Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Prava informacija u pravo vrijeme može biti krucijalna za vaše poslovanje, a ovi Googleovi alati pobrinut će se da vam sve informacije budu na dohvat ruke. Na vama je jedino da ih pravilno iskoristite.

Raditi pametnije, a ne napornije, cilj je koji svi pokušavaju postići. Što god mislili o digitalnom dobu, moramo priznati da nam je donijelo mnoštvo alata kojima to možemo i ostvariti. Globalizacija, s druge strane, omogućila je da neke od njih koristimo potpuno besplatno. Ukoliko i sami tražite najbolji način uštede i organizacije posla u svojoj kompaniji, vrijeme je da detaljno proučite neke od online alata koje nudi sveprisutni Google, a koji će brzo i učinkovito uvesti reda u vaše poslovanje. Za sve njih potreban vam je samo jedan korisnički profil i mogu uspješno međusobno surađivati i nadopunjavati se.

Google Analytics

Želite li znati što točno radite dobro, a što loše, kada je u pitanju vaša online prisutnost, ne postoji bolji alat od ovog. Tko, kada, zašto i odakle dolazi na vašu stranicu, gdje provodi najviše vremena ili što ga najviše zanima, samo su dio informacija koje možete doznati uporabom ovog analitičkog programa. Možete pratiti uspješnost svojih oglasa i podešavati ih ovisno o rezultatima u realnom vremenu, te postaviti više ciljeva koji su vam bitni. Naravno, sve ovo ne znači ništa ukoliko dobivene informacije ne iskoristite za optimiziranje svojih rezultata.

Izvor: analytics.googleblog.com

Više savjeta:

Google KeyWord Planner

SEO – tri slova od kojih strepe mnogi neiskusni marketingaši, a koja znače mnogo na najvećoj svjetskoj digitalnoj mreži. Kako bi svoje oglase i web stranicu napravili dostupnijim svima i postavili ih na najbolje moguće mjesto kada netko pretražuje pojmove vezane uz vaše proizvode i usluge, potrebno je napraviti pravilnu optimizaciju za internet pretraživače. Uz ovaj alat možete doznati koje su to riječi i izrazi koje bi ste trebali korisititi, te koliko i kako rasporediti sredstva za promociju. Trik stručnjaka je u tome da redovito prate sve najnovije trendove i proširuju svoju listu ključnih riječi sukladno njima.

Izvor: wordstream.com

Google Webmasters

Legenda kaže kako svaka web stranica koja se ne nalazi na prvoj stranici prilikom prikazivanja rezultata određene pretrage jednostavno – ne postoji. Kako bi što bolje strukturirali svoju web stranicu i pobrinuli se da se nalazi prvi vrhu liste rezultata, Google vam nudi ovaj alat. Povežite ga sa svojim AdWords računom, prebacite mapu svog weba i postavite sve kako bi se vaša stranica što više povezivala s ključnim pojmovima koji se pretražuju ili jednostavno provjerite kako Google vidi vašu stranicu i na koje je načine možete poboljšati.

Izvor: thesempost.com

Google AdSense

Vlastitu web stranicu ili blog možete iskoristiti kao odličan oglasni prostor i pritom zaraditi. Jednostavno odaberete pozicije koje stavljate na raspolaganje za oglase, a Google će vam platiti za svaki klik. Sami možete filtrirati sadržaje kakve ne želite da se prikazuju (poput konkurencije ili tematike koja neme veze s vašim sadržajem), a kada prikupite određeni minimalni iznos, Google vam isplaćuje vaš dio zarade. Ovaj program najbolje funkcionira kod stranica i blogova s velikim brojem pojedinačnih posjeta.

Google My Business

Velikim kompanijama s još većim budžetima nije teško održavati svoju vidljivost na internetu, dok se male kompanije s tim ipk moraju više „boriti“. Zato je ovaj alat jedan od načina pomoću kojeg svima koji pretražuju vašu kompaniju i njezine usluge možete ponuditi ključne informacije. Bilo da se radi o vašoj web adresi, fizičkoj adresi, kontakt informacijama ili radnom vremenu, dokazano je da će ljudi više vjerovati brendu ili kompaniji koja je verificirala svoje podatke putem ove usluge. Verifikacijom ćete se i jednostavno naći na Google Mapsu, što vam uvelike olakšava pojašnjavanje gdje se točno nalazite i kako doći do vas.

Google-my-business

Izvor: pmg.com

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.