji i u odličnoj prezentaciji STEM ekipe koji su u pet sekundi uspjeli zainteresirati medije i posjetitelje za Hexapod. Nakon osvajanja domaćeg tržišta, STEMI-ju se sada nastupom na najvećem tehnološkom sajmu otvorilo američko, pa i globalno tržište.

“U 2017. godini želimo se okrenuti zapadnom tržištu Europe i Amerike te nam je odlazak na CES bila sjajna prilika da ostvarimo kontakte i poznanstva koja će nam pomoći to ostvariti”, poručio je jedan od osnivača STEMI-ja Marin Trošelj.

Hexapod robot pauk namijenjen je mladima i služi kao alat za učenje robotike, elektronike i programiranja, a ovim projektom želi se popularizirati STEM područje (eng. Science, Tehnology, Engineering i Mathematics) znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike u obrazovnim instituacijama i društvu, a s ciljem promjene načina na koji se educiraju mladi u prirodoslovnom području.

Tinejdžeri Hexapod moraju sastaviti sami, prateći video-upute kroz koje stvaraju strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji. Tek nakon što pauk sastave mogu njime upravljati preko aplikacije na mobitelu.

Generalno pokroviteljstvo Idea Knockouta, najvećeg i najuzbudljivijeg regionalnog natjecanja tehnoloških ideja koji organizira magazin Bug, dio je dugoročne strategije Hrvatskog Telekoma koji se etablira kao najveći startup akcelerator u Hrvatskoj. Pored organizacije hackatona Hack It i HT Innovation Campa, HT suorganizira Zid poslovnog uspjeha te podupire akademsku zajednicu putem projekta STEM:HUB usmjerenog na stipendiranje studenata deficitarnih STEM zanimanja.

Osim STEMI-ja, u Eureka Parku predstavio se i startup MyBrushes iz Vukovara, koji je sa svojim zanimljivim konceptom četkice za zube za najmlađe također sudjelovao na Idea Knockoutu.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.