Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Tim tArtle s idejom interaktivne bajke pobjednik je drugog po redu Hack It! hackathona u organizaciji Hrvatskog Telekoma i startup inkubatora hub:rauma

Na Hack it! hackathonu Hrvatskog Telekoma, organiziranog u suradnji s hub:raum start up akceleratorom Deutsche Telekoma, prošlog vikenda u Zagrebu sudjelovalo je 10 timova koji su 24 sata osmišljavali kreativna rješenja za komunikaciju budućnosti uz pomoć vrhunskih stručnjaka. Borba se vodila za nagradu od 30.000 kuna, mogućnost realizacije svoje ideje u sklopu hub:raum start-up akceleratora Deutsche Telekoma te druge nagrade partnera.

Tim tArtle, koji je sa svojim projektom interaktivne bajke pobijedio na drugom po redu Hack It! hackathonu u organizaciji Hrvatskog Telekoma i DT startup akceleratora hub:rauma, čine tri djevojke.

pobjednice-hackatona-tim-turtle

Tim tArtle, pobjednice drugog Hack It! hackathona

 

Pobjednička ekipa koja je predstavila interaktivnu bajku namijenjenu mlađim uzrastima osvojila je glavnu nagradu od 30.000 kuna i mogućnost pristupa start-up akceleratoru DT-a. Aplikacija tima tArtle, iza kojeg stoje Maja Subotić Šušak, Andreja Smetko i Mirela Ćosić, koristi proširenu stvarnost kako bi komunicirala s djetetom putem smartfona. Ona ga „sluša“ i zavisno o ključnim riječima u okolini stvara virtualne predmete i likove. Glavni kriteriji za izbor pobjednika bili su inovativnost i razvijenost ideje te njen tržišni potencijal. Prilikom osmišljavanja ideje natjecatelji su mogli koristiti najmoderniju tehnologiju današnjice poput virtualne i proširene stvarnosti.

Nagradu je pobjednicama dodijelila Nataša Rapaić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma. Ovogodišnji Hack It! hackathon okupio je deset timova sastavljenih od dizajnera, programera i mladih stručnjaka iz segmenta marketinga i menadžmenta, koji su 24 sata smišljali inovativna komunikacijska rješenja budućnosti.

 

Pogledajte kako je sve izgledalo:

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.