Kontaktirajte nas

Mogućnosti novih tehnologija su nas poprilično razmazile i nemamo strpljenja, vremena ni financijske isplativosti za borbu sa zastarjelim tehnologijama i načinima pohrane podataka. Osim toga, većina njih predstavlja i popriličnu opasnost za sigurnost naših podataka.

Zvuk modema kojem treba cijela vječnost da se spoji na internet naučio nas je strpljenju kada je riječ o čarima interneta. No ta su vremena odavno prošla, a napredak tehnologije sa sobom je donio i nova očekivanja. Strpljenje se istopilo. Kada prstom prođemo po ekranu očekujemo da on reagira odmah i bez ikakvih zastoja, a preuzimanje datoteka ne smije trajati duže od nekoliko trenutaka. Tehnologija samim svojim postojanjem briše granice tradicionalnog i postavlja nove standarde na koje se lako naviknuti, dok su stare navike stvar prošlosti. Upravo zato ne čudi što se isto može reći i za tradicionalne načine pohrane podataka. 

Pohrana podataka s prizvukom prošlosti

Disketa s kapacitetom 1,44 MB za današnju djecu zvuči kao priča iz srednjeg vijeka, a s kazetama se susreću samo ako prekapaju po starim stvarima svojih djedova i baka i brišu s njih prašinu. Možda mislite da se ostarjeli, ali realnije je reći da se tehnologija mijenja munjevitom brzinom – i to nabolje. Evo pet glavnih razloga zašto tradicionalni načini čuvanja podataka postaju stvar prošlosti.

  1. Brzina – točnije radi se o nedostatku iste. U vremenu kada pričao o 5G tehnologiji, ljudi očekuju da i ostatak hardwarea prati cijelu priču. Kada imamo mogućnost prebacivati ogromne količine podataka u kratkom vremenu, logično bi bilo da se isti mogu jednako brzo zapisivati na medije za pohranu. 
  2. Aktualnost – neki sistemi podatke automatski pohranjuju svaka 24 sata. Mislite li da si možete priuštiti nedostatak podataka jednog cijelog dana ukoliko sistem pohrane zakaže netom prije početka procesa, a svi vaši podaci su već izgubljeni? Možda zvuči nerealno iz ove perspektive, ali sve ovisi o tome koliko ste spremni riskirati.
  3. Kompleksnost – kada koristite resurse vlastite kompanije za prebacivanje podataka i njihovu pohranu, to može poprilično opteretiti vašu mrežu, te usporiti dnevno poslovanje. Istina, uvijek može netko doći to napraviti poslije posla ili izvan radnog vremena, no takve se stvari plaćaju ekstra, zar ne? Osim toga, jednom kad vam podaci zatrebaju, sve te odvojene medije netko treba i pretražiti kako bi pronašli točno ono što tražite.
  4. Ograničenost – kada kupujete klasične medije za pohranu, znate točno s koliko prostora raspolažete. Zatreba li vam više, trebate se uputiti u trgovinu, pronaći novi medij s dodatnim prostorom (ako je uopće raspoloživ) i još malo više zatrpati svoj radni prostor. I tako svaki put kada se pokaže potreba za spremanjem veće količine podataka, pod pretpostavkom da traženi medij uopće postoji na skladištu odabrane trgovine. Pokaže li se odjednom potreba za mnogo manje mjesta, novac od kupljene opreme zasigurno nećete dobiti natrag.
  5. Jednostavnost rukovanja – želite li doista da svi vaši zaposlenici imaju pristup svim vašim važnim podacima i aplikacijama potrebnim za rad? Nisu svi obučeni za rad s IT opremom, a i zapošljavanje jedne stručne osobe koja bi se bavila samo time moglo bi se pokazati nedovoljno ili jednostavno neisplativo. 

Cloud Backup olakšava digitalno poslovanje

Cloud Backup je usluga koja omogućuje automatiziranu pohranu sigurnosnih kopija podataka koji se nalaze na različitim uređajima. Namijenjena je svim poslovnim korisnicima koji trebaju kontinuiranu pohranu podataka koji se svakog trena mogu vratiti u slučaju potrebe. Za razliku od tradicionalnih medija, ovoj cloud usluzi može se pristupiti bilo kada putem web sučelja i preko bio kojeg operativnog sustava. Administrator bira vrijeme kada se pohrana može izvršiti , te podatke koji će se pohranjivati. Vremenski rok čuvanja podataka se može postaviti po želji, bilo u danima, mjesecima ili godinama. Administrator može korisnike podijeliti u grupe, te im tako pojedinačno omogućiti pristup samo određenim podacima, a svaka grupa može imati svoje postavke. Backup je uvijek moguće pokrenuti i izvan zadanog vremena, a povrat podataka može se napraviti za pojedinačni dokument ili sve podatke koji su bili pohranjeni. Nakon obavljenog inicijalnog pohranjivanja (koji može potrajati i nekoliko sati), svaki sljedeći traje samo onoliko dok se promijene postojeći podaci ili dodaju novi. Brzi prijenos podataka postiže se kompresijom prilikom slanja, zbog čega je potreban do 500 puta manji bandwidth, a podaci se kriptiraju prema 128AES ili 265AES standardu. 

Ukoliko već nemate Cloud Backup, jeste li sigurni da si možete priuštiti život u digitalnoj prošlosti?

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.