Kontaktirajte nas

Praćenjem trendova i potreba svojih korisnika, Microsoft se pobrinuo da njegovi korisnici budu produktivni bilo da su u uredu ili u pokretu, samostalni ili u timu.

Office 365 već se pokazao kao neizbježan alat u timskom radu, no poznavanje cijelog Office paketa i dalje je ključan život svakog životopisa, bilo da ste solo igrač ili dio tima. Bez Worda, Excela, Powerpointa uredske bi obveze bile daleko napornije, a redovite nadogradnje inačica u oblaku pobrinule su se da uvijek imamo nešto novo za naučiti – kako korisnici od Officea, tako i on od njih.

Office 365

Novi alati za dizajn, istraživanje i provjeru

Word sada dolazi s nekoliko novosti. U dokumente možete dodavati pouzdane izvore uz pomoć Istraživača – korisnog pomoćnika za istraživanje koji omogućuje jednostavnije pronalaženje i umetanja sadržaja povezanoj s temom koju obrađujete izravno iz Worda. Moguće je i umetniti povezane materijale u dokument jednim klikom, a Istraživač automatski dodaje pravilno oblikovane citate i reference kako bi lakše stvorili kvalitetnu početnu skicu u manje koraka. Tu je i Redaktor, ugrađeni digitalni savjetnik za pisanje uz koji ćete lakše prenijeti svoje ideje na temelju inteligentnih smjernica i prijedloga za poboljšavanje stila pisanja čiji se broj s vremenom povećava. Pronađite značajku koja vam je potrebna u svega nekoliko sekundi – jednostavno upišite što želite učiniti u okvir za pametno pretraživanje i izravno pristupite naredbi koju tražite. Isto tako brzo saznajte kontekst nekog pojma pomoću pametnog traženja i uz same značajke pretražujte teme pomoći za značajke i naredbe. Excel se pak počeo baviti predviđanjem. Jednim klikom omogućeno vam je vizualno predviđanje trendova na temelju povijesti i sezonalnosti, a tu su i novi grafikoni koje složene podatke prikazuju na inovativan način.

Sway – cool mlađi brat Powerpointa
sway-aplikacija-office-365

Izvor: screenshot office.com

S novom aplikacijom na raspolaganju, priprema prezentacije više nije ni naporna ni dosadna, a krajnji rezultat vjerojatno će zainteresirati i onog kolegu koji krene spavati u stolici čim pokrenete Powerpoint. Sway je intuitivnija verzija Microsoftovog najpopularnijeg programa za prezentacije, ali i mnogo više od toga. Uz povećanu interaktivnost, prezenatcija sada može uključivati doslovno sve što i jedna web stranica, a pritom izgledati i bolje nego većina njih. Ovaj put možete dodati anketu i pratiti odgovore svih uključenih, staviti dvije slične fotografije, a pomicanjem razdjeljnika korisnici mogu po želji gledati jednu, drugu ili obje slike na ekranu (nešto kao „pronađi razliku“)… Umjesto copy/paste metode, tvitove možete direktno integrirati unutar prezentacije, tako da korisnici bez problema mogu zapratiti autora klikom na „follow“ pored njegovog imena. Video zapisi i gifovi mogu postati redovan dio svake prezentacije, a na svakoj fotografiji možete odabrati najvažniji dio, koji prilikom promjene formata uvijek ostaje vidljiv i u fokusu. Sav sadržaj automatski se optimizira za mobilne uređaje, tako da odmah možete baciti oko na svoj krajnji rezultat na svim platformama. Kada ste spremni podijeliti ga, jednostavno svima pošaljete link tako da vašu priču mogu pratiti preko vlastitog uređaja, čak i ako niste u istoj sobi. Ili državi.

Mobilnost i fleksibilnost kao ključ kreativnosti

Sve aplikacije sustava Office možete koristiti bez obzira gdje se nalazili i na bilo kojem uređaju i pregledniku. Stvarati i uređivati dokumente moguće je na mreži i izvan nje, tako da vam internetska veza, iako je korisna, u stvari nije nužno potrebna. Koristeći online inačicu programa, nitko od korisnika ne mora imati instaliran Office sustav na vlastitom računalu, a s aktivnom pretplatom na raspolaganju imate čak 1 TB prostora za pohranu. Jedan dokument moguće je početi uređivati na primjerice mobitelu, a čim se prebacite na stolno računalo, tamo vas već čeka ažurirana verzija na kojoj možete nastaviti odmah raditi s vlastitim personaliziranim postavkama.

onenote-aplikacija-office-365

Izvor: screenshot onenote.com

Zabava tek počinje ako koristite uređaje osjetljive na dodir. Uređujte i zumirajte dokumente, te se krećite po njima na PC-ju, tabletu ili mobitelu s dodirnim zaslonom. Uređivanje možete pojednostavniti pomoću digitalnog rukopisa – možete dodavati primjedbe u tekst i istaknuti ga prstom, olovkom ili elektroničkom olovkom. Pišete li matematičke jednadžbe rukom, pomoćnik će istu napisanu unutar OneNote programa istu ne samo pretvoriti u tekst, već i prikazati postupak njezina rješavanja. Značajka ponovnog prikaza tijeka rukopisnog unosa omogućuje ponovni prikaz tijeka unosa drugih korisnika, radi boljeg razumijevanja njihova misaonog procesa. Rukopisni uređivač omogućuje intuitivno izravno uređivanje dokumenata pomoću rukopisnog unosa – olovkom prijeđite preko riječi da biste ih izbrisali, zaokružite tekst da biste ga odabrali i automatski s tekstom poravnavajte rukopisni unos alatom za isticanje. Morate li raditi, barem neka vam bude zabavno 🙂

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.