Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Projekt Hrvatskog Telekoma pridonijet će stvaranju aktivne akademsko-gospodarske zajednice mladih stručnjaka iz prirodoslovnog i znanstvenog područja, a prvi partner je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Na naslovnoj fotki: Gordan Gledec, Marija Felkel, Stjepan Ivanić (FER student i stipendist HT-a), Ana Sović Kržić (ŠUZA), Boris Drilo (HT)

Danas je u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva predstavljen HT STEM HUB, projekt Hrvatskog Telekoma u kome je prvi partner FER, a koji će funkcionirati kao inkubator za poticanje razvoja vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, odnosno STEM području.

Kroz ljetne prakse koje će se održavati tijekom srpnja i kolovoza, svi studenti u sklopu STEM HUB-a imaju priliku raditi na tehnološki najnaprednijim projektima u Hrvatskoj, među kojima su „smart city“ rješenja, sustav proširene stvarnosti, robotika i inteligentni kontrolni sustavi. Studenti završne godine u rujnu mogu aplicirati za novčanu stipendiju, a bit će im dodijeljen i stručni mentor HT-a koji im može pomoći oko profesionalnog usmjerenja i oko odabira stručne teme.

Osim prilike da svoje znanje primjenjuju u praksi, putem različitih edukacija i radionica iz komunikacijskih i poslovnih vještina, studente će se dodatno pripremiti za snalaženje u poslovnom svijetu nakon diplome, a najboljim članovima STEM HUB-a Hrvatski Telekom će ponuditi posao.

„Hrvatski Telekom je vodeća kompanija u svim segmentima telekomunikacijskih usluga na hrvatskom tržištu i jedna od najvećih tvrtki koja zapošljava stručnjake iz STEM područja. U interesu nam je privući što veći broj mladih stručnjaka, stoga je HT STEM HUB logičan dio naše dugoročne strategije ulaganja u razvoj i rast kompanije“, istaknula je Marija Felkel, članica Uprave HT-a za ljudske resurse.

HT-STEM-HUB-stipendira-i-zaposljava-najbolje-studente
Brojne države rade na popularizaciji STEM obrazovanja već od vrtićke dobi, jer potreba za zapošljavanjem STEM stručnjaka svakodnevno raste, dok interes mladih za upisivanje prirodoslovnih fakulteta i odabira karijera u tom području ne prati trend u istom omjeru. U Hrvatskoj je provođenje aktivnih mjera za jačanje STEM obrazovanja uvršteno u smjernice Vlade RH i drugih nadležnih tijela. Hrvatski Telekom, kao jedan od vodećih gospodarskih subjekata iz STEM područja, u suradnji s FER-om kao vodećim STEM fakultetom pokrenuo je ovaj projekt koji će zasigurno doprinijeti popularizaciji STEM-a u Hrvatskoj.

„Ovakvi projekti stvaraju izravnu vezu između akademske zajednice i poslodavaca, jer studenti imaju priliku svoja stečena znanja primijeniti u praksi u radnom okruženju, što će doprinijeti razvoju cjelokupnog gospodarstva. STEM HUB puno je više od stipendija, to je vizija popularizacije znanosti i prirodoslovnih područja sa svrhom stvaranja rješenja sadašnjosti i budućnosti“, rekao je Gordan Gledec, prodekan FER-a.

U sklopu godišnjeg donacijskog programa Zajedno smo jači, HT donira dva projekta iz STEM područja sa 700.000 kuna, u čije će se aktivnosti također moći uključiti članovi STEM HUB-a ali i HT-ovi zaposlenici.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.