Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Aplikacije koje će vam sačuvati vrijeme i povećati produktivnost na sastancima! 🙂

Često se žalite kako vam sastanci oduzimaju puno vremena u radnom danu te kako nisu dovoljno produktivni? Istina je, svi mi želimo brže rješavati zadatke na poslu kako bismo što prije završili sa svim svojim obvezama i krenuli kući, a ponekad su ti sastanci s kolegama beskonačni i ne vode k ničemu.

U pomoć pristižu aplikacije koje vam u nastavku teksta predstavljamo, jer omogućuju “virtualne” sastanke pa više ne gubite vrijeme u prijevozu do lokacije sastanka, omogućuju konstantni rad na projektima što smanjuje i potrebu za masom mini sastanaka i čine vas produktivnijima jer kada poželite možete kratko putem videa ili chata prokomentirati određeni zadatak ili problem na koji naiđete. Odaberite sami sustav koji vam najviše paše:

Slack

Slack je aplikacija koja je jako dobila na popularnosti jer je jednostavna za korištenje i vrlo praktična za timove kojima je potrebno nešto više fleksibilnosti u zajedničkoj komunikaciji. Naime, Slack omogućuje partnerima rad na projektima pa se možete dopisivati gdjegod se nalazite, što znači da netko može s vama komunicirati o specifičnim zadacima i raditi na njima dok je na putu.

Putem aplikacije (mobile i desktop) komunicirate u stvarnom vremenu, kreirate otvorene “kanale” za projekte, teme i timove, a imate i mogućnost direktnih privatnih poruka i zatvorenih grupa. Šerate si međusobno dokumente (slike, PDF, tablice), a sinkronizira se i s vašim dokumentima na kojima radite u Google Driveu, Dropboxu ili Boxu.

Slack-aplikacija-poruke

Izvor: slack.com

Skype i konferencijski pozivi

U 21. stoljeću zaista ne morate svaki sastanak obavljati osobno. Zašto bi itko trošio vrijeme i novac da stigne na drugi dio grada, ako se baš ne mora fizički na nečemu raditi. Na kraju krajeva, imate brdo aplikacija za zajednički rad na dokumentima. Besplatni Skype grupni pozivi i poruke te konferencijski VOIP pozivi dostupni su svima te se jednako produktivno obavljaju, kao da ste u istoj prostoriji.

Bonus savjet: Kako biste osigurali da sastanci budu produktivniji odmah na početku sastanka informirajte kolege o maksimalnom trajanju kako biste ih potaknuli da odmah prijeđu na rješavanje problema.

 

Skype-grupni-pozivi

Izvor: blogs.skype.com

Office 365 – sve funkcije ureda

Outlook - Office365Isprobajte paket uredskih aplikacija Office 365 besplatno 30 dana i uvjerite se kako rad na projektima može biti efikasniji!

Želim Office365 za svoj tim!

FaceTime, Hangouts, Messenger calls

Vlasnici iOS uređaja (iPhone, iPad, iPod touch ili Mac) mogu preko WiFija besplatno voditi video pozive. A, ako ste svi na poslu i frendovi na društvenim mrežama možete svoje sastanke voditi i uz pomoć njihovih video chat opcija – Google Hangouts i Facebook Messenger video pozivi. Primjerice, kreirate grupu na Facebooku za dopisivanje, slanje dokumenata i kreiranje internih evenata, a za video komunikaciju koristite Facebook Messenger opciju za video pozive. Lajkamo!

Facetime-Apple

Izvor: apple.com

WhatsApp, Viber

Ove popularne messaging aplikacije mogu služiti i za nešto više od privatnih poruka i video poziva. Naime, zašto ne biste okupili svoj tim u grupne poruke? Komunicirat ćete brže pa će vam tako primjerice ekipa na terenu poslati fotke nego što se spoje na mail. Isto tako, ove aplikacije omogućuju da malo “omekšate” komunikaciju uz stickere i emojis, a možete si ostavljati i glasovne poruke.

 

Koje messaging i video aplikacije već koristite u poslovanju? Koji su vaši trikovi za uspješnije sastanke? Pišite nam u komentarima!

1 komentar

  • Super članak! Dodao bi još Trello i, za velike korisnike (Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski Telekom, Grad Koprivnica…) koji moraju držati do zakonski određenih načina održavanja sjednica – http://www.boardpoint.eu

    *Disclaimer: zaposlenik sam poduzeća eVision, kreatora aplikacije BoardPoint

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.