Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Pišete li ili pamtite? Jeste li sigurni da niste nešto zaboravili? Tradicionalni planeri već su godinama dio darovnog arsenala mnogih velikih kompanija, a neki ih kod kuće imaju na desetke u nadi da će ih jednom koristiti, iako im iz godine u godinu to ne uspijeva. Stvar je samo u tome da još nisu pronašli onaj pravi…

Mali i veliki, džepni, šareni, jednobojni, papiranti, ili digitalni. Planeri su dio mnogih ureda, ali i kućnih organizatora koji vole sve držati pod kontrolom. Nije stvar u tome trebate li ih doista, istina je da se mnogo uspješnih ljudi sasvim dobro snalazi i bez ikakvog planera, no jednom kada se odlučite koristiti ga, važno je da to doista redovito i radite. Teško ćete se moći pouzdati u svog papirnatog (ili digitalnog) pratioca ukoliko ne upisujete obveze koje vas očekuju ili opaske koje su važne za projekte na kojima radite. Neki od nas planiraju u praznoj bilježnici bez ikakvih crta ili dodatnih informacija, dok drugi ne mogu zamisliti planer koji na početku nije pun savjeta, organizacijskih tablica, kalendara i smjernica. No činjenica je da stara poslovica o pametnom koji zapisuje nije nastala bez veze. Bez obzira kako to radite, ponekad je važno da se ne pouzdajete samo u svoje mentalne kapacitete. Kada su u pitanju i planeri koji svojim dizajnom ili specifikacijama odskaču od većine na koje smo navikli, ta se dužnost može pretvoriti u zabavu. Ako još niste pronašli planer koji bi vas inspirirao na redovite unose ciljeva i zadataka u novoj poslovnoj godini, evo nekoliko prijedloge koje morate iskušati – sigurni smo da će vam barem jedan odgovarati!

Planeri s hrvatskim potpisom

Volite li dati šansu prije svega hrvatskom proizvodu, bacite oko na planere koji su nastali upravo kao rad hrvatskih dizajnera.

MOJ PLANER
mojplaner

Foto: mojplaner-dizajn.hr

Obrt iz Sv. Nedelje proizvodi šarene planere džepnog formata u različitim bojama, a čije naslovnice možete personalizirati i vlastitim imenom ili porukom po želji. Za 70 kuna možete tako bilježiti svoje misli, pratiti financije, voditi brigu o kućnim ljubimcima ili putovanjima. Uz ovu šarenu knjižicu, isti proizvođač nudi i varijacije na teme poput zapisivanja vlastitih recepata.

LEGA – LEGA
planeri-2018

Foto: lega-lega.com

Već za 25 kuna u džepnom formatu, razveselit će vas ovaj jednostavni i kompaktni papirnati suputnik iz, pogađate, Osijeka. Iako je njihov prvi proizvod bit set šalica za čaj, ova se mlada i perspektivna ekipa ipak odlučila kreirati papirnate proizvode i majice. To uspješno rade već više od 10 godina, a svoj dućan imaju u Osijeku, Zagrebu i Dubrovniku.

 

Cool planeri koji će olakšati svaku obvezu

Čak i ako oduvijek tvrdite kako planeri nisu za vas, ideje koje se kriju iza ovih rokovnika mogle bi vas navesti na promjenu mišljenja. Njihovi su se tvorci doista potrudili biti drukčiji od drugih i otišli su korak dalje u osmišljavanju savršenog planera!

HUSTLE STONE PLANNER

Njegovi tvorci kažu da je nastao nakon konzultacija s uspješnim poduzetnicima i sportašima, kako bi u njega bio uključen svaki detalj koji vam može zatrebati pri uspješnom planiranju. Tu je mapa na kojoj možete označavati putovanja, lista želja za dugoročne planove, inspirativni citati, fitness savjeti i još mnogo dodataka. Ono što ga čini najposebnijim je papir po kojem se piše, a koji je napravljen od – kamena. U proces nastanka nisu uključeni kemikalije ni minerali, a cijeli je u potpunosti razgradiv. Za tridesetak dolara po njemu možete pisati bez straha da će se tako lako potrgati ili da će mu tekućina naštetiti.

RITUALS FOR LIVING DREAMBOOK

Nastao kao rezultat suradnje bračnog para koji je u potpunosti različit što se tiče odnosa prema planiranju, ovaj planer prati kratkoročne i dugoročne planove u poslovnom i privatnom životu. Daju savjete za sklad uma i tijela, kao i mogućnost vođenja kalendara po principu svih klasičnih digitalnih planera. Prodaje se po cijeni nešto manjoj od 50 dolara, a dolazi na više od 300 stranica s inspirativnim porukama i uputama za uporabu.

AGENDIO

Ako vas uzbuđuje i pomisao na planiranje samog planera, onda je ovo idealno rješenje za vas. Agendio vam nudi mogućnost da dodajete ili izostavite dijelove po želji, te tako doslovno u stranicu odredite kako će vaš rokovnik izgledati. Osim unutrašnjosti možete birati i boju te vrstu uveza, a sve kako bi našli svoj savršeni spoj. Ovisno o kombinaciji koju odaberete, taj će vas užitak koštati od 43 dolara naviše.

KIKKI.K TIME PLANNER

Ako ste ljubitelj švedskog dizajna i cijenu ne vidite kao problem, onda vas ovaj planer od 40 eura neće razočarati. Dolazi u više veličina, a jednom kada ga ispunite, uvijek ga možete iznova napuniti i sačuvati omot napravljen od prave kože. Uz njega možete pratiti dnevne, tjedne i mjesečne obveze kao i personalizirati ga naljepnicama.

 

Digitalni planeri za ljubitelje gadgeta

Nije da ne volite planere, ali vaš gadget je ionako stalno uz vas, pa zašto bi se zamarali dodatnim teretom ako to nije doista potrebno. Osim Google kalendara, na tržištu se nalazi još nekoliko zanimljivih opcija, a radi nekih od njih mogli bi ponovno zavoljeti i vlastoručno pisanje!

SLICE PLANNER

Najbolje od oba svijeta – tako bi ukratko mogli opisati ovaj planer. Dok vi bezbrižno pišete po svom papiru, on sve pamti i u digitalnom obliku, kako bi vam uvijek bio na raspolaganju, čak i kada zaboravite svoj planer u uredu ili kod kuće. Za 25 dolara, koliko košta najjeftinija verzija, dobivate i besplatnu aplikaciju za korištenje.

24me

Osobni asistent više vam ne mora biti nedosanjani san. Ako trebate nekoga da vas podsjeća da plaćate račune i govori vam kada je najbolje da krenete na sastanak sudeći po trenutno stanju u prometu, onda ste našli svoju aplikaciju. Podsjeit će vas i na rođendane koje ne smijete zaboraviti, a možete ga programirati čak i da kupuje manje darove.

WUNDERLIST

Bilo da se radi o poslovnim ili privatnim obvezama, sve ih možete pratiti putem ove to-do aplikacije. Za svaku od njih možete dodati deadline dokad treba biti izvršena, te staviti podsjetnike kako bi bili sigurni da ćete sve zadano i napraviti. Svoje liste možete i dijeliti s drugima, kao i pristupiti im s različitih uređaja. Aplikacija vam dozvoljava i dodavanje privitaka i komentara, kako bi zapamtili svaki detalj.

REMEMBER THE MILK

Mlijeko je samo jedna od stvari koju nećete zaboraviti uporabom ove aplikacije. Ako želite, na svaku obvezu podsjećat će vas notifikacijama, slanjem poruka, SMSova ili putem Twittera. Od nje se ne možete sakriti. Svoje obveze možete složiti po prioritetima i tagovima, a spajanjem s Google kalendarom, Gmailom ili Evernoteom možete otkriti i sve njezine prednosti.

 

Isprintajte sami svoj planer – besplatno

Ako još uvijek niste sigurni želite li svoj raspored voditi na papiru ili digitalno, za početak isprobajte najjeftinije rješenje – isprintajte sami svoj planer. Prilagodite ga sebi i vodite onoliko dugo koliko vam odgovara. Jednom kada shvatite što vam točno treba, lakše ćete pronaći „onaj pravi“. Najbolja stvar je što vam je za preuzimanje i prilagodbu ovih rokovnika potreban samo neki od Office 365 programa i odmah ih možete korisititi.

TJEDNI PLANER ZA MALE PODUZETNIKE
Foto: sombrasblancasdesign.com

Foto: sombrasblancasdesign.com

Grafička dizajnerica napravila je planer koji je prilagodila sebi i svojim zahtjevima, a onda ga je odlučila podijeliti i s ostalima. Iz vlastitog iskustva s poduzetništvom, zaključila je kako je upravo ovakav format idealana za sve male poduzetnike. Koliko je u pravu, možete doznati samo ako ga isprobate.

MOMENTUM PLANNER

Glavni cilj ovog mjesečnog planera je da svoje obveze podijelite u manje dijelove i tako ih lakše pratite kako bi istima učinkovitije upravljali. Uz rođendane, sastanke i ostale dogovore, jednostavno možete dodati i sve projekte na kojima radite.

CHECKLISTA ZA POSLOVNA PUTOVANJA

Ako vam poslovna putovanja redovito zadaju glavobolje, njih ćete se najbolje riješiti kvalitetnim planiranjem. Jednostavno pratite već pripremljenu ili složite vlastitu listu zadataka koje morate obaviti prije nego krenete iz ureda i pobrinite se da je slijedite kada za to dođe vrijeme.

PLANER ZA TROŠKOVE NA PUTOVANJU

Jednom kada sigurno krenete na svoj poslovni put, važno je znati gdje i kako trošite namijenjena sredstva. Sve što vam treba je Microsoft Excel i ovaj jednostavni dokument možete nositi svugdje sa sobom, kako bi imali kontrolu nad svojim troškovima.

Imate li vi najdraži planer ili vlastitu metodu praćenja obveza? Svakako nam javite, možda se i mi bolje organiziramo uz vaše savjete! 🙂

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.