Kontaktirajte nas
Bez obzira pokrećete li stalni, sezonski ili terenski posao, fiskalizacija se ne može preskočiti. No, HT mini fiskalna blagajna može olakšati cijeli proces. 

Posljednjih godina svjedoci smo značajnih promjena u poslovanju gotovinom. Unatoč velikoj prašini koju je uvođenje fiskalizacije diglo 2013. godine, danas su fiskalni računi postali uobičajna stvar, a obrtnici i poduzetnici tvrde da im je i olakšala poslovanje. Nakon dvije godine, ugostitelji, frizeri, trgovci, obrtnici, odvjetnici, prodavači na tržnicama i svi ostali prilagodili su se novim pravilima.

Bez obzira pokrećete li stalni, sezonski ili terenski posao, fiskalizacija je jedan od koraka pri pokretanju posla koji sigurno nećete moći preskočiti. Oni koji se ipak usude ne pridržavati fiskalizacije, Porezna uprava spremno će kazniti novčanim kaznama ili čak zatvaranjem objekata.

Što morate znati o fiskalizaciji? Tko mora imati fiskalnu blagajnu?

Ako ste tek na početku poslovanja, predlažemo da provjerite jeste li obveznik fiskalizacije ili ste iz nje izuzeti.

Što je bitno znati o fiskalizaciji?

Fiskalizacija je skup mjera koje će primjenjivati gospodarski subjekti obveznici fiskalizacije kako bi se uveo nadzor u ostvareni promet u gotovini, odnosno pratilo izdavanje gotovinskih računa. Gotovinom se smatra plaćanje novčanicama, čekom, karticama i drugim sličnim načinima plaćanja, a ne smatra se virmansko plaćanje i plaćanje općom uplatnicom. 

Svi obveznici fiskalizacije za potrebe fiskalizacije moraju prilagoditi sadržaj računa te način numeriranja broja računa, donijeti interni akt o poslovnicama uz određivanje pravila numeriranja (interni akt ne donosi se u Poreznu upravu već se zadržava u službenim prostorijama obveznika fiskalizacije) te istaknuti upozoravajuću naljepnicu o uzimanju/izdavanju računa. Navedene radnje potrebno je učiniti za sve djelatnosti osim za djelatnosti izuzete od obveze fiskalizacije prema članku 5. Zakona.

Od ovih obveznika fiskalizacije samo oni koji naplaćuju račune sredstvima koja se smatraju gotovinom, provode i postupak fiskalizacije izdavanja računa, za što moraju nabaviti ili prilagoditi naplatne uređaje te izdavati račune putem prilagođenih naplatnih uređaja.

Ako obveznik fiskalizacije sve račune naplaćuje uplatom na račun, dakle nema naplate računa sredstvima koje Zakon smatra gotovinom (novčanice, ček, kartice), ne mora nabaviti certifikat od Fine niti izdavati račune iz prilagođenog naplatnog uređaja, međutim ne smije niti primiti uplatu sredstvima koji se smatraju gotovinom. Samo mora kao  obveznik fiskalizacije kaorilagoditi poslovanje kao svi obveznici fiskalizacije (prilagoditi sadržaj računa, donijeti interni akt te istaknuti upozoravajuću naljepnicu.

Kako odabrati rješenje za fiskalizaciju?

Utvrdili ste da ste obveznik fiskalizacije i da morate nabaviti fiskalnu blagajnu. Koju ćete fiskalnu blagajnu odabrati ovisi o vašoj djelatnosti i potrebama poslovanja

Riješite fiskalizaciju uz minimalan trud uz mini fiskalne blagajne

Ukoliko nemate potrebe za velikom blagajnom, a posao vam zahtijeva rad na terenu ili imate manju djelatnost, mini fiskalna blagajna je kao stvorena za vas. Mini fiskalne blagajne su moćno all-in-one fiskalno rješenje u manjem paketu. U jednom uređaju nalazi se sve potrebno za uspješnu fiskalizaciju: blagajna, pisač, internetska veza, prihvat kartice i aplikacija.

“S Mini fiskalnim blagajnama riješili smo fiskalizaciju računa u našim trgovinama i putničkoj agenciji. Glavne prednosti, zbog kojih smo se odlučili za ovu uslugu, jest prenosivost samih blagajni te jednostavnost korištenja. Dodatna prednost je svakako i mogućnost praćenja izdanih računa i administracija blagajni putem Internet aplikacije.”

– MAGIS D.O.O. I KONCERTUS D.O.O., VODITELJ PRODAJE, KORINA ČRNJA

Mini fiskalne blagajne - fiksna i prijenosna

Mini fiskalne blagajne – fiksna i prijenosna

Mini fiskalna blagajna se može povezati na Internet putem fiksne ili mobilne podatkovne veze, povezuje se sa FINA certifikatom te omogućavaju automatiziranu komunikaciju sa Poreznom upravom. Znači da, ako se i prekine veza s Poreznom upravom i dalje možete izdavati račune, a čim se veza ponovno uspostavi računi će biti automatski poslani Poreznoj upravu. Putem web aplikacije u koju se spremaju svi podaci, u svakom trenutku možete pristupiti svim izvještajima o izdanim računima, unositi i ažurirati proizvode, usluge i cijene.

HT Mini fiskalne blagajne su odmah spremna za upotrebu jer se instalira na vašem radnom mjestu, a na licu mjesta dobivate i edukaciju kako je koristiti. Ne brinete oko usklađivanja sa zakonom jer se to vrši automatski. Tehnička podrška i održavanje osigurani su 24 sata dnevno, 365 dana u godiii, a ako se uređaj pokvari, zamjena uređaja vrši se roku od 24 sata. Korištenje usluge se naplaćuje kroz mjesečne naknade.

“Sviđa mi se jer u dva, tri pritiska gumba imam gotov račun, lagana i spretna je za rad.” – AUTO TAXI OMBLA, VL. JOVIĆ

Mini fiskalna blagajna može biti u fiksnom ili prijenosnom obliku, a s obzirom da stane u dlan, vrlo je praktična za korištenje. Mini fiskalna prijenosna blagajna ima snažnu bateriju koja traje do dva dana, a upravo zbog svoje praktičnosti korištenja na bilo kojem mjestu, mini fiskalna prijenosna blagajna idealna je za sve one koji rade na terenu, imaju sezonski ili neki oblik mobilnog posla. Pravi je izbor za veterinare, taksiste, cvjećare il prodavače-obrtnike na tržnicama, obrtnike na štandovima i slično. Uređaj radi na temperaturama od -10 do 40 °C pa je izvrstan i za ljetnu i zimsku sezonu. Mini fiskalna blagajna (koja radi putem fiksne internetske veze) primjerenija je onima koji račune izdaju u svojim prostorijama. To su: odvjetnici, tumači,prevoditelji, frizeri, zlatari, porezni savjetnici, turistički djelatnici itd.

Koje god rješenje da obveznici odaberu, s uslugom Mini fiskalna blagajna HT-a dobivaju potpuno rješenje za fiskalizaciju – po vrlo povoljnim uvjetima, a mogu je koristiti neovisno o operateru.

Dodatne mogućnosti HT mini fiskalnih prijenosne blagajne

HT mini fiskalne prijenosne blagajne nude i dodatne mogućnosti

  • Mobilno izdavanje karata:
    Super korisna opcija – uz Mini fiskalnu blagajnu možete prodavati i ovjeravati karte putničkih prijevoznika, karte za parkirna mjesta, karte za kina, kazališta, glazbena i plesna događanja te predstave i izložbe. Zašto biste tratili vrijeme svojih putnika ili pustili ekipu koja će posjetiti vaš event da čeka u redovima?
  • Prihvat kreditnih i debitnih kartica

Znamo da je svaki posao drugačiji i možda će nekome trebati neko drugo rješenje za fiskalizaciju. HT se pobrinuo i za to.
Za trgovce i turističke djelatnike izvrstan izbor je Maxi fiskalna blagajna koja objedinjuje pisač, tipkovnicu, aplikaciju i internetsku vezu, a ima i 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Ako ste ipak veliko poduzeće, trgovina ili restoran s puno dnevnih transakcija i trebate riješenje po mjeri, profesionalne fiskalne blagajne
su ono što tražite.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.