Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Dobra organizacija je pola obavljenog posla, zato postavite dobre temelje i radni dan se više neće činiti kao beskonačno dugačak niz obveza koje ne možete pohvatati.

Hrpe papire po stolovima, inbox za koji će trebati par sati da se pročešlja u miru, a tu je i nekoliko sastanaka za koje niste sigurni kad počinju, ali evo, sad ćete pronaći taj mail… Ovaj scenarij nije toliko rijedak koliko mislite i niste jedini kojima nepohodno nedostaje dobra organizacija. U budžetu nije lako uvijek naći sredstava za dodatnog radnika koji bi vodio računa samo o vašim obvezama, zato je bolje da uzmete stvar u svoje ruke dok još nije kasno. Iako zvuči kao samo još jedna obveza, tjedno ili mjesečno planiranje nadolazećih obveza oduzet će vam tek koji sat u tjednu, a zauzvrat ćete uvijek znati što vas čeka i koliko će vas koštati. Isplati se isprobati, zar ne?

Office 365 – uvijek i svugdje

Jednom kada svoje poslovanje stavite u određene parametre, sve će biti lakše. Primjerice, napravite li predložak za dnevne ili mjesečne izvještaje kojeg će korisitti svi zaposlenici, ponekad nećete morati ni čitati eseje koje vam sada šalju kako bi došli do gorućih problema koji trebaju hitna rješenja. Bit će dovoljno baciti pogled na ključne elemente. Prezentacije koje traju satima jednostavno možete ograničiti predloškom koji svakoga ograničava na određenu dužinu i trajanje, pa će tako svi imati istu priliku da predstave svoje dostignuće ili ideju. A s obzirom da svi Office 365 paketi dolaze uz mogućnost korištenja gdje god se nalazite, neke od njegovih organizacijskih prednosti možete iskoristiti i kod kuće. Sve dokumente koje uredite možete podijeliti sa svojim zaposlenicima ili ukućanima, a oni im mogu pristupiti u svakom trenutku, a možda i dodati koju korisnu promjenu koju ste previdjeli. Bez nepotrebnih mailova s osvježenim dokumentima koje ste si dosad slali nakon svake izmjene i vaš će inbox biti uredniji, a to odmah znači i manje vremena za njegovo čišćenje.

Excel predlošci za bolju organizaciju i povećanje produktivnosti

Dio odlične organizacije leži i u tome da je netko napravi umjesto vas – ako ne sve onda barem dio. Zato smo pronašli pet besplatnih i već spremnih predložaka za bolju organizaciju koje možete odmah preuzeti i koristiti uz minimalne izmjene po potrebi. Ovoga puta obuhvatili smo tek ključne probleme svakog kolektiva:

  • lista stvari za napraviti,
  • lista s kontaktima klijenata i suradnika,
  • dnevni raspored na tjednoj bazi,
  • budžet za projekte, te
  • raspored smjena za zaposlenike.

1. Lista stvari za napraviti – Project To Do list

Izrazito jednostavna tablica za praćenje trenutnih obveza. Jednostavno upišete naziv, početak i kraj trajanja, te unosite trenutno odrađeni dio, kao i predviđeni budžet i zabilješke vezane za trenutni projekt.

 

2. Lista s kontaktima klijenata i suradnika – Customer contact list

Nikada ne možete pronaći kontakt osobe ili kompanije koja vam treba baš u najgorem trenutku? Zašto ih jednostavno ne posložite po najvažnijim značajkama i taj problem prekrižite s liste dnevnih obveza. Svakom kontaktu pridodajte oznaku osobnog ili privatnog značaja, pa ćete u budućnosti lakše slagati svoje mailing liste.

 

3. Dnevni raspored na tjednoj bazi – Daily Schedule

Ako se izgubite u svim dnevnim obvezama, jednostavno ih posložite u ovu tablicu i riješavajte redom. Upišite cijeli tjedan unaprijed i imajte sve na jednom mjestu.

 

4. Budžet za projekte – Project Budget

 

Tko uspije točno predvidjeti budžet velikih projekata i držati se istoga do u detalje, zasigurno je junak cijelog ureda. Kako bi se barem približili tom idealu, isplanirajte svoj budžet u nekoliko faza: onu planiranu, tijekom izvedbe i finalnu, te tako uvijek budite u tijeku s realnim izdacima i projektnim ciljevima.

5. Raspored smjena za zaposlenike Employee Shift Schedule

Možda ih nemate mnogo, no uz različite obveze teško je zapamtiti kada tko od vaših zaposlenika odrađuje koju smjenu i koje su mu obaveze za taj dan. Uz vizualno privlačan i jednostavan organizator jednostavno ih sve unesite u ovu Excel tablicu i svi će u svakom trenutku znati gdje trebaju biti i što trebaju raditi.

 

Imate li neku tablicu koja vam višestruko pomaže u redovitom poslovanju? Možda je riječ o posebnoj metodi organizacije koja štedi vrijeme i novac? Podijelite ju s nama u komentaru!

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.