Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Implementacija sustava HD video nadzora u hotelu Njivice s ciljem povećanja sigurnosti gostiju.

Ukoliko se još niste upoznali sa svim prednostima implementiranja video nadzora za svoje poslovanje, krajnje je vrijeme da krenete u istraživanje. Turizam, ugostiteljstvo, prijevoz, trgovine, logistika… Statistike pokazuju kako je nakon uvođenja video nadzora, ovisno o vrsti primjene, zabilježen pad kriminala u poslovanju od čak 25 do 77%.  Ova vrsta nadzora štiti poslodavca, ali i zaposlenike, tako da se uložena sredstva vrlo brzo isplate.

njivice-hotels-i-camp-resorts

Izvor: Njivice Hotels & Camp Resorts (Facebook stranica)

Zaštita gosta kao primarna briga

U kontinuiranim nastojanjima za dostizanjem što veće kvalitete usluge svojim gostima, uprava hotela Njivice odlučila je implementirati sustav HD video nadzora s ciljem povećanja sigurnosti. Tako su sada u mogućnosti nadzirati sve aktivnosti u krugu od 3 kilometra, te reagirati po potrebi. Ugradnju i održavanje ICT video nadzora  povjerili su stručnjacima Hrvatskog Telekoma koji su i izradili cijeli projekt. Svojim kamerama u hotelu sada mogu pristupati s jednog mjesta, bez obzira na njihov broj, a patentirani sustav kompresije slike omogućava im snimanje do 50% više materijala od sličnih sustava drugih proizvođača. Održavanje samog sustava svedeno je na minumum, a čitav trošak uključen je u mjesečnu cijenu usluge.

Nadzor prilagođen individualnim potrebama

Najveći izazov prilikom izvođenja ovog projekta bile su izdvojene mikro lokacije hotelskog kompleksa, kao i nepostojanje fiksne podatkovne strukture među njima. To se riješilo njihovim povezivanjem bežičnim sustavom i odvajanjem podatkovne od javne Hot Spot mreže. S obzirom na potrebu za HD snimkom na vezama ograničene propusnosti, implementacija TeleEye rješenja kompresije bila je neophodna. Centralni sustav snimanja i pregledavanja snimljenog materijala pruža mogućnost udaljenog nadzora putem računala ili pametnog telefona. Moguća je zaštita putem video-dojavnog centra, kao i obavještavanje o detektiranim pokretima putem e-maila, MMS i SMS poruke, te zvučno upozoravanje počinitelja. Sustav automatizmom provjerava ispravnost svih svojih elemenata, te o nepravilnostima obavještava nadležne djelatnike. Moguće je definirati pozicije kamera, tako da sustav sam u određeno vrijeme javlja o detekciji nedozvoljenog kretanja.

“Zahvaljujući instaliranom rješenju u mogućnosti smo pratiti događanja u krugu od 3 km, kvalitetnije uočavati potrebe i navike gostiju, te im asistirati i prilagođavati naše usluge na njihovo zadovoljstvo. Uz pomoć novog sustava video nadzora možemo od bilo kuda pratiti događanja na terenu te uočavati sigurnosne probleme i trenutno preventivno reagirati na bilo kakvu ugrozu.”

– Hotel Njivice

Jednostavnost i sigurnost kao najveća prednost

ICT video nadzor može se jednostavno implementirati u postojeći nadzorni sustav, kako bi se uštedjelo vrijeme i novac, te povećala učinkovitost. Video materijal u svakom je trenutku zaštićen s pet razina zaštite, čime se smanjuje mogućnost zlouporabe i neovlašteni pristup. Sustav video nadzora koristi se za prevenciju, ali i za dodatni dokazni materijal u slučaju izvršenja kaznenih djela. Napredni sustav detektira uljeza, ali u mogućnosti je uočiti i predmet koji se ne bi trebao nalaziti na određenom mjestu u određenom trenutku. Ovaj alat pruža i podatke o broju ulaza i izlaza na određenom području i kretanju ljudi u zadanim točkama. Zbog toga se može koristiti kao odličan alat za prikupljanje poslovnim podataka, pomoću kojih je moguće prilagoditi poslovne procese i povećati efikasnost tima.

Doznajte više!

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.