Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Dolazi nam ljeto, vrijeme godišnjih odmora i potpunog opuštanja kada nam je jedini cilj potpuno se isključiti iz svega i prebaciti se na potpuno uživanje.

Mobitele, kompjutere i ostale gadgete u ladice, a na stol limunada i katalog s turističkim destinacijama. No, realnost je samo mrvicu drugačija 😀

Povremeno provjeravanje maila ili statusa na društvenim mrežama je svakodevnica i gotovo nitko se ne „odšteka“ u potpunosti, ali to nije nužno loše, dapače. Kad smo opušteni na um nam padaju razne ideje. Šteta je ne iskoristiti ih, a na kraju krajeva, ako pogledate velike brendove – oni prvi ne „spavaju“ tijekom ljetne pauze.

poje-drustvene-mreze-internet-marketing-4

Logično je plasirati sadržaje ljetne tematike!

Ljetne emocije – ljeto je izvrsno jer gotovo svi misle o istim stvarima, svi su pod dojmom ljepote, zabave i opuštanja – poticajno je povezati te teme i emocije. Fanovi i vaši prijatelji s kojima niste stupili u kontakt sada mogu biti aktivirani, a većina će se prepoznati i u vašem ljetnom stilu. Dakle, reagirati će na vaše ljetne postove i fotografije.  Fotografije koje tada objavljujemo su veselije, familijarnije, prisnije i opuštenije. Vaše omiljeno piće, jelo, društvo na plaži ili pješčani dvorac kojeg je napravio vaš klinac. Sigurno će rezultirati komentarom i odgovorom ljudi koji su se prepoznali u istima.

poje-drustvene-mreze-internet-marketing-1

Dodajte malo kreative – dodajte prethodnom i scene koje priroda slaže, a koje inače ne stignemo vidjeti od prezauzetosti obvezama. Zalazak sunca, pjenušavi val, munje za ljetnog nevremena ili neki sličan detalj koji uočimo u ljudima oko sebe, nešto ljubavno, toplo ili romantično. A da ne govorimo o eksperimentiranjima s fotografijom koje vam mogu dati iznenađujuće dobre rezultate, poput fotografiranja u kontra-svjetlu ili zanimljivih makro-detalja poput kapljica vode u raznim situacijama. Evo i par primjera koji su se pokazali…

poje-drustvene-mreze-internet-marketing-2

Kako kao brend na društvenim mrežama iskoristiti ljeto?

Korporativno gledano, te se fotografije s odmora mogu iskoristiti na puno načina, pa tako i suhoparne statističke podatke možemo pretvoriti u zanimljive objave. A da ne govorimo o prikazivanju radnog tima u opuštenoj atmosferi koja doprinosi prijateljskom stavu prema samoj korporaciji, tj. poistovjećivanju.

poje-fotografiranje-internet_marketing

Emotivna tema, kreativa i timski angažman

Na primjer, ne bi li bilo super izračunati koliko je svaki od zaposlenika prešao kilometara da bi stigao do svoje morske destinacije, sve te kilometre zbrojiti i objaviti foto-album s postom:

„Da bismo bili spremni za jesen prevalili smo 2000 km, prošli kroz 200 gradova i boravili u njih 20. Još nešto, proveli smo 3000 sati na plaži! A vi?”

Isto tako, ako vaša kompanija ima svoj proizvod, isti možete iskoristiti da ga fotografirate u raznim neuobičajenim situacijama koje su tipične za ljetne mjesece, poput fotografiranja na plaži, uz omiljeno osvjećavajuće piće ili pak ispod površine mora.

poje-drustvene-mreze-internet-marketing-3

I na kraju, kako sve odraditi opušteno?

Ljeto je idealno vrijeme i za isprobavanje raznih aplikacija koje vam mogu pomoći da vaše fotografije izgledaju bolje ili zanimljivije.

Odnedavno Instagram nudi puno naprednije mogućnosti za doradu fotografija, a kako je ta mreža iznimno popularna kod mladih željnih konkretnih te bojama i detaljima bogatih fotografija, ta aplikacija tj. platforma će vam svakako biti zanimljiva.

Još jedna super aplikacija koju gotovo uvijek koristim pri obradi fotografije na pametnom telefonu ili tabletu je Snapseed, s vrlo intuitivnim sučeljem koje od vaših „običnih“ fotografija radi mala čuda. Super je još i to da je dostupna na svim popularnim mobilnim operativnim sustavima.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.