Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Dobra ideja temelj je uspješnog startup projekta, no kako bi zaživio potrebna mu je financijska i strateška potpora koju možete pronaći i u Hrvatskoj.

Hrvatska startup scena svakim je danom sve bogatija novim idejama i projektima. Neki od njih tek su u svojim počecima, dok su drugi polako, ali sigurno počeli osvajati strano tržište i intrigirati različite investitore. Ukoliko još niste krenuli u svoju startup avanturu ili to upravo planirate, bacite oko na neke od prilika koje možete iskoristiti već danas. Pripazite na rokove za prijavu!

”Ideje iz Europe” – traže se rješenja za globalne izazove

Ako ste ikada poželje mijenjati svijet svojim idejama, ovo natjecanje Europske komisije je kao stvoreno za vas! Njegov cilj je skrenuti pozornost na europske poduzetnike koje ovim putem organizatori žele umrežiti i spojiti sa svim dionicima potrebnim za uspješnu realizaciju projekata. Ideja koju predlažete mora biti potvrđena dokazima i da ju je moguće proširiti na druga tržišta. Svaka država članica EU provodi vlastitu selekciju i odabire jednog poduzetnika koji će je predstavljati. Hrvatsko nacionalno natjecanje održat će se u listopadu 2017. godine, a samo najbolji imat će se priliku predstaviti i uživo (najduže 5 minuta, na engleskom jeziku). Žiri u Hrvatskoj čine predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HAMAG-BICRO-a, te nominirani predstavnici partnerskih organizacija. Polufinale ovog natječaja održat će se u studenom u Estoniji, dok je finale zakazano za ožujak 2018. u Nizozemskoj. Prijaviti  se možete ovdje do 15. rujna, a sve detaljne informacije možete pronaći na poveznici.

Inspiraciju za sudjelovanje možete pronaći u uspjehu Body Recoga, hrvatskog startupa kojem je upravo sudjelovanje na ovom natječaju donijelo vidljivost potrebnu za daljnji napredak. Idejna začetnica Anita Bušić prije 3 godine bila je nezaposlena, danas se seli u SAD kako bi bila bliže sadašnjim i potencijalnim investitorima od kojih očekuje dodatnih 2 milijuna dolara ulaganja, uz dosadašnjih 700 tisuća eura. Saznajte više u videu.

BodyRecog je sustav kojeg, iako je još u testnoj fazi, već koriste neke svjetske klinike i sportski centri. Aplikacija koristi 3D skener kako bi u samo 30 sekundi procijenila stanje ljudskog tijela kada su u pitanju postotak masnoće ili idealni raspon tjelesne mase, te procjenjuje rizik od dijebetesa, kardiovaskularnih bolesti i raka. Zamišljena je kao dvosmjerni kanal komunikacije u kojem bi korisnicima kod kuće u svakom trenutku bili dostupni profesionalci iz zdravstvene industrije, koji bi na osnovu rezultata mjerenja i konzultacija iznosili preporuke.

PowerUp!

Prijave za najveće europsko startup natjecanje završavaju već 11. rujna, zato požurite! Da biste sudjelovali u natjecanju, trebate prijaviti projekt koji se bavi održivom energijom, sastaviti tim, napraviti prototip i popuniti formular na mrežnoj stranici Natjecanja. Ovim putem pruža se prilika i hrvatskim tvrtkama iz energetskog sektora da ostvare početne investicije i do 150.000 eura za pojedinačni projekt. Poduzetnici će imati priliku dobiti stručne povratne informacije za njihovu inovaciju, susresti se s drugim timovima, upoznati investitore i na kraju dobiti sredstva koja će pomoći da komercijaliziraju svoju ideju te postanu vidljivi na globalnom tržištu. Mladim poduzetnicima nude se nova znanja i značajna podrška u području razvijanja i patentne zaštite proizvoda, ulaska na tržište, jačanja tima ili pristupa početnom financiranju.

WBAF Invest Summit Croatia

Svjetska mreža poslovnih anđela organizira summit u Istanbulu u veljači 2018. godine, na kojem mogu sudjelovati i hrvatski startup projekti. Put do njega vodi preko nacionalnog natjecanja koje će se održati 13. studenog 2017. u Zagrebu, a na koji se možete prijaviti do 30. rujna. Tri najbolja projekta konkurirat će u Istanbulu, a bit će im pokriveni svi troškovi nastupa, kao i kotizacija. Cilj ove konferencije je razviti nove načine financiranja potencijalno uspješnih projekata, dajući priliku startupovima da se povežu sa stotinama visoko kvalificiranih poslovnih anđela s pet kontinenata.

Hack it! hackaton

Hrvatski Telekom u suradnji s ostalim partnerima još jednom izazova kreativne individualce da u 24 sata intezivnog rada pokažu najbolje što znaju. Ove godine sudjelovat će 130 stručnjaka i mentora iz startup zajednice, a najbolje rješenje odnijet će prestižnu titulu pobjednika, zajedno s 30 tisuća kuna, te mogućnost realizacije svoje ideje u sklopu hub:raum akceleratora Deutsche Telekoma. Traže se developeri, programeri i svi sa znanjem iz marketinga i produkt dizajna koji žele okušati svoje znanje iz proširene i virtualne stvarnosti. Prijaviti se možete sve do 8. listopada, a hackaton će se održati 28. i 29. listopada u Parku Stara Trešnjevka 2 u Zagrebu.

ICT I CLOUD USLUGE

POKRENITE VAŠE POSLOVANJE I POSLUJTE U OBLAKU

Saznajte više

Komentirajte