Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Trebate nekome poslati veliki dokument, a ne znate kako? Ovi online servisi to savršeno odrađuju, čuvaju ili šalju za vas!

Koliko puta vam se dogodilo da je neki dokument prevelik za slanje emailom? A koliko puta ste očajavali jer se dokument uploadao dugo i onda ga na kraju nije ni zakačio kao privitak? 🙁

Rješenje za vaše muke nalazi se u praktičnim web alatima koji su rađeni baš za pohranu ili slanje vaših velikih datoteka. Uz njih ste sigurni da će dokument stići u prave ruke i na vrijeme. Doznajte što se sve nudi i koje su vam opcije dostupne:

WeTransfer

WeTransfer vam omogućuje besplatno jednokratno slanje datoteka primateljima. Korisnik datoteci pristupa putem linka koji mu je poslan na email te je preuzima tako što je sačuva na svom uređaju (dostupna je neko određeno vrijeme).

  • u free verziji možete poslati datoteke veličine do 2 GB.
  • Plus opcija, uz dodatke poput slanja datoteka do 10GB i trajnog čuvanja te preuzimanja datoteka uz šifru, dostupna vam je za 10$ mjesečno.

slanje-velikih-fajlova-preko-interneta

Dropbox

Prednost Dropboxa jest u tomu što datoteke možete poslati tj. dati pristup folderu u kojem se nalazi putem linka, ali i spremati datoteke za dulje korištenje i dijeljenje sa željenim korisnicima. Kada preuzmete desktop aplikaciju ona će se ponašati kao napredni folder jer ćete moći uređivati dokumente u njemu te će se nove verzije automatski sinkronizirati i s drugim korisnicima.

  • 2 GB prostora dobivate besplatno pri registraciji, a što većem broju korisnika preporučite Dropbox to ćete imati više prostora (+ 500 MB za svakog novog). 🙂

dropbox-za-dokumente

Želite još jednostavnije dijeliti dokumente?

Tu je Cloud Storage uz pomoć kojeg dijelite velike dokumente s ostalima putem linka, uz osiguranu sigurnosnu kopiju svih dokumenata i pristup putem računala, tableta ili mobitela. Pohranjenim dokumentima mogu pristupati svi kojima to dozvolite te možete zajednički raditi na njima. Također, ako trebate primiti od kolege velike dokumente samo mu pošaljete link putem kojeg vam on jednostavno uploada dokumente. Praktično!

  • 5 GB prostora dobivate besplatno, a imate li potrebu za više prostora dodatni prostor plaćate vrlo povoljno, bez ugovorne obaveze. Podaci se automatski sinkroniziraju između svih vaših uređaja te im jednostavno možete pristupiti

cuvanje-datoteka-u-oblaku

Želim isprobati Cloud Storage

Box

Box je također fantastična opcija za siguran rad između timova koji trebaju međusobno dijeliti sadržaj, ili pak slati partnerima i klijentima, uz mogućnost rada na bilo kojem uređaju s bilo koje lokacije.

  • Besplatna verzija dolazi s 10 GB prostora i max veličinom dokumenta od 250 MB.
spremanje-dokumenata

Izvor: wired.com

MEGA

MEGA je cloud prostor u koji možete ekstremno jednostavno pohranjivati svoje datoteke. Pristupačan je bez potrebe za instalacijom sofvera i ostaje jedini “Cloud” servis koji se bazira na pregledniku i snažnom zaštitom privatnosti koja čuva vaše podatke od neželjenih pogleda. Podatke možete uploadati jednokratno pri čemu nestaju nakon izlaska sa stranice pa se registrirajte kako biste dobili 50 GB prostora. 🙂 Također, ako koristite Chrome ili Firefox možete si ih dodati u popis aplikacija i tako još brže pristupati MEGA računu.

sigurnost-dokumenata-u-cloudu

Nakon što isprobate ovo brzo slanje i pohranu podataka nećete moći vjerovati svojim očima. 😀

Izvor: cutecatgifs.com

Izvor: cutecatgifs.com

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.