Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Kako smo se proveli i što smo sve vidjeli na najvećem tehnološkom zabavno-scenskom spektaklu u regiji!

Više od 1500 registriranih posjetitelja sudjelovalo je u virtualnom putovanju kroz vremenske zone na Bug Future Show 2016, zahvaljujući nastupu vrhunskih ICT stručnjaka, predstavljanjima najvažnijih trendova digitalne industrije te showu najvećih zvijezda domaće internetske scene.

Učestali pljesak, smijeh i neponovljiva geekovska atmosfera te brojna tehnološka predavanja, polemike pa i glazbeno-vizualne scenske točke, obilježile su #BFS2016, za koji se ponovno tražila ulaznica više u zagrebačkom Kinu Europa.

U dvije dvorane u kojima se paralelno odvijao program sa pozornica je budućnost predstavilo 35 tehnoloških eksperata kroz sveukupno trajanje sadržaja od 20 sati. „A New Time Zone“ bila je sadržajna okosnica ovogodišnjeg showa, a uređaji, trendovi i tehnologije budućnosti izbrisali su granice, udaljenosti i razlike među posjetiteljima i zaljubljenicima u najinovativniji biznis današnjice.

Predavanja i paneli na BFS2016

Brojni govornici na sebi svojstven način poveli su tako sudionike u nove dimenzije, a među ključnim predavačima bili su Shawn G. DuBravac, jedan od čelnih ljudi čuvenog CES-a, koji je prenio prognoze svoje tehnološke kristalne kugle, dok je Goranko Fižulić, poduzetnik i osnivač servisa LikeFigures, govorio o ekonomiji dijeljenja u eko sustavu 3D printanja, a Toni Milun, najpopularniji profesor matematike na internetu, dokazima je potkrijepio kako će digitalizacija svega oko nas utjecati na znanje, njegovo širenje i primjenu.

Sadržaj su ponovno obogatile i panel rasprave, pa se najveći regionalni ekspert virtualne stvarnosti Darian Škarica suočio s lokalnim predstavnicima iz tri udarna globalna tabora, Samsunga, HTC-a i Microsofta. Hoćemo li moći pritiskom na papučicu gasa lajkati, retvitati ili sherati sadržaje bilo je jedno od pitanja na panelu ‘Internet na kotačima’, u kojem su sudjelovali stručnjaci iz Hrvatskog Telekoma, Mazde i Dok-inga. A koliko BFS uistinu može biti zabavan pokazale su na kraju dana domaće zvijezde interneta, urnebesni Newsbarovci i Dite Ćaćino te omiljeni Davor Gerbus i Ivana Blažoti, koji su satirom, bloganjem ili snimkama na YouTubeu izašli iz anonimnosti.

Zabavni program za sve generacije geekova

Uz događanja u glavnoj dvorani i velikom kino platnu, istovremeni sadržaj u dvorani Müller mamio je okupljene koji su mogli, između ostalog, poslušati kako uz crowdfunding otići na avanturu života ili to pokušati doživjeti uz neki od sadržaja na Pickboxu, prvoj regionalnoj OTT usluzi na tržištu. Tijekom cjelodnevnog događanja prikazano je još i 10 video blokova posebno pripremljenih za publiku BFS-a te je dan završio maratonskom projekcijom svih deset epizoda druge sezone HBO-ove serije Silicijska dolina.

Tehnološki partner jedinstvenog tehnološkog showa BFS-a već je treću godinu bio Hrvatski Telekom, a događaj su sponzorski podržali i HP, HTC, Intel, Mazda, Samsung, Sony i Zagrebačka banka. Bug Future Show 2016 organizirala je tvrtka Bug d.o.o., izdavač Buga, najtiražnijeg tech časopisa u regiji i Mreže, najutjecajnijeg časopisa za IT profesionalce, kao i najposjećenijeg tech portala u regiji Bug Onlinea te najdugovječnije tech video produkcije BugTV-a.

Foto izvori: Promo/Bug online social media

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.