Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics, u zagrebačkom hotelu Antunović 14.05. održana  je konferencija o podatkovnim centrima, na kojoj je prisustvovalo stotinjak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.

Na konferenciji su kroz više predavanja bile obrađene aktualne teme s područja podatkovnih centara, kao što su kolokacija i dedicirani hosting, zaštita i migracija fizičke i virtualne infrastrukture računalstva u oblaku, upravljanje IT infrastrukturom, ravnoteže između internog i vanjskog podatkovnog centra te njihova operacionalizacija i optimizacija.

Za pregled najnovih pravaca na temu podatkovnih data centara konferencija je bila iznimno korisna.”

– Zoran Skočir, FER

“U periodu od 2017. godine na svjetskoj razini očekujemo lagani pad broja data centara ali istovremeno porast pružatelja usluga te širenje ukupne površine podatkovnih centara na približno 180 milijuna kvadratnih metara u 2018. godini“, istaknula je Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa.

“Moderni podatkovni centri nisu samo poslužiteljske sobe u kojima kompanije pohranjuju svoje podatke, već služe i kao nezaobilazna mjesta za razmjenu informacija među zaposlenicima, partnerima i klijentima u današnjem međusobno isprepletenom i povezanom poslovnom svijetu”, dodala je Ana Papež.

“Dobar pregled postojećih podatkovnih centara, te slika za budućnost”

– Pavao Ligutić, Frigooprema

Siniša Zmijanac iz Sektora za razvoj sustava mreže i usluga HT-a, predstavio je važne komponente podatkovnog centra kroz vlasništvo i smještaj opreme, opću sigurnosnu politiku, dodatne kriterije za odabir lokacije te energetske standarde.

idc-dtr-2015-konferencija-antunovic-podatkovni-centri

Ponuda usluga data centra Hrvatskog Telekoma dodatno je prikazana kroz razgovor Andrije Šimića iz ICT sektora Hrvatskog Telekoma s Marinom Curavićem iz HŽ Putničkog prijevoza u kojem su podijelili iskustvo HŽ-a u korištenju podatkovnog centra Hrvatskog Telekoma.

Važno je naglasiti kako se posebna pozornost posvećuje upravo sigurnosti zbog toga što podatkovni centri čuvaju i brinu o iznimno važnim podacima i IT opremi raznih institucija, banaka, malih i srednjih tvrtki te velikih kompanija.

Poslovne koristi od najma infrastrukture su (nasuprot izgradnji i održavanju vlastite IT infrastrukture):

  • uklanjanje potrebe za visokim kapitalnim ulaganjima u infrastrukturu podatkovnog centra i
  • smanjenje troškova održavanja podatkovnog centra. Ne samo da su troškovi održavanja niži, već njima možete upravljati ‒ na način da smanjite unajmljene resurse kad su vam potrebe manje te povećate korištene resurse pri vršnim opterećenjima sustava.

Trebate brz, siguran i povoljan virtualni server u Hrvatskoj?

kolokacija-servera-hrvatski-telekomCloud Server omogućuje vam korištenje virtualnih servera (VPS) smještenih u sigurnom Data centru Hrvatskog Telekoma.

Ukoliko posjedujete vlastitu serversku infrastrukturu, no niste sigurni je li smještena u adekvatnom prostoru i želite smanjiti troškove potrošnje struje i veze prema Internetu:

Informirajte se o mogućnostima kolokacije servera u HT podatkovnim centrima!

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.