Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Do 2020. godine zaposlenici i poslodavci će se suočiti sa velikim promjenama na radnom mjestu uzrokovanim digitalizacijom.

Prema studiji IDC-a [1], do 2020. godine razvit će se gotovo četvrt milijuna aplikacija za internet stvari (IoT). One čine dio tekućeg procesa digitalizacije koji utječe i na poslovno okruženje. Zaposlenici i poslodavci moraju se suočiti s time da će se povezivanjem uređaja promijeniti njihova radna rutina. Razmotrimo prednosti i nedostatke tekuće digitalizacije u uredu.

1. Pojačana suradnja

Danas je dobro poznato da se razvojem pametnih uređaja pridonijelo tome da zaposlenici ostanu u dodiru čak i kada se nalaze u različitim uredima ili dijelovima svijeta. Uslugama pohrane u oblaku omogućuje im se razmjena velikih datoteka u udaljenom poduzeću, dok im se videokonferencijskim alatima omogućuje komunikacija licem u lice. Međutim, pred nama su još veće promjene obilježene stavljanjem na tržište prvih robota za suradnju. Služeći se tabletom ili mobilnim uređajem, korisnici se sada mogu priključiti na udaljenu lokaciju posredstvom robota, koji uključuje videozaslon i koji postaje njihov virtualni agent. Zaposlenici se čak više ne moraju sastajati u posebnoj konferencijskoj prostoriji. Robot jednostavno zaprima signal s tableta i dolazi zaposlenicima te time svima štedi vrijeme i napore.

pojacana-suradnja

2. Povećana produktivnost

Zamislite aparat za kavu koji neprestano komunicira s Vašim pametnim telefonom. Mogli biste odabrati svoju omiljenu kavu i započeti njezinu pripremu bez napuštanja uredskog stolca. Samo zamislite svo to vrijeme koje biste mogli uštedjeti da ne morate čekati u uredskoj kuhinji i koje biste umjesto toga mogli iskoristiti za odgovaranje na sve one poruke koje se nalaze u Vašem sandučiću.

Od uređaja za praćenje kondicije korist nemate samo Vi, već i Vaš poslodavac. Studijama se pokazalo da su zdravi zaposlenici produktivniji te stoga, što nije nikakvo iznenađenje, trgovačka društva počinju aktivno poticati trend uređaja za praćenje kondicije. Prema istraživanju društva Tractica, u uredskim okruženjima do 2020. godine [2] primjenjivat će se više od 75 milijuna nosivih tehnoloških uređaja, od kojih će se mnogi nuditi besplatno u okviru korporativnih programa zdravlja. Moguće su i uštede troškova povezane sa zdravijim radnicima. Tako, na primjer, određeni pružatelji zdravstvenog osiguranja nude popuste poduzećima koja svojim zaposlenicima osiguravaju nosive uređaje u nadi da će time smanjiti broj posjeta liječniku i naknadna potraživanja od osiguranja. Još je jedna prednost ta da je praćenje lokacije postalo puno jednostavnije i da besprijekorno funkcionira. Na uređajima povezanima s internetom označen je zemljopisni položaj, čime se radnicima štedi vrijeme kada traže određene stvari te štedi novac smanjenjem stopa gubitaka.

3. Poboljšana sigurnost

Senzori kojima se društvima omogućuje praćenje produktivnosti zaposlenika imaju još jednu potencijalnu korist, a to je sigurnost. Nosivi su uređaji u načelu računala koja su ugrađena u odjevne predmete i opremu čije je nošenje ugodno. Često su sofisticiraniji od ručne tehnologije jer se njima omogućuje senzorsko skeniranje. Tako se, na primjer, u radnom okruženju nosivim predmetom može naznačiti je li tehničar koji radi na dalekovodu ili na udaljenoj naftnoj platformi pretrpio pad. Društvo zatim može brzo reagirati i provjeriti stanje zaposlenika u stvarnom vremenu. Naprednijim nosivim uređajima mogu se čak prikupljati biotelemetrijski podaci, kao što su otkucaji srca i disanje korisnika.

4. Složenije upravljanje uređajima

S porastom broja povezanih uređaja raste i složenost njihovog upravljanja. Radnici će uz svoje uobičajeno iskustvo s pametnim telefonom imati i dodatnu funkciju: kontrolu uređaja na kojima je omogućen IoT. Osim toga, nove su tehnologije uvijek popraćene naporima unutar odjela za IT. Mnogi od predstojećih uređaja na kojima je omogućen IoT neće imati zaslon, a zbog niza operativnih sustava povećat će se i njihova složenost. Zaposlenici i odjeli za IT morat će se nositi sa širim rasponom platformi, zbog čega će možda biti potrebna edukacija o kontroli povezanih, međuplatformskih uređaja te o njihovom upravljanju.

5. Nove radne uloge

Radna mjesta povezana s uslugama u oblaku i velikim podacima u sve su većoj mjeri specijalizirana. Društvo Gartner izvijestilo je da se povećava broj glavnih direktora za digitalne usluge i predvidjelo da će do 2015. godine 25 % društava imati glavnog direktora za digitalne usluge koji će upravljati njihovim digitalnih ciljevima. U budućnosti ćemo imati više glavnih znanstvenika i analitičara za podatke, pa čak i glavnih direktora za zadovoljstvo korisnika te drugih položaja koja u ovom trenutku ne možemo niti zamisliti. Društva su suočena s izazovom pronalaženja kvalificiranog osoblja i stručnjaka koji se mogu nositi s okruženjem IoT-a koje se brzo razvija i pretvoriti ga u svoju prednost. Ako uz sebe imate prave partnere za digitalizaciju, imat ćete podršku na svakom koraku. Čak i mala društva s malim znanjem i iskustvom u području IT-a mogu ostvariti korist od iskustva kvalificiranih partnera.

[1] http://event.lvl3.on24.com/event/10/38/69/4/rt/1/documents/resourceList1444759978563/idc_iot_futurescape_wc.pdf
[2] https://www.tractica.com/research/wearable-devices-for-enterprise-and-industrial-markets/

1 komentar

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.