Kontaktirajte nas

Vlasnik malog lanca trgovina i kioska otkriva koje tehnologije koristi u svom poslovanju.

Krađe i provale apsolutno su nam najveći problem u poslovanju – otkriva jedan zagrebački poduzetnik, koji trenutno u Zagrebu i okolici ima 12 malih trgovina i kioska.

Kvalitetan videonadzor stoga je jedno od najvažnijih pametnih rješenja koja posljednjih nekoliko godina koristi u svojem poslovanju. Provala i krađa, kaže, i dalje ima, ali znatno manje nego prije.

Sustav koji koristi takav je da ne zahtijeva informatičke stručnjake koji bi ga nadgledali i vrlo je jednostavan za implementaciju i upotrebu. Prije njegova postavljanja nije potrebna nikakva posebna infrastruktura. Kamere su raspoređene tako da, uz unutrašnjost trgovine, snimaju i skladište te vanjski prostor, a sve se lokacije nagledaju s jednog mjesta. Možda je najefikasnije to što se kamere mogu pratiti i putem pametnog telefona, u bilo kojem trenutku i s bilo kojeg mjesta.

Da bi nam sustav videonadzora dobro funkcionirao, potrebno je sedam do deset gigabajta internetskog prometa po prodajnom mjestu. Stručnjaci koji su postavljali videonadzor odmah su vodili računa o svemu, tako da sam zadovoljan rješenjima koja su doista pouzdana i jednostavna za korištenje tijekom 24 sata dnevno. – priča zagrebački poduzetnik.

Fiskalizacija je, naravno, potpuno promijenila način poslovanja malih trgovaca. Prije svega, sva oprema potrebna za posao sada je u jednom uređaju: na jednom zaslonu na dodir su blagajna, printer, aplikacija za fiskalizaciju i internetski pristup. Čim se artikl očita i naplati, više ne treba razmišljati o papirologiji, sve se automatski šalje Poreznoj upravi.

Kada pak nešto treba provjeriti ili selektirati podatke o poslovanju, do svih potrebnih informacija dolazi se u samo dva koraka. Cijeli sustav dostupan je s bilo kojeg mjesta jer se svi relevantni podaci pohranjuju u cloudu. Osim toga, cijeli sustav postavljen je tako da se računi, čak i ako se internetska veza prekine, ne gube, nego su pohranjeni na sigurnom i čim se veza opet uspostavi, oni se fiskaliziraju i šalju.

Kod malih tvrtki kao što je moja, u kojima zaposlenici moraju imati pristup podacima kako bi kvalitetno upravljali narudžbama i zalihama, jako se puno koristi Office 365. U bilo kojem trenutku i s bilo koje platforme, svaki zaposlenik s dozvolom pristupa može pristupiti bazi podataka – ponudi, računima i otpremnicama – i izmijeniti što god treba. Za to nije potrebno imati ništa osim pametnog telefona s mobilnim internetom – kaže poduzetnik.

Iako je svu brigu o plaćama, porezima i ostalim obvezama prepustio svojem knjigovodstvenom servisu, važno mu je da svu dokumentaciju koja je vezana uz tridesetak zaposlenih može lako podijeliti putem cloud servisa, uz osiguranu sigurnosnu kopiju svih dokumenata. Naš vlasnik 12 malih trgovina priznaje da mu tehnologija nije jača strana, pa kad je održavanje i antivirusna zaštita računala u pitanju, svaki put pozove stručnjake.

Moja top tri rješenja

Izvor: tportal.hr

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.