Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Korištenje mobilnog interneta je donjelo promjene u načinu poslovanja, prodaje i marketinga te predstavlja novo doba konstante mogućnosti plasiranja proizvoda

Stalno povećanje broja smartphonea donosi vašu poruku, proizvod u svakom trenutku na svakom mjestu u ruke vaše ciljane skupine. Drugi faktor koji je pomogao navedenoj situaciji je sve veća upotreba širokopojasnog i mobilnog interneta, koji je sve dostupniji cijenom, a atraktivniji brzinom.

Kako se vaš posao promijenio upotrebom mobilnog interneta odražava se i kroz ova dva područja poslovanja.

1. Marketing, prodaja i pristup vlasnicima mobilnih uređaja

Mobilne aplikacije i internet su postavile u ruke vaših korisnika alat za pretragu i provjeru proizvoda i usluga koje žele kupovati.

Dok je samo do prije nekoliko godina bilo potrebno zvati i provjeriti cijenu proizvoda u drugom dućanu, danas kupac na licu mjesta provjerava istu informaciju pretragom tražilica ili web stranica. Još jedna odrednica koja je olakšala život kupcima, a prodavaonicama donjela novu priliku je i mobilno plaćanje, koje se većinom u našoj okolici odnosi na plaćenje kroz mobilne aplikacje sve više u svijetu dolazi do trenda korištenja “mobilnih novčanika”. Pripremite se.

Nadalje, prilika da potencijalni kupci pretražuju internet i koriste mobilne aplikacije vezane uz internet stvorila je novi markentiški alat. Ako je netko u potrazi za određenim proizvodom u opuštajućoj atmosferi uz kavu i vaš brend im još olakša odluku plasmanom reklame prilagođene mobilnim zaslonima, vjerovatno ste korak bliže novoostvarenoj prodaji.

Nadalje, niz mobilnih aplikacija su osmišljeni ili su poslužile za markentiške aktivnosti. Primjerice, lokacijski servis i društvena mreža Foursquare, i profil vašeg prodajnog mjesta na istom, korisniku Foursquarea koji je u prolazu pokraj vaše lokacije šalje obavijest o postajanju iste, kao i informaciju o mogućem popustu (koje će ga podsjetiti i eventualno privući u posjet vašoj lokaciji). Ovo je samo jedan primjer.

2. Upravljanje poslom

Komunikacija sa timom, zaposlenicima, klijentima i dobavljačima je olakšana i uvijek dostupna, od situacija na terenu, na konferencijama i sastancima. U tom smislu se pojavljuje sve više “softwarea” i servisa koji se zaokružuju pod zajedničkim imemom “Cloud”.

Upravo je Office 365 jedan primjer seta aplikacija, načina pohrane podataka i komunikacije koji prezentira što je zapravo cloud i kako pomaže u poslovanju. Dokumente koje ste čitali i pisali samo na jednom računalu sada možete koristiti na smartphoneu, tabletu i računalu. Pristup i pohrana, podaci uvijek snimljeni, sigurno pohranjeni na server olakšavaju i zajednički rad na npr. jednoj prezentaciji.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.