Kontaktirajte nas

Mobitel i laptop već su postali nezamjenjivi kada je u pitanju rad na terenu, no što je s ostalim uređajima čija namjena je proširena povezivanjem s internetom? Naučite koristiti internet stvari kako bi unaprijedili svoje poslovanje u pokretu.

Mobilni ured više nije stvar isključivo nužnosti, već i vlastitog izbora. Diljem svijeta sve je više freelancera koji biraju cijeli svijet kao svoje radno mjesto, a ne samo jedan te isti u red u kojem će boraviti godinama. Era nove tehnologije nije nam dala previše izbora osim da je prihvatimo, no ono što nudi zauzvrat ima mnogo prednosti. Internet Of Things (IoT) ili u prijevodu Internet stvari, zajednički je naziv za sve uređaje koji su jednom imali samo jednu svrhu, no dodavanjem opcije spajanja na mrežu svih mreža, njihov se raspon mogućnosti poprilično proširio.

Predviđa se da će do 2020. godine na svijetu biti čak 34 milijarde umreženih uređaja, zato je vrijeme da ih naučite koristiti na najbolji mogući način.

Pametna rješenja za pametno mobilno poslovanje

Neke od današnjih usluga koje uzimamo zdravo za gotovo, ne bi bile moguće da nije Interneta stvari. GPS u automobilu određuje njegovu lokaciju, te je šalje centralnom sustavu, koji tada taj isti automobil šalje najbližoj mušteriji koja je prijevoz zatražila putem aplikacije. Zvuči poznato? Uber je jedna od usluga koje je omogućio IoT, no nipošto ne i jedina. Mnoge aplikacije pojednostavnile su i našu brigu o vlastitom zdravlju, pa je tako moguće provjeravati i funkcije vitalnih organa dok čekamo u redu na blagajni, te se usput savjetovati s liječnikom. Trebate odraditi sastanak s kolegama od kojih se svaki nalazi u drugom kutu svijeta? Nema problema, internet će vas povezati u tren oka, a mogućnost uredske uradnje koju pružaju programi kao što je Office 365 dat će vam osjećaj kao da ste svi u istoj prostoriji.

kako-internet-stvari-pomaze-da-radimo-od-bilo-kuda

U današnjem poslovnom svijetu sve je manje vremena za gubljenje ukoliko želite napredovati. Bavite li se prodajom, jednostavno morate biti na terenu želite li doći do pravih kupaca, no kako znati pravo stanje stvari na skladištu kako ne bi davali lažna obećanja svojim potencijalnim klijentima? Uvođenjem sustava za nadzor zaliha i povezivanje s istim dat će vam uvid u svakom trenutku. Primjerice, domaći sustav za hotele, Hotel PMS integrira i povezuje različite dijelove poslovanja jednog hotela u jedan jedinstveni, centralizirani sustav. Hotelijeri na ovaj način mogu lakše pratiti cijelo poslovanje hotela s jednog mjesta kroz jedan sustav, a gosti dobivaju moderniju i kvalitetniju uslugu. Jedan od najvećih pružatelja usluga smještaja, AirBnB, posebnu je pozornost posvetio svojim poslovnim putnicima, na način da se od domaćina koje im preporučuju traži da imaju mogućnost za samostalan check in. U stvarnosti, to znači da bi domaćin trebao poslovnom gostu omogućiti ulaz u nekretninu tako da mu putem pametnog uređaja pošalje kod koji se unosi u pametnu bravu. Jednostavno rješenje koje olakšava proces svim uključenim stranama, a ovisi o internet vezi.

Umrežavanje kao standard, a ne mogućnost

Upućeni kažu kako je pitanje vremena kada će se ubrzati razvoj automobila koji će sami voziti, parkirati i dolaziti po svoje vlasnike u željeno vrijeme, a sve bez vozača. Za to vrijeme, opušteni će putnik moći u miru obavljati druge aktivnosti, jer će automobil sam, putem mreže, odrađivati interakciju sa svojom okolinom, te paziti na sigurnost. Ono što je nekada spadalo isključivo pod znanstvenu fantastiku, danas je postala izgledna budućnost.
umjetna-inteligencija

Ono što trenutno najviše muči stručnjake je sigurnost. Čak i sam Elon Musk nedavno je izrazio svoju zabrinutost zbog umjetne inteligencije, no ne do te mjere da bi je trebalo u potpunosti zabraniti. S obzirom da se radi o polju relativno novom za čovječanstvu, tehnologiju je potrebno zauzdati, kako bi se njome moglo kontrolirati na velikoj razini.

Pametno poslovanje = odgovorno poslovanje

Opcije koje su nam trenutno na raspolaganju već sada mogu riješiti svakodnevne probleme koje nismo ni znali da imamo. Primjerice, iz vlastitog ureda možemo uključiti ili isključiti grijanje kod kuće, kada znamo da stižemo. Kontrola potrošene energije i smanjivanje gubitaka omogućuju nam i zeleniji život, a pri tom nam nam pomažu i rješenja koja implementiraju i pametni gradovi. Kao i u svemu što koristimo, poanta je u tome da i tehnologiju koja spada pod internet stvari koristimo odgovorno. Nova tehnološka rješenja mogu unaprijediti naše poslovanje, no iza njih na kraju svega i dalje stoji čovjek.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.