Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Hrvatski Telekom i Deutsche Telekom pokreću novu uslugu za mala i srednja poduzeća: Cloud VPN (virtualna privatna mreža) u Hrvatskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

  • Prva komercijalna usluga temeljena na centraliziranoj paneuropskoj IP mreži
  • Potpuno sigurno, automatizirano i samposlužno rješenje za mala i srednja poduzeća
  • Rješenje je izgrađeno na naprednoj virtualizacijskoj tehnologiji HT-a i Cisca

Cloud VPN prva je komercijalna usluga DT-a koja se isporučuje iz centralizirane paneuropske IP mreže, gdje su mrežne funkcije virtualizirane u podatkovnim centrima. Usluga pruža jedinstvenu kombinaciju funkcionalnosti, jednostavnosti i automatizacije na području sigurne komunikacije poglavito za male i srednje poduzetnike.

Hrvatski-telekom-deutsche-telekom-pokrecu-novu-uslugu-Cloud-2Foto: Hrvatski Telekom

„Digitalizacija segmenta malih i srednjih poduzeća ključna je za gospodarski razvoj diljem Europe. Virtualizacijom i uslugama u oblaku otvaraju se novi načini da se profesionalne IT usluge na jednostavan način učine lako dostupnima malim i srednjim poduzećima. S obzirom na neprekidno rastuću razinu sigurnosnih prijetnji, digitalizacija započinje sigurnim pristupom i zbog toga smo odlučili započeti pokretanje naše nove generacije IT usluga u oblaku s Cloud VPN-om”, ističe Jens Hartmann, član Uprave i glavni operativni direktor za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Cloud VPN kombinira sigurnu komunikaciju i dodatne zaštine funkcije u oblaku s visokim stupnjem automatizacije u pružanju usluge i samostalnim upravljanjem. S ovim rješenjem korisnici mogu jednostavno i sigurno pristupiti svim podacima društva s bilo kojeg mjesta – iz podružnica ili iz udaljenih lokacija.

Hrvatski-telekom-deutsche-telekom-pokrecu-novu-uslugu-Cloud-3Foto: Hrvatski Telekom

Usluga Cloud VPN koristi se samposlužnim online portalom kako bi korisnicima omogućila jednostavan način da odaberu, pretplate se i aktiviraju usluge. Portfelj tih usluga uključuje različite šifrom zaštićene VPN-ove: branch, od mjesta do mjesta i udaljeni pristup, kao i vatrozid te mrežnu zaštitu. Usluga se nudi kao IT rješenje upravljano u oblaku na osnovi mjesečne pretplate.
Korisnici imaju pristup upravljačkoj ploči gdje mogu jednostavnim klikom miša pratiti status i provedbu usluga, kao i mijenjati značajke usluge: broj korisnika, propusnost, prometne prioritete ili odabrati između predefiniranih razina web sigurnosti. Pružanje je usluge automatsko i odvija se u realnom vremenu iz podatkovnog centra Hrvatskog Telekoma.
Novi Cloud VPN je prva komercijalna usluga koju isporučuje PANNET – DT-ova paneuropska IP mreža s virtualiziranim mrežnim funkcijama usklađenim u različitim podatkovnim centrima.

Hrvatski-telekom-deutsche-telekom-pokrecu-novu-uslugu-Cloud-4Foto: Hrvatski Telekom

Lansiranjem ove usluge Deutsche Telekom tako postaje prvi multinacionalni pružatelj telekomunikacijskih usluga koji upotrebljava sinergiju suradnje nacionalnih operatora.
Cloud VPN rješenje izgrađeno je na Ciscovim virtualnim sigurnosnim uređajima, u kombinaciji s DT-ovim OpenStack rješenjima.
Michael Ganser, Ciscov stariji potpredsjednik za Središnju Europu, kaže: „Kao što je pokazalo Godišnje izvješće Cisca o sigurnosti, napadi na računalnu zaštitu sada su puno vještiji, što zaštitu IT infrastrukture čini vrlo problematičnom za mala i srednja poduzeća. Cloud VPN usluga efikasno rješava ove sigurnosne zahtjeve, na troškovno učinkovit način.”

O Hrvatskom Telekomu

Hrvatski Telekom vodeći je pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, nudeći usluge fiksne i mobilne telefonije, internetske, IPTV, podatkovne i ICT usluge, kao i električnu energiju. Hrvatski Telekom je lider u implementaciji naprednih tehnologija u Hrvatskoj i izvan njezinih granica. Prvi je 2006. unutar DT grupe svojim korisnicima ponudio IPTV uslugu pod imenom MAXtv. Hrvatski Telekom je 2012. prvi lansirao 4G mrežu u Hrvatskoj. Prvi je pokrenuo i ICT Marketplace, jedinstveni automatizirani virtualno dućan s poslovnim aplikacijama i ICT uslugama. Hrvatski Telekom također je prvi unutar Deutsche Telekom Grupe implementirao pilot TeraStreama, jedinstvene mrežne tehnologije koja korisnicima omogućuje brzine od 1 Gbit/s.

O Ciscu

Cisco (NASDAQ: CSCO) je svjetski lider u IT industriji koji pomaže društvima da iskoriste prilike koje pruža sutrašnjica dokazivanjem da se nevjerojatne stvari mogu dogoditi kada se spoji nešto što je ranije bilo nespojivo. Za aktualne vijesti posjetite  http://thenetwork.cisco.com.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.