Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Hrvatski Telekom predstavio je prvi u Hrvatskoj i među prvima u Europi najnovije tehnologije LTE-A Pro (4,5G Pro) i G.fast, koje razvija zajedno s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) te s kompanijom Nokia Solutions and Networks.

Novom tehnološkom infrastrukturom HT briše granice između fiksne i mobilne mreže; podaci će se razmjenjivati brzo, bilo gdje i u bilo kojem trenutku. Na taj način Hrvatski Telekom nastavlja postavljati put u digitalnu budućnost kreirajući tehnološku infrastrukturu koja je preduvjet za korištenje najmodernijih ICT usluga u svim gospodarskim segmentima. Riječ je o tehnologijama koje omogućuju prijenos podataka brzinama većima od jednog gigabita u sekundi što otvara prostor za razvoj niza novih usluga, poput proširene stvarnosti te upravljanja automobilima i kućanskim aparatima na daljinu.

ht-predstavljene-tehnologije-superbrzog-interneta-1

Boris Drilo, HT

“Danas smo predstavili tehnologije koje će oblikovati razvoj digitalnog društva u Hrvatskoj. Gigabitne brzine u 4G mobilnoj mreži postaju stvarnost čime se otvara put razvoju nizu uzbudljivih aplikacija koje će oblikovati našu svakodnevicu na potpuno novi način poput virtualne i nadopunjene stvarnosti. Također, pokazali smo da uz optičke mreže koje intenzivno gradimo, putem postojeće bakrene telekomunikacijske infrastrukture koja postoji do svakog kućanstva u Hrvatskoj možemo omogućiti gigabitne brzine pristupa Internetu“, rekao je Boris Drilo, koji obavlja poslove člana Uprave HT-a za tehniku.

TE-A Pro i G.fast omogućuju prijenos podataka brzinama većima od jednog gigabita u sekundi što otvara prostor za razvoj proširene stvarnosti te upravljanja automobilima i kućanskim aparatima na daljinu.
Također, konvergencija mobilne i fiksne mreže s LTE-A Pro i G.fast tehnologijama omogućit će potpuni pristup internetu brzo, bilo gdje i u bilo kojem trenutku. Na taj način će korisnici Hrvatskog Telekoma biti u mogućnosti pristupiti internetu na svim svojim povezivim uređajima, bez ograničenja.

ht-predstavljene-tehnologije-superbrzog-interneta-2

Nives Sandri, Nokia

„Vrlo smo zadovoljni i ponosni na ostvarenje zajedničke suradnje s Hrvatskim Telekomom i Fakultetom elektrotehnike i računarstva, nositeljima inovacija u Hrvatskoj. G.fast i LTE-A tehnologije koje je razvila Nokia otvaraju nebrojene mogućnosti za uzbudljive nove usluge koje pridonose poboljšanju načina svakodnevnog života i rada“, rekla je Nives Sandri, članica Uprave Nokije u Hrvatskoj.

ht-predstavljene-tehnologije-superbrzog-interneta-3

Gordan Gledec FER

Prezentacija novih tehnologija održana je na zagrebačkom FER-u, s kojim HT ostvaruje sve veći broj zajedničkih projekata, što je potvrđeno i nedavnim potpisivanjem sporazuma o suradnji. Tehnološko liderstvo jedna je od ključnih konkurentskih prednosti Hrvatskog Telekoma i prostor da se najkvalitetnijim ljudima iz STEM područja ponudi najbolje mjesto za rad, rast i razvoj uz tehnologije budućnosti, kao što su LTE-A Pro i G.fast.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.