Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Promjena koja je u posljednje vrijeme najviše utjecala na poslovanje definitivno je bila selidba u računalni oblak. Premještanjem poslovanja u cloud pojednostavljeni su svi administrativni poslovi.

Građevinski sektor jedna je od djelatnosti najviše pogođenih dugogodišnjom krizom, a to se, očekivano, prelilo i na nas proizvođače namještaja. Ipak, oporavljamo se iako su nam u međuvremenu porasle cijene sirovina na globalnom tržištu, gdje Kina diktira trendove jer sve više proizvodi, pa više i kupuje.

Kako bismo uz sve to opstali i uspjeli, moramo raditi pametno te biti pouzdani i inovativni – objašnjava vlasnica malog biznisa proizvodnje namještaja.

U blizini Zagreba njezina je mala proizvodna hala namještaja. Petero je stalno zaposlenih, a još toliko vanjskih suradnika angažira se prema potrebi. Tvrtka je na tržištu već dvadeset godina, a poslovi se razlikuju – od proizvodnje namještaja za male kupce koji uređuju vlastiti stan ili kuću do većih projekata, među kojima je nedavno bio i jedan hotel. I njima je, kao i ostalim malim poduzetnicima, cilj povećati efikasnost i produktivnost, a pritom smanjiti troškove poslovanja, što im predstavlja svakodnevni izazov.

Izazova je u našem poslu doista mnogo – od pronalaska kvalitetnih kadrova do toga kako biti konkurentan uz velike proizvođače namještaja. U svakodnevnom radu jednako nam je važno imati dobre strojeve i opremu za izradu namještaja, ali i vrhunski laptop koji možemo spojiti gdje god i kad god želimo. Kad dogovaramo projekte, važno je da klijentu možemo bilo gdje na terenu pokazati nacrt ili da zajedno radimo na prijedlogu nacrta i odmah unosimo izmjene – ističe poduzetnica.

Promjena koja je u posljednje vrijeme najviše utjecala na poslovanje ovog malog proizvođača namještaja definitivno je bila selidba u računalni oblak. Premještanjem poslovanja u cloud pojednostavljeni su svi administrativni poslovi – fakturiranje, nabava, predračuni, narudžbenice, vođenje troškova, obračun PDV-a… Svi ti zadaci dodatno su automatizirani uvođenjem sustava za planiranje poslovanja Pantheon, koji malim i srednjim tvrtkama omogućava kontrolu praktički cijelog biznisa u sklopu samo jedne aplikacije. Dodatna pogodnost je što toj aplikaciji mogu pristupiti na daljinu. Danas tako mogu puno lakše koordinirati rad različitih odjela unutar tvrtke: proizvodnja točno zna koliko fotelja ili stolaca treba prodaji trenutak nakon što prodajni predstavnici to unesu u sustav. Nadalje, poslovi poput naručivanja repromaterijala obavljaju se u samo nekoliko brzih koraka na računalu, a ne pregledavanjem debelih prospekata, obavljanjem brojnih telefonskih poziva i slanjem poruka faks-uređajem kao nekad.

Sada kad nam je cijeli sustav u cloudu, svi možemo pristupiti dokumentima putem računala, pametnog telefona ili tableta s bilo kojeg mjesta. Ujedno nam je jako važan i backup podataka, koji nam je garancija da su svi naši podaci, bilo da su vezani uz projekt ili uz poslovanje tvrtke, potpuno sigurni – priča vlasnica malog biznisa.

Prelazak u cloud značajno je smanjio i troškove za IT podršku, a tome u prilog išla je i nabava novih, identičnih prijenosnih računala za sve zaposlenike. Dakle, kakva god vrsta podrške ili eventualnog popravka je nužna, sada postoji samo jedna adresa kojoj se obraćaju. Uz sve promjene koje su unijeli, nedavno su uveli i suvremeni videonadzor kojim su uvelike smanjili troškove osiguranja. Naime, umjesto zaštitara koje su angažirali preko zaštitarske tvrtke te su fizički čuvali pogon, ipak su se odlučili na uvođenje modernog sustava videonadzora koji omogućuje efikasnu kontrolu svih prostora unutar tvrtke i izvan nje.

Moja tri top rješenja

Izvor: tportal.hr

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.