Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Naučite tajne obrade fotografija u Photoshopu uz najbolje besplatne tutorijale.

#NOFILTER najveća je laž današnjice, tko god javno objavljuje fotografije koristi neku vrstu filtera ili programa za obradu fotografija. Oni napredni objedinjuju mnogobrojne programe kako bi njihove fotografije bile što atraktivnije, te kako bi se isticale u masi. No, ako pitate profesionalce zlatni standard i najbolji alat za obradu fotografija je Adobe Photoshop. To je softver koji pruža beskrajne mogućnosti, a tko se zna koristiti s njime dominira u svijetu fotografije i dizajna. Pomoću njega i njegovih sjajnih mogućnosti obrade kreirate svoju stvarnost do te mjere da ćete čak i skeptike uvjeriti kako ste upravo u njihovom vrtu uslikali jednoroga :). No, za takve je vještine potrebno znanje ili kako bi rekli, bez muke nema nauke.

Samo instaliranje softvera i pokušaj samostalnog svladavanja Photoshopa nije baš tako jednostavno kao provlačenje fotografija kroz već gotove filtere, no nije nemoguće ovladati njime, naravno uz malo stručne pomoći. I prije nego li počnete čitati goleme priručnike s uputama, koji će vas prije uspavati, nego li vam pomoći, uštedite si vrijeme jer vizualni pristup učenju je znatno učinkovitija metoda.

Srećom, živimo u vremenu kada nam je sve dostupno uz samo nekoliko klikova, a što je još bolje brojni tutorijali su odlični i besplatni. Kako bi uštedjeli vrijeme i živce tražeći one uz koje ćete najbrže svladati ovaj program, mi smo obavili istraživanje umjesto vas, i predstavljamo desetoricu veličanstvenih. Na vama je samo da odaberete onaj tutorijal koji je u skladu s vašim potrebama.

tutoriali-za-učenje-fotoobrade

Adobe Photoshop tutorijal

Ako ste odlučili naučiti sve o Photoshopu ponekad je najbolje učiti od onih koji su ga osmislili. Adobe omogućuje pristup brojnim videozapisima i praktičnim vodičima uz koje ćete bez problema svladati osnove, no otkrit će vam i kako svladati naprednije tehnike. Njihovi su tutorijali potpuno besplatni i lako dostupni te ih možete koristiti u bilo koje vrijeme. Topla preporuka, nemojte biti površni, ako želite biti majstor zanata morate se potruditi i zagrijati stolac

Phlearn

Phlearn nudi velik broj video tutorijala uz koje možete učiti o  Photoshopu, njegovim osnovnim ali i naprednim tehnikama. Dostupni su i tutorijali o korištenju specijalnih efekata koji su posebno zanimljivi. Ova stranica osigurava pristup brojnim resursima na jednom mjestu. Iako su brojni tutorijali besplatni postoji i mogućnost pretplate kako biste imali još veći pristup njihovoj ponudi te kako bi mogli zaroniti dublje u čarobni svijet Photoshopa.

Udemy

Premda Udemy prvenstveno nudi tutorijale i tečajeve koji se plaćaju, oni koji se odnose na Photoshop se nude besplatno. Mnogi od njih su prikladni za početnike, te su jako dobro ocijenjeni od Udemy korisničke zajednice. Ono što je dobro jest da Udemy za svoje tutorijale ne traži goleme svote novca, već su dostupni po popularnim cijenama od svega desetak dolara. Za minimalni iznos ćete dobiti maksimalnu kvalitetu.

korištenje-specijalnih-efekata

GCF LearnFree.org

Besplatni tutorijali na GCFLearnFree.org omogućuju vam deset osnovnih lekcija i pet dodatnih, uključujući i test kako bi mogli testirati vaše stečene vještine. Ovaj je program namijenjen za početnike, stoga ako nemate nikakvih prethodnih iskustava ili niste zadovoljni stečenim znanjem krenite graditi vaše znanje iz temelja.

Photoshop Essentials

Kreirajući lekcije za Photoshop Essentials tvorci su na umu imali početnike. Informacije su dostupne na samoj stranici, ali i na njihovom YouTube kanalu. Neke od informacija su potpuno bazične kao npr. kako učitati sliku koristeći Photoshop softer, dok su druge usmjerene na zabavu, uređivanje i detalje kao npr. kako obojati očne zjenice u dugine boje.

Tuts+

Ova je stranica posvećena nešto naprednijim korisnicima i otkrit će vam puno više od osnova. Koristeći tutorijale na Tuts+ naučit ćete stvari poput kako stvoriti foto-realne voštane žigove te kako poravnati naslovnicu Facebooka i profilne slike u jednu besprijekornu fotografiju. Možete naučiti i kako napraviti jedinstveni print dizajn za majice, kako napraviti plakate, kako koristiti grafite unutar Photoshopa, kako napraviti sjajne flayere za događaje i brojne ostale zanimljivosti. Klikajte i zabavljajte se istražujući napredne opcije.

Design Stacks

Od A do Ž ili u ovom slučaju od A do P, Design Stacks nudi lekcije od početka do kraja Photoshop programa. Na samom početku krenite s proučavanjem osnova koje će vam pomoći da shvatite koncepte poput slojeva (layera) i non-destructive dodge and burna do manipulacije fotografijama, korištenje specijalnih efekata i web layouta.

 od-osnova-do-naprednog-editiranja

Trevor Morris Photographic

Ovo je stranica na kojoj nećete naći brojne tutorijale, kao što je to slučaj s prethodno navedenim stranicama, no itekao će vam dobro doći pri korištenju Photoshopa. Naime, Trevor Morris Photographics nudi brojne kratice na tipkovnici prilikom korištenja Photoshopa i obrade fotografija. Ovo je sjajna stranica jer će vam ušedjeti puno vremena pri radu, a tko ne voli obaviti više posla u manje vremena.

Sleek Lens

Ovaj foto blog nije u potpunosti fokusiran na tutorijale, ali pruža brojne informacije i zanimljivosti. Nudi brojne postove u kojima ćete osim o Photoshopu puno naučiti i o samom fotografiranju, kadriranju, rasvjeti i brojnim stvarima koje su vrlo bitne za dobru fotografiju. Recenzije fotoaparata su također od velike pomoći. Ako tek ulazite u svijet fotografije obvezno izdvojite vremena za ovaj blog.

Floqq

Floqq nudi tečaj jednostavnog imena “Learning Adobe Photoshop in 30 Days”, ili u prijevodu “Naučite sve o Photoshopu u 30 dana”. Tečaj je podijeljen na 30 dijelova i 32 video zapisa (uvod, 30 koraka i zaključak). Čak i oni koji kukaju kako nemaju vremena za ovaj tečaj neće imati ispriku, jer najduži video traje svega 17 minuta.

Informacije su vam servirane 🙂 sad je na vama da klikate i učite. Photoshop shvatite kao svojevrsnu igru jer kad svladate osnove, koje uistinu nisu tako teške, sve vještine koje će te naučiti kasnije su zabavne i pružaju beskrajne mogućnosti. Vjerujte nam na riječ bit će te izuzetno ponosni na svoje fotografije kada ih naučite obraditi kako spada, jer bez filtera se ne broji, već duuugooooo. Dobrodošli u svijet Photoshopa!

Za one koji traže jednostavniju alternativu za uređivanje fotografija, svakako preporučamo da posegnu za jednim od ovih jednostavnih online alata.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.