Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Brojni uređaji koje poslovni čovjek svakodnevno koristi postali su nepotrebni jer ih sve zamjenjuje samo jedan svestrani uređaj – smartphone.

Pametni mobitel smartphone promijenio je svijet. Možete ga ponijeti kamo god išli i ujedno nosite sa sobom sve što vam treba za poslovanje. Bilo koja informacija uz mobilni internet postaje vam dostupna gdjegod se nalazili. Prema podacima sa statista.com, 52,4% svog internet prometa u 2015. bit će generirano putem mobilnih uređaja.

 Njegova moć leži u tome što smanjuje potrebu za drugim uređajima koji su potrebni u poslovanju i postaje vam dovoljan samo jedan uređaj, smartphone u kojem imate:

  • telefon i email,
  • skener,
  • fotoaparat i kameru.

knw-smartphone

Zatrebate li hitno poslati neku dokumentaciju, besplatna aplikacija poput CamScanner zamijenit će ulogu skenera. Prisustvujete li nekoj konferenciji ili događanju, vjerojatno ćete posegnuti za nekom od “foto ili video” aplikacija i podijeliti doživljaj putem svojih profila na društvenim mrežama.

Nadalje, pametni telefon poslovnim ljudima olakšava upravljanje sljedećim financijskim elementima:

  • novčanik (novac i kartice), osobni bankar
  • kalkulator

placanje-racuna

Za plaćanje računa već odavno ne trebamo ići “na šalter”, jer je putem mobilnog uređaja moguće izvršiti plaćanje računa te je jednostavnije i praćenje troškova.

Isto tako smartphone može imati i praktičnu namjenu u pokretu van ureda, tijekom poslovnih putovanja i sastanaka, jer zamjenjuje:

  • GPS, kompas i karte,
  • rokovnik i notes, adresar i posjetnice,
  • kompjuter, jer omogućuje pristup arhivi u Cloudu kao i kroz Office 365.

smartphone3

Ako trebate na poslovno putovanje mobilne aplikacije vam mogu skratiti vrijeme planiranja i rezervacija, a ujedno će vam koristiti za bolje snalaženje na lokaciji i pronalazak hotela prilikom dolaska na destinaciju. Isto tako, sve svoje dokumente nosite sa sobom u “cloudu” i ne trebate brinuti na sljedećem prodajnom sastanku hoćete li zaboraviti ponijeti neke važne tablice.

smartphone4

Smartphone istodobno nudi opcije koje obogaćuju slobodno vrijeme te pruža platformu za mobilne aplikacije koje korisniku prikazuju:

  • TV
  • novine, knjige i enciklopedije.

Smartphone nedvojbeno štedi vrijeme i novac modernom poduzetniku koji je u pokretu i koji na terenu treba sve funkcije koje mu pruža njegov ured. U narednom članku donosimo više primjera korisnih mobilnih aplikacija koje će vam sigurno dobro doći.

Mislite li da će smartphone u budućnosti moći zamijeniti gotovo sve funkcije kompjutera?

1 komentar

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.