Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Tko kaže da nas tehnologija čini lijenima? Evo nekoliko odličnih načina za mršavljenje i zdraviji život u 2017.

Svima onima koji govore da od „tih mobitela“ nikad koristi, sada možete učinkovito začepiti usta. Kombinacijom nekoliko uspješnih mobilnih aplikacija i gadgeta dobivate idealan alat za sve svoje fitness potrebe. Svi koji se ne vide u teretani, a pojma nemaju koje vježbe su dobre za njih ili čemu služe, u moderno doba lako će doći na svoje. Postoji mnogo online kanala putem kojih osobni treneri nude svoje savjete, a čak i amateri podižu svoje sminke za inspiraciju drugima. Danas vam je doslovno sve na klik udaljeno, no ključni detalj krije se u vama – trebate se pokrenuti! Ima li boljeg vremena za početak od početka godine?

MOBILNE APLIKACIJE:

MapMyRun

Jednostavna, ali učinkovita. Tako bi se najbolje dalo opisati ovu aplikaciju. Iako se može spojiti s nekim naprednijim gadgetom poput narukvice, sasvim dobro funkcionira i sam po sebi. Koristeći GPS zabilježit će vašu rutu, trajanje trčanja i koliko kalorija ste izgubili, a može pratiti i vaš ritam i nagib terena. Ukoliko vas natjecanje s drugima motivira, vaši rezultati bit će prikazani u odnosu na druge, kako bi se uvijek mogli usporediti.
iOS, Android

MyFitnessPal

Možda najpoznatija među ovdje navedenima, ova aplikacija prati vas i dok jedete. S bazom od više od 5 milijuna namirnica nije teško pronaći pravu kako bi pratili dnevni unos kalorija, a uvijek možete i sami dodati ono što nedostaje. Uspješno se povezuje s različitim fitness narukvicama i satovima, a jednostavnost korištenja čini je univerzalno prihvaćenom.
iOS, Android

Pact

Ako je motivacija ono što vam nedostaje, stiže odlična u vidu – oklade. Svaki put kada održiš obećanje i odeš u teretanu onaj s kojim si se kladio plaća tebi, u suprotnom tvoj novčanik postaje sve tanji. Tko vas provjerava? GPS lokator koji može odrediti točno gdje se nalaziš, no nije da bi varali, zar ne?
iOS, Android

Charity Miles

Umjesto da donosi novac vama ili drugima, ova aplikacija radi u dobrotvorne svrhe. Želite li trčati, šetati ili voziti bicikl ona će donirati nešto novca za svaki milju koju odradite. Točnije rečeno korporacije doniraju, a vi trebate vježbati i odgledati koju njihovu reklamu unutar aplikacije.
iOS, Android

SparkRecipes

Svaki educirani trenet će vam reći kako borba sa suvišnim kilogramima započinje u kuhinji, a procesirana hrana najgori je izbor. Zato je svoje obroke najbolje praviti sam, a uz pomoć aplikacije s receptima sve će ići lakše. Za one neiskusnije tu su uvijek savjeti i video zapisi za pomoć.
iOS, Android

Fit Radio

Ako možete vježbati jedino uz pravu glazbu, a ne da vam se ili ne znate složiti idealnu playlistu koja održava stalno isti ritam, ova aplikacija to će napraviti umjesto vas. Možete birati glazbu iz različitih razdoblja i za različite vrste tjelovježbe, kao I složiti svoj vlastiti miks.
iOS, Android

Fit Star

Ova aplikacija prilagođava se vašem stupnju kondicije i slaže vježbe po vašim željama. Informacije za daljnji rad dajete svojim odgovorima na pitanja o trenutnim vježbama, po čemu slaže izazove idealne baš za vas. Odlično se slaže s FitBit narukvicom!
iOS, Android

Strava

Za sve čija idealna rutina vježbanja uključuje trčanje i bicikliranje, ovo je idealna aplikacija, pogotovo ako ste natjecateljski raspoloženi. Vaši rezultati uspoređuju se s ostalima, ne samo u totalu već i po segmentima, tako da uvijek možete znati koje su vam jake i slabe točke prilikom vježbanja.
iOS, Android

Lose It!
Još jedna aplikacija koja prati vaš unos i gubitak kalorija, kao i tempo vježbanja. Njena snaga nalazi se i u velikoj zajednici koja se međusobno podupire, a uspješno se kombinira s ostalim fitness gadgetima I aplikacijama za uspješnije postizanje ciljeva.
iOS, Android

GADGETI:

Moov Now

Osim što ispunjava osnovnu svrhu praćenja odrađenih koraka, Moov Now prati vas i tijekom svih ostalih aktivnosti poput bicikliranja, boksa ili bilo koje druge vrste treninga. Može se staviti na ruku ili nogu, a nakon što se poveže s aplikacijom (dostupnom za iOS i Android) korisniku u realnom vremenu daje analizu forme i tehnike, kao i savjete.

Jabre Elite Sport slušalice

Zvuk visoke kvalitete u kombinaciji s otpornošću na vodu i znoj, uz mogućnost javljanja na pozive? Može! Uz to ove slušalice nude i senzor za pokret, monitor za otkucaje srca, te brojanje osnovnih funkcije kod vježbanja, kao i vašeg osobnog trenera u uhu, a povezuje se i s vlastitom aplikacijom koja daje iscrpnu analizu unesenih podataka.

Stealth Ab

Ovaj se proizvod fokusira na samo jedan dio vašeg tijela – torzo. No to čini izuzetno zabavno! Naime tvorci su odlučili jednu od najzahtjevnijih i najdosadnijih vježbi, plank, pretvoriti u igru. Doslovno. Cijela platforma dizajnirana je tak oda svoje tijelo koristite kao upravljač za video igrice dok se nalazite u plank položaju. Ovaj izum trenutno trai svoje sponzore na Kickstarteru, a pokaže li se dovoljan interes uskoro bi se mogao naći u široj prodaji.

Sculpt Scanner

Ovaj gadget koristi slabe električne impulse kako bi izmjerio gustoću masnoće u vašem tijelu, kao i kvalitetu mišića, a potom slaže plan vježbanja ovisno o tim podacima. Mjeri na 24 različite pozicije na tijelu, tak oda je i vrlo koristan profesionalnim sportašima, kako bi znalo točno koje mišiće trebaju razvijeti u određenom vremenu.

Imate ili koristite već neku aplikaciju ili gadget koji se vama pokazao korisnim u održavanju vaše forme i zdravlja? Otkrijte nam ga u komentaru! 🙂

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.