Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Koje su to zanimljive dnevne navike poznatih poduzetnika i državnika i koji nam alati mogu pomoći u održavanju istih

Često se ističe kako mnogi poznati poduzetnici svoj uspjeh pripisuju i navikama, rutinama koje su primjenjivali ili s iskustvom počeli primjenjivati.

Zasigurno mnogi, uspješni, ali manje poznati, primijenjuju svoje rutine i navike koje im pomažu u kvalitetnom obavljanju posla. Danas je moguće još lakše održavati ili početi primjenjivati rutine uz pomoć alata – aplikacija i uređaja. Okrenemo li se oko sebe, pogledamo prijatelje, kolege, zaposlenike, menadžere, uvidjeti ćemo kako postoje oni koji žele steći nove korisne navike, one koji žele promijeniti postojeće a i one koji traže nove alate za bilo koju od verzija.

Upravo su alati, često aplikacije i uređaji, oni koji inspiriraju na promjenu ili početak primjene navika.

Koje su to zanimljive navike i koji nam alati mogu pomoći u održavanju istih pogledajmo na primjerima nekih poznatih i slavnih, poduzetnika i državnika.

Tjedni raspored – Jack Dorsey, osnivač Twittera

jack-dorsey-navike-uspjesnih-poduzetnika

Foto: siliconbeat.com 

Jedna od klljučnih stvari koju ističe je disciplina i predanost svom planu. Plan je određen tjednim rasporedom, zapravo svaki dan orijentiran je jednom od segmenata poslovanja.

Ponedjeljak je preodređen za menadžment i upravljanje kompanijom, utorak za razvoj proizvoda, srijeda je namijenjena za marketing i rast, četvrtak za razvojni tim i partnerstva, a petak za kulturu poduzeća, zaposlenike i nove potencijalne kandidate. Opuštanje je također bitno te se jedan dan u tjednu odvaja za hobije.
Praćenje rasporeda nije lak zadatak, a zato nam mogu poslužiti mnoge aplikacije i uređaji. Možda je u ovom primjeru potrebno istaknuti cjelovito rješenje poput Clouda, koje pomaže u svim aspektima poslovanja.

“Pitanje za početak i kraj dana” – Benjamin Franklin

Benjamin_Franklin_navike-uspjesnih-ljudi-poslovanje

Foto: wikimedia.org

Benjamin je bio poznat po detaljnom rasporedu i konstantnom unaprjeđivanju istog. Svaki dan je započinjao pitanjem: “Što ću dobrog napraviti danas?” i  završavao pitanjem: “Što sam dobrog danas napravio?”.

Za ovo jednostavno pitanje i naviku dostatno je i jednostavno rješenje. Sve što vam je potrebno je smartphone i aplikacija za uzimanje bilješki (tzv. note-taking). Većina uređaja ima predefinirane aplikacije tog tipa.

“3 najbitnije stvari dana” – Leo Babauta

leo_babauta_navike-uspjesnih-ljudi-poslovanje

Foto: http://productivemag.com

“Definirajte tri stvari koje su prioritetne i ključne, pratite napredak i realizaciju.”

Ponovno vam može pomoći jednostavna aplikacija – kalendar. Svaki pametni mobilni uređaj ga ima kao i većina operativnih sustava stolnih i prijenosnih računala.

“Fleksibilan raspored” – Tim Ferriss – pisac, autor

ferriss-navike-uspjesnih-ljudi

Foto: favobooks.com

Cilj je utrošiti što je više vremena moguće radeći što želimo kako bi maksimizirali rezultate u minimalno vremena.

Ovaj način rada funkcionira prema pravilima koje određuje sama vrsta posla i volja za obavljanjem posla. Pretpostavka je da većinu poslova volimo obavljati u hodu a time i raspored postaje fleksibilniji.

A što bolje pomaže u opuštenom radu od tableta? Dostupan je u bilo kojem trenutku i pogodan za rad na bilo kojoj lokaciji?

 

Još jednom prilažemo i alate koje bi mogli biti korisni za bilo koji segment stvaranja navika:

 

Izvor: http://blog.bufferapp.com/

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.