Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Otkrivamo 15 podcastova uz koje ćete povećati prodaju i postati bolji prodavač.

Jeste li čuli za podcast? Znate li što znači i kako se koristi? Ako niste vrijeme je da doznate i upoznate one koji će vam olakšati posao te vas učiniti majstorom na vašem području, u ovom slučaju području prodaje.

No, prije nego li se bacimo na najbolje podcastove za prodaju kratki uvod :). Podcast je digitalna audio ili video datoteka koju može snimati bilo tko, no uglavnom se radi o stručnjacima s određenih područja, koji svoje znanje žele dijeliti ovim putem. Prošlo je 15 godina otkako se pojavio prvi podcast, a popularnost im s vremenom samo raste. Velika prednost podcasta je ta da ih možete slušati na prenosivim medijima, što znači da ih korisnik može slušati bilo kad i bilo gdje. Umjesto da sate i sate provodite ispred ekrana, podcast slušajte u automobilu ili javnom prijevozu dok putujete na posao, u vrijeme kada šećete psa ili kada idete u teretanu. Iskoristite “slobodno” vrijeme kako bi proširili vaše znanje i postali najbolji u vašem poslu.

2014. godine se dogodio prijelomni trenutak u svijetu podcasta. Apple je prvo izbacio samostalnu aplikaciju za podcast, a potom se pojavio “Serial”, podcast koji je imao najbrži skok do 5 milijuna downloada i streamova. Tada su i oglašivači vidjeli da se na tržištu kuha nešto vrlo zanimljivo, pa su počeli financirati novu formu. Od tada do danas popularnost podcasta u svijetu, no najviše u SAD-u raste. Istraživanja pokazuju da samo u SAD-u postoji 57 milijuna stalnih slušatelja.  iTunes bilježi enorman rast, od 7 milijardi preslušanih serijala u 2014. godini do 10 milijardi u 2016. godini. Svoje platforme za podcast počeli su izrađivati Google, Tidal, Spotify, Stitcher i drugi. S obzirom na to da je novac najbolja motivacija, potez ovih kompanija uopće ne čudi, jer je u igri oglašavanja prošle godine ležalo 220 milijuna dolara, a očekuje se da će ta cifra samo rasti. Želite li ući u svijet podcasta potreban vam je samo pametni telefon i aplikacije za pretraživanje i preslušavanje, ili podchateri. Poželjno je poznavanje engleskog ili nekog drugog stranog jezika, jer nažalost za sad se još uvijek ne možemo pohvaliti s podcasterima s našeg podneblja, ali možda baš vi promijenite ploču. Jasno vam je koliko je podcast popularan i takav je s razlogom. U kratkom razdoblju će vam dati jasne upute kako napredovati, a pri tome ne morate odlaziti na seminar, već seminar dolazi k vama.


Pročitajte više: Često zanemaren a tako jednostavan alat za brzi doseg publike

Ako svaka četiri dana poslušate samo jedan od podcastova koje smo izdvojili za vas, garantirano ćete postati bolji prodavač.

“Konstantno svjedočim kako u životu uspijevaju ljudi koji nisu najpametniji, ponekad nisu ni najvrjedniji, ali su strojevi za učenje. Svaku noć odlaze na počinak malo mudriji nego li su bili kada su otvorili oči. Niti ne slutite koliko to pomaže na putu prema uspjehu, pogotovo kada nije riječ o poslovnom sprintu, već o maratonu.” –Charlie Munger

Charlie Munger je izuzetno uspješan poslovni čovjek, filantrop i investitor, 94 su mu godine i svaki dan nauči nešto novo kako bi bio još bolji. Znanje je danas dostupno svima, a upravo je znanje moć. Svi koji kažu kako nemaju 20 minuta dnevno kako bi investirali u sebe, oprostite nam, ali lažu. U životu će uspjeti oni koji nikad neće prestati s učenjem, investiranjem u znanje i praćenjem trendova. Za vas koji se bavite prodajom izdvojili smo 15 podcastova uz koje će te postati bolji prodavač, a na vama je samo da ipak nađete  malo vremena.

1. Make it Happen Mondays

 

Voditelj: John Barrows

Dostupno na: iTunes, Google Play, Soundcloud

Trajanje: 25 do 35 min

Od ponedjeljka se mnogima diže kosa na glavi ali upravo je taj omraženi dan pokretač za Johna Barorowsa koji se može pohvaliti s klijentima poput Salesforcea, Okta, Linkedina i Googla. Kada ne trenira prodajne timove nekih od najutjecajnijih kompanija svijeta, snima vrlo jasne lekcije o uspjehu u svijetu prodaje. Ravno u glavu, bez puno okolišanja i uz puno sjajnih savjeta, ovo je čovjek od kojeg možete puno naučiti.

2. Young Hustlers

Voditelji: Grant Cardone, Jarrod Gladnt

Dostupno na: Young Hustlers

Trajanje: 30 do 60 min

Bez obzira koliko godina imali, u očima Granta Cardonea vi ste mladi igrač. Ovaj energični mladi duo otkrit će vam mnogobrojne tajne industrije, ali i uštedjeti vam puno vremena govoreći o temama poput najskupljih grešaka prodaje, zašto ne ostvarujete bolje rezultate u prodaji  te brojnih drugih zanimljivosti kako bi ostvarili svoje prodajne potencijale i izvukli najbolje od sebe. Uz njih ćete doznati kako povećati prodaju, odraditi savršeni pitch i slično. Grant Cardone je ponosni vlasnik bestsellera o prodaji, a uz pomoć svog suradnika, milenijalca, Jarroda Glandta fokusira se na teme koje su bitne mladim nadama prodajnih profesionalaca.

3. Sell or Die

Voditelji: Jeffrey Gitomer, Jennifer Gluckow

Dostupno na: iTunes, Sticher

Trajanje: 15 do 60 min

Dinamični dvojac pokriva sve, od osnova prodaje do uputa za uspješne menadžere i voditelje prodaje a otkriva kako biti uspješan na društvenim mrežama i privlačan velikom broju pratitelja. Također prate brojne uspješne menadžere te ih ističu u svojoj popularnoj rubrici Sales Manager Spotlight.

4. The Ultimate Sales Hustle Podcast

Voditelj: Steli Efti

Dostupno na: iTunes, Soundcloud

Trajanje: oko 50 min

Steli Efti je poduzetnik koji je zaslužan za Close.io, prodajni CRM alat koji je osmislio tijekom vođenja Elastic Salesa. Tijekom godina i nakon stotina klijenata, moglo bi se reći da je Efti naučio nešto o prodaji :). Šalu na stranu, ovo je vrhunski stručnjak koji svoje znanje nesebično dijeli na podcastu.

5. Accelerate

Voditelj: Andy Paul

Dostupno na: andypaul.com

Trajanje: oko 25 min

Od “The Science of Lead Gen” , “Convert Your Users”, “Contacts into leads” i “ The Three ‘Rs’ of Selling” do “Accelerate”… Koji god podcast odabrali, svaki podcast s Andyevim potpisom je vrijedan slušanja. “Accelerate” obiluje korisnim i djelotvornim savjetima za prodavače ali i za marketingaše. Danas je Andy vrlo utjecajni prodajni trener, no kaže kako je na početku karijere sumnjao u svoj uspjeh zbog introvertnog i preanalitičnog karaktera.  Danas se može pohvaliti s diplomom utjecajnog sveučilišta Stanford, te je pravi dokaz da i introverti mogu uspjeti u ekstrovertnom svijetu prodaje.

6. The B2B Growth Show

Voditelj: James Carbary

Dostupno na: iTunes, Spotify, Soundcloud, Stitcher

Trajanje: oko 25 min

Prodavači imaju mnogo više sličnosti s kolegama iz odjela marketniga nego li misle. Upravo zato bi svi prodavači trebali poslušati ovaj podcast koji će vam otkriti sve tajne B2B marketing strategije, ali i savjetovati kako najbolje povezati marketing i prodaju.

7. Sales Secrets Podcast (The Playmaker)

Voditelj: Gabe Larsen

Dostupno na: iTunes, Stitcher, GooglePlay

Trajanje: 25  do 60 min

Gabe Larsen prodajnim predstavnicima otkriva kako poboljšati prodaju i oboriti kvote uz pomoć analitike i prodajnih podataka. On predstavlja prodajne alate, intervjuira najuspješnije prodavače te pruža savjete kako da udeseterostručite vašu prodaju. Ako se pitate kako povećati prodaju, on ima odgovor za vas.

8. Sales Pipeline Radio

Voditelj: Matt Heinz

Dostupno na: iTunes, salespipelineradio.com

Trajanje: 25 do 50 min

B2B prodaja, marketing, nove generacije potrošača, društvene mreže, influenceri, olovni biznis, učinkovitost prodaje, samo su neke od tema o kojima govori ovaj stručnjak. Možda ćete na prvu pomisliti kako to nema smisla te da ide previše u širinu, no ako ne krenete širiti vaše vidike teško ćete opstati u današnjoj prodajnoj industriji. Heinz iza sebe ima 15 godina rada u prodaji i prošao je brojne segmente industrije, ovo je čovjek koji zna o čemu priča.

9. The Sales Arena

Voditelj: Anthony Iannarino

Dostupno na:thesalesblog.com

Trajanje: 30 min

Doznajte kako najuspješniji prodavači rješavaju svoje probleme, te obaraju rekorde u prodaji. Ovaj podcast vodi poduzetnik i prodajni trener Anthony Lannarino koji u goste zove autore bestsellera, vrhunske prodavače koji otkrivaju kako sagledati sve aspekte prodaje, te dijele svoj jedinstveni uvid u tržište. Naučite kako osmisliti učinkovitu strategiju prodaje, kako usvojiti navike koje će vam pomoći pri povećanju prodaje, te kako misliti kao pobjednik i pronaći motivaciju kada je najteže.

10. The Sales Whisperer

Voditelj: Wes Schaeffer

Dostupno na: iTunes

Trajanje: 40 do 80 min

Schaeffer pokriva širok raspon tema koje su privlačne i prodajnoj i marketinškoj publici. Govori o email marketingu, suvremenom procesu kupnje, povećanju prodaje, rastu i još mnogobrojnim zanimljivostima vezanim uz industriju.  Podcast je poznat po Schaefferovom pružanju jasnih uputa za poboljšanje vaše karijere u prodaji.

11. Sales Gravy

Voditelj: Jeb Blount

Dostupno na: iTunes, Google Play

Trajanje: 30 min do 40 min

Stručnjak prodaje i autor mnogobrojnih knjiga o prodajnim pregovorima, te učinkovitosti prodajnog procesa Blunt u svom podcastu razgovara s vodećim ljudima industrije koji detaljno govore o upravljanju, pregovaranju, produktivnosti, povećanju prodaje i srodnim temama.

12. Sales Influence

Voditelj: Victor Antonio

Dostupno na: iTunes

Trajanje: 30 min do 60 min

Gotovo smo sigurni kako će riječ influencer biti među top deset riječi ovog desetljeća. Izbor potrošača danas je veći no ikad prije, što znači da prodajni predstavnici svakodnevno trebaju smišljati nove i kreativne načine kako osvojiti srca i novčanike potrošača. Victorov podcast će vam otkriti upravo te tajne. Praktični savjeti o prodaji, trikovi za oporavak od neuspjeha, kako voditi uspješne prodajne pregovore ta kako ispuniti ciljeve samo su neke od zanimljivosti koje ćete doznati slušajući ovog majstora prodaje.

13. Sales Tip a Day

Voditelj: Chriss Hamilton

Dostupno na: iTunes, Stitcher, PlayerFM

Trajanje: 10 min

Chris Hamilton tvorac je savršenog podcasta za sve prezaposlene prodavače koji nemaju sat vremena dnevno kako bi se informirali o novitetima. No, 10 minuta u danu svi mogu naći, a Chris će vam svaki dan predstaviti jednu tajnu i pomoći vam da unaprijedite svoje prodajne sposobnosti.

14. Women in Sales

Voditelji: razni

Dostupno na: iTunes

Trajanje: 35  do 45 min

Ovaj podcast je namijenjen za žene u prodajnoj industriji. Zamišljen je kao platforma za povezivanje žena, dijeljenje prodajnih iskustava, priča s terena te mjesto na kojem mogu učiti jedna od druge. Odličan je i za žene koje razmišljaju o karijeri u prodaji kako bi doznale što ih sve čeka. Ovo su stvarne priče, stvarnih žena koje su majstorice svog zanata.

15. Bowery Capital Startup Sales Podcast

Voditelji: razni

Dostupno na: iTunes

Trajanje: 20 do 50 min

Bowery Capital podcast orijentiran je na tech startupove. Istražuju mnogobrojne izazove s kojima se suočavaju startupovi prilikom pokretanja poslovanja, traženja investitora, privlačenja kupaca i sličnih problema kako bi im uštedjeli vrijeme i pomogli im da ostvare planove.

 

Put ka prodajnom prosvjetljenju zahtijeva svakodnevno učenje i rad na vlastitim vještinama. Za neke to predstavlja problem, jer su jakooooo zaposleni. No mi na to volimo gledati kao na dobar izazov i dodatnu motivaciju kako bi ostvarili ciljeve. Izdvojite 10 do 20 minuta dnevno, jer ljudi vam mogu uzeti sve, ali znanje i obrazovanje vam uvijek ostaje.  Uložite u sebe :).

Želite automatizirati upravljanje klijentima i učinkovito povećati prodaju i prihode?


minicrm-sustav-koji-pomaze-izvrsnim-direktorima-u-organizaciji-prodajnog-odjelaIsprobajte MiniCRM besplatno na 30 dana

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.