Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Ako niste ljubitelj cjelodnevnog sjedenja u uredu, odrađivanje posla u pokretu sigurno će više odgovarati vašem karakteru. No unatoč mnogim prednostima, postoje i zamke na koje morate posebno paziti, kako ne bi ometale vašu produktivnost.

Dok vam neki znaju reći da zajedno s poslom, nosite i glavu u torbi, vi odmahujete rukom samo na pomisao da, kao i oni, provedete većinu dana u zagušljivom uredu. Zar ne postoji bolja stvar od stalne promjene lokacije, upoznavanja novih mjesta i ljudi, a još vas za sve to netko i plaća? A možda ste jednostavno trgovački putnik koji nema previše izbora, ali zato može prilagoditi poslovanje sebi i učiniti ga što podnošljivijim. Iako može zvučati nenadmašno, posao u pokretu ipak ne bi trebali romantizirati, jer sve ima svoje prednosti i mane. Najvažnije je da se vi u svojoj koži ugodno osjećate, a to će se onda reflektirati i na poslovnim rezultatima. Ured možda nije vaš prvi izbor, no morate priznati da je barem praktičan, jer vam je sve na dohvat ruke. No to ne znači da dobra organizacija ne može i vaš mobilni ured napraviti jednako učinkovitim.

Cloud organizacija garantira sve na dohvat ruke

Rješenja za upravljanje dokumentima na uloženu jednu kunu daju povrat od 6 kn, a nakon njihova uvođenja učinkovitost zaposlenika može se povećati za čak 18%.

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste došli na sastanak, samo da bi shvatili kako vam je važan dokument ostao na stolu. A još ste ga stavili na vrh hrpe kako bi bio vidljiviji! Nemate li već tu naviku, pobrinite se da sve dokumente koje imate u fizičkom obliku skenirate i spremite kao elektroničku datoteku. Uz Cloud upravljanje dokumentima činit će vam se da je sve posloženo baš kako treba biti, a što je najvažnije, vaši dokumenti dostupni su vam u nekoliko klikova gdje god se nalazili. 

Ukoliko vas vaša odvjetnička praksa često drži izvan ureda, vjerojatno vam nije uvijek jednostavno doći do svih zakonskih propisa ili dokumenata bez neprestanog vraćanja u ured. Uz Cloud Storage kao siguran i ekonomičan način pohrane podataka, barem znate da nikad nećete izgubiti kopiju ugovora, a jednostavnije ćete pronaći i njegovu prijašnju inačicu, zatreba bi li vam ikad nenadano.

 bizit-posao-u-pokretu-organizacija.
Ako ste mislili da se moderno poslovanje oslanja na sve blagodati internet veze, razmislite ponovno. Primjerice, mnoge kompanije još uvijek vide fax kao glavno sredstvo komunikacije (da, ni nama nije jasno 🙂 ). S obzirom da bi trebali u najmanju ruku kombi, ako ne i kamion, za svu uredsku opremu koju biste mogli zatrebati, jednostavnije je da se prebacite na Cloud fax. Vaš klijent ili poslovni partner i dalje može s vama komunicirati putem faxa, no razlika je u tome što se vaš nalazi u vašem računalu. Svi dobivaju!

Ukoliko ste poslodavac čiji su zaposlenici većinom na terenu ili jednostavno želite uvijek imati informacije o potrošnji i kilometraži, još jedan koristan alat je i Cloud nadzor vozila. Osim sigurnosti samih zaposlenika, njime možete smanjiti i potrošnju goriva. Kuririma, taksistima i kompanijama koje se bave prijevozom ovo može donijeti značajne uštede pri poslovanju.

Izbivanje iz ureda ne znači prestanak suradnje

U doba kada smo svi neprestano povezani putem najveće svjetske mreže, nemoguće je da ostanete izvan zbivanja u uredu, čak i kada ste danima i tjednima izvan njega. Ukoliko se bavite prodajom suvenira po obali, ne morate se brinuti hoćete li moći ostati u kontaktu sa svojim suradnicima. Office 365 pun je programa pomoću kojih vaš tim može u realnom vremenu surađivati čak i ako je svaki njegov član na suprotnoj strani svijeta. Primjerice, ukoliko ste ugostitelj i imate restorane ili lokale na različitim stranama Hrvatske, nema razloga zašto svi vaši zaposlenici ne bi gledali istu prezentaciju u isto vrijeme, te zajednički sudjelovali u kreiranju novog menija ili poslovne prakse.

Bez obzira na način komunikacije, svakako se ne zaboravite pobrinuti za sigurnost. Izvan ureda, manja je vjerojatnost pouzdanog i sigurnog pristupa mreži, zato pazite na koje pružatelje usluge se spajate i kome dajete svoje povjerenje!

Business trip- Talking on mobile to work.

Nekoliko zlatnih pravila za posao u pokretu

Kada je cesta vaš ured, pravila su uglavnom tu da se krše. No kako bi ipak zadržali određenu strukturu i tempo rada, važno je postaviti vlastita pravila za rad u nepredviđenom okruženju.

  • Usredotočite se na bitno

Kada ste izvan ureda, resursi koje imate na raspolaganju prilično su ograničeni. Od prostora u kojem radite, do alata koji su vam potrebni, poput internet veze koja može u svakom trenutku nestati. Kada rješavate poslovne zadatke, pobrinite se da prvo odradite one nužne i neodgodive, dok one koje možete delegirati ili trenutno zanemariti ostavite za poslije.

  • Planirajte, ali ne pretjerujte

Ukoliko imate dogovorene sastanke, pobrinite se da se na njima pojavite na vrijeme. Poštujte tuđi raspored, baš kao što želite da se poštuje i vaš. No nemojte očekivati da ćete i sve ostale obveze moći fiksno izvršavati. Bilo da je riječ o nepredviđenim okolnostima, problemima u prometu ili sastanku koji se odužio, uvijek planirajte dodatno vrijeme kako bi se osigurali od kašnjenja.

  • Uvijek budite spremni

 Put koji se odužio ili dodatni sastanci koje niste planirali vrlo brzo mogu biti uzrok praznih baterija na vašem mobitelu ili laptopu. Oboružajte se svima što vam je potrebno, ali u putnoj verziji. Punjači za auto, kao i oni za obične utičnice uvijek su dobrodošli, rezervne baterije ili torba spakirana za nekoliko noćenja uvijek mogu stajati spremni za takve prilike. Ne želite izgubiti klijenta zato jer vas nije mogao nazvati ili jel ste propustili let zbog pakiranja.

  • Budite umjereni

Bez uredskih sati, lako je shvatiti da ste posljednjih dana radili od 0 do 24, uz kratku pauzu za nužan san. Dok takav tempo možete izdržati dan ili dva, na duge staze se nikako ne isplati. Manjak energije i koncentracije mogao bi biti uzrok grešaka koje inače nikada ne biste napravili, zato se pobrinite da se adekvatno odmorite.

Imate li vi neki savjet za rad izvan ureda? Podijelite ga s nama!

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.