Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Kako bi ponudio još više inovacija korisnicima širom Europe, Deutsche Telekom stvara jedinstvenu paneuropsku mrežu.

U Europi postoji 200-tinjak telekomunikacijskih operatera. Namjeravajući ostati korak ispred ostatka industrije Deutsche Telekom, koji je inače prisutan u 13 europskih zemalja, stvara jedinstvenu paneuropsku mrežu u ambicioznom pokušaju da ponudi još više inovacija korisnicima širom Europe.

U prošlosti su rezultat tehnološke raznovrsnosti u Europi bile brojne različitih telekomunikacijske tvrtke koje se natječu za razmjerno mali broj korisnika. S vremenom je razvijen gotovo isti broj zasebnih telekomunikacijskih platformi koliko je i država u samoj Europi. Takva je tehnološka struktura „Staroga kontinenta“ posljedica povijesnih ograničenja, zakonskih okvira i zaštitničkih nacionalnih interesa koji su onemogućili napredak kakav ostvaruju SAD ili Azija. Tako samo nekoliko pružatelja usluga poslužuju oko 300 milijuna ljudi u SAD-u, a u Kini se također broj poslužitelja odnosi na brojku koja doseže i do 1,5 milijarda korisnika. Istodobno u Europi postoji 200 nacionalnih operatera za samo 510 milijuna ljudi. Unutar Deutsche Telekoma 13 nacionalnih tvrtki kreira usluge i poslužuje europske korisnike, a sve su do sada održavale zasebne mreže, ugovore s dobavljačima i razvoj proizvoda. Sve navedeno sada se radikalno mijenja i svi će korisnici uskoro moći vidjeti razliku.

Zamislite da se svi korisnici služe jednom mrežom

inovacije

Uvođenjem jedinstvene paneuropske mreže (Pan-Net) DT će postati prvi u industriji koji će zamijeniti modele decentralizirane proizvodnje internacionalnom i integriranom infrastrukturom na osnovi virtualizacije u oblaku.
Kako bi u tome uspjeli, u DT-u prebacuju sve europske mreže na IP tehnologiju – proces koji je već uspješno završen u Makedoniji, Slovačkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Stoga korisnici u navedenim državama već neko vrijeme mogu uživati u nevjerojatnoj kvaliteti i stabilnosti potpune IP mreže, kao i u naprednim i inovativnim uslugama za fiksne linije.

Sveobuhvatan razmjer i ambicioznost toga projekta osigurali su mu nadimak „telekomunikacijska misija na Mars“ (tzv. „Telco Mars mission”), a umjesto lansiranja svemirske letjelice riječ je o 650 zasebnih platformi i 13 nacionalnih kompanija koje DT planira uvesti u IP sferu. Nadajmo se da će ishod biti jednako sjajan jer bi prijelaz na IP tehnologije omogućio gašenje nasljeđenoga sustava te uvođenje inovativnih tehnologija poput hibridnog pristupa ili vektora koji značajno podižu razinu korisničkog zadovoljstva u pogledu pokrivenosti i propusnosti mreže, što je ujedno i idealna polazišna točka za veći rast novih proizvoda i usluga.

Korisnici će brže nego dosad ostvarivati koristi preko inovacija 

inovacije-deutsche-telekomJednom kada ta „misija“ bude završena, središnja će platforma omogućivati svim tvrtkama unutar DT-a pristup novim proizvodima na osnovi modularnoga koncepta. Pojedine će tvrtke tada moći odabirati komponente ponuđene u središnjem katalogu usluga te ih prilagoditi stvaranju ponuda koje savršeno odgovaraju očekivanjima lokalnih korisnika.

„Takva će nam nova struktura omogućiti da ponudimo iznova osmišljene i razvijene usluge širom Europe u samo nekoliko dana“, rekao je Kerstin Günther, generalni direktor za DT Pan-Net u Deutsche Telekomu. „Istodobno će nam osigurati da uvijek budemo na pravom mjestu, u pravo vrijeme i s pravim proizvodom koji zadovoljava potrebe naših korisnika dosad neviđenom učinkovitošću i brzinom“.


Jedna od prekretnica na putu do zamišljene europske superstrukture zapravo je već postignuta u Deutsche Telekomu kad je nedavno otvoren novi podatkovni centar u Mađarskoj. Riječ je prvom stvarnom proizvodnom centru Pan-Neta koji je baziran na tehnologijama virtualizacije i oblaka. Do kraja 2017. planirano je dovršavanje još dvaju novih produkcijskih centara u Poljskoj i Grčkoj, koji će zajedno s navedenim centrom u Mađarskoj činiti bazu buduće infrastrukture Deutsche Telekoma u Europi. Prva usluga koja će se voditi centralno iz novog infrastrukturnog središta u Mađarskoj bit će napredna usluga e-pošte koja će biti lansirana u trećem kvartalu.

Stalni dotok novih proizvoda širom Europe

Prvi proizvodi temeljeni na IP sustavu Pan-Neta već su stigli do poslovnih korisnika u nekoliko europskih država. Primjer je recimo VPN oblak koji omogućuje korisnicima da kreiraju VPN u samo 15 minuta i trenutačno je dostupan u Slovačkoj, Hrvatskoj i Mađarskoj, dok se istodobno radi na tome da se navedena usluga dovede i na ostala tržišta. U ponudi je i usluga mWAS, tehničku platformu za slanje tekstovnih i multimedijskih poruka, koja je već zaživjela u Grčkoj, Češkoj i Rumunjskoj te je u planu da uskoro stigne i do poslovnih korisnika u Poljskoj i Slovačkoj.

Državu po državu i proizvod po proizvod Deutsche Telekom uvodi revolucionarne proizvodne modele u industriju integracijom proizvodnih infrastruktura nacionalnih kompanija, a trenutačno je smjernica tzv. misije „Telco Mars“ da bude dovršena 2018. godine.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.