Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Internet, specifičnije, društvene mreže, omogućile su stvaranje novih zvijezda. Isti su dobro iskoristili mreže kojima su se proslavili za monetizaciju i razvoj potpuno novog posla.

Youtube, Instagram i Vine već spadaju u globalne medije, medije koji su neki korisnici uspjeli iskoristiti za svjetsku slavu, a time i potaknuti content marketing agencije, brendove i specijalizirane agencije za oglašavanje koje koriste osobne profile “influencera” kao “brend publishere”.

Instagram

Istina, Instagram profil je moguće monetizirati. Doduše, sljedeći primjer kao i većina drugih usmjerena je na američko tržište, ali zašto ih ne promatrati kao inspirativnima?

Možda jedna od najutjecajnijih osoba Instagrama koju svakako vrijedi istaknuti je Liz Eswein.

 KNW-slavni-na-internetu-instagram-newyorkcity

Ime profila: @newyorkcity
Počeci: proljeće 2012. godine
Broj followera: 1.256.428
Broj generiranih postova: 1.259
Zanimljivost: uz specijaliziranu agenciju Landry Service, vodila je Instagram kampanju u kojoj je za jednu fotografiju bila plaćena i do 15.000 dolara.

Youtube

Video mreža koja je iznjedrila mnoge zvijezde a i poduzeća koja se bave isključivo generiranjem video sadržaja za online svijet. Jedan od primjera je i Ray William Johnson, američki glumac i komičar, čiji je kanal na YouTubeu danas osmi kanal po ostvarenom prihodu. Najpoznatiji je po serijama videa Equals Three, u kojima komentira aktualno popularne video uratke.

KNW-slavni-na-internetu-youtube

Ime kanala: Ray William Johnson
Počeci: 2011.
Broj pretplatnika: 4.7 milijuna
Procjena vrijednosti: 5.000.000 $

Vine

Relativno nova društvena mreža tj. mobilna aplikacija koja korisnicima pruža mogućnost snimanja videa u trajanju do 6 sekundi (koji služe za izradu stopmotion videa). Iako se možda na prvi pogled čini teško biti kreativan u samo 6 sekundi, to nije tako. Izazov kreiranja poruke u ograničenom vremenu i jednostavnost upotrebe privuklo je mnoge korisnik,e a oni su privukli – oglašivače, koji su spremni platiti novi, neizravan oblik oglašavanja.

KNW-slavni-na-internetu-vine

Ime profila: Klarity
Počeci: 2013.
Broj pretplatnika: 2.2 milijuna
Procjena prihoda: od 15.000- 50.000 $ po jednom reklamnom videu

Izvori:
http://www.celebritynetworth.com/articles/celebrity/the-25-highest-earning-youtube-stars/
http://digiday.com/platforms/liz-eswein-became-influential-woman-instagram/
http://abcnews.go.com/Business/meet-vine-stars-turn-seconds-fame-big-bucks/story?id=25522189

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.