Kontaktirajte nas

Hrvatski ICT sektor jedan je od najpropulzivnijih u gospodarstvu i kontinuirano raste. Godišnji prihodi svih ICT tvrtki koje posluju u Hrvatskoj premašili su 32 milijarde kuna, od kojih je šest milijardi kuna izvoza. Tvrtke u sektoru zapošljavaju 33 tisuće ljudi uz velik potencijal rasta svih s njima povezanih sektora.

Cijeli sektor u stalnom je porastu, bez obzira na to je li riječ o startup tvrtkama koje se tek probijaju na tržište, malim i srednjim biznisima ili velikim kompanijama s više stotina zaposlenih koje ostvaruju odlične poslovne rezultate u Hrvatskoj i globalno. Tvrtke koje posluju u tom sektoru predvodnici su i digitalne transformacije.

Evo koja smartworking rješenja najčešće koriste mali i srednji poduzetnici u sektoru, kako su si njima poboljšali i ubrzali poslovanje, a svojim korisnicima ponudili bolju uslugu.

1. FISKALIZACIJA

fiskPoduzetnici koji su obveznici fiskalizacije naučili su kako tu zakonsku obvezu okrenuti u svoju korist jer efikasnije mogu pratiti svoje poslovanje bez nepotrebne papirologije i gubitka vremena. S fiskalnim blagajnama u jednom uređaju imaju sve – blagajnu, pisač, internetsku vezu i aplikaciju. Poreznoj upravi automatski se dostavljaju svi računi, a u slučaju prekida internetske veze mogu ih i dalje izdavati te se oni automatski prosljeđuju Poreznoj čim se veza uspostavi. Aplikacija omogućuje stalno ažuriranje podataka o proizvodima i uslugama, kao i pregled izvještaja o izdanim računima.

Budite još efikasniji u poslovanju: Svi izdani računi trajno su arhivirani u Cloudu te im se može pristupiti bilo kada i s bilo kojeg uređaja.

2. INFORMATIČKA OPREMA

Kvalitetna informatička oprema kao što su prijenosna i stolna računala, printeri i monitori neizostavni su za produktivan i efikasan posao. Opremanje ureda informatičkom opremom malim poduzetnicima više ne mora biti golem trošak jer postoje paketi kojima uz mjesečnu naknadu dobivaju na korištenje potpuno novu informatičku opremu te stručnu podršku koja im je dostupna 24 sata svakog dana u tjednu.

Budite još efikasniji u poslovanju: Benefit za tvrtke je što je trošak korištenja informatičke opreme porezno priznat.

3. OFFICE 365

Softverski paket koji omogućuje da svi zaposleni koriste Word, PowerPoint, Outlook i Excel na bilo kojem uređaju, uključujući i mobilne. Timovi mogu zajedno raditi na istom projektu u realnom vremenu, svi mogu pratiti izmjene, a podaci su sigurno pohranjeni. Poduzetnici plaćaju mjesečnu naknadu za uslugu koja je prilagodljiva i skalabilna, pa je paket moguće širiti ili smanjivati ovisno o trenutnim potrebama i opsegu poslovanja.

Budite još efikasniji u poslovanju: U paketu Office365 moguća je i usluga Skype for Business, koja vam omogućuje videokonferencije. S članovima tima ili klijentima pogledajte prezentacije i projekte na kojima radite.

storage

4. CLOUD STORAGE

Omogućuje pristup svim dokumentima putem računala, tableta ili mobitela uz obaveznu internetsku vezu. Moguće je dijeliti velike dokumente s kolegama ili klijentima putem linka, uz osiguranu sigurnosnu kopiju svih dokumenata. Osigurava kontrolu nad time tko ima pristup poslovnim podacima, kao i efikasan uvid u to tko je i kada radio na dokumentima.

Budite još efikasniji u poslovanju: Za razliku od nekih drugih servisa, Cloud Storage nema ograničenja veličine dokumenata, pa se veliki dokumenti mogu slati i primati, a da ne zatrpaju sandučić e-maila.

fax

5. CLOUD FAX

Komunikacija faksom postala je digitalna jer je potrebno imati samo internetsku vezu te pametni telefon, tablet ili računalo. Cloud Fax omogućuje slanje i primanje faks-poruka putem e-maila, interneta ili zasebnih aplikacija bez obzira na to gdje se nalazite. Velika prednost je mogućnost arhiviranja svih poruka. Ostvarujete značajne uštede i poslujete “zeleno” jer više nema potrebe za faks linijom, uređajem, papirom i tonerom, a nema ni troška električne energije.

Budite još efikasniji u poslovanju: Cloud Fax može se integrirati s mnogim drugim poslovnim aplikacijama, pa je moguće slati grupne faks-poruke, odnosno iste poruke na više adresa istodobno.

6. CLOUD SERVER

Poslovne aplikacije, baze i web stranice smještene su na sigurnom serveru i uvijek su dostupne. Osigurana je svakodnevna sigurnosna pohrana podataka (backup), što znači da se u slučaju potrebe mogu ispostaviti svi potrebni podaci. Poduzetnik više nema potrebe za fizičkim serverom te nema trošak održavanja. Ovisno o specifičnostima poslovanja, imate mogućnost jednostavnog smanjivanja i povećavanja resursa. Zahvaljujući Cloud Serveru, imate direktnu kontrolu nad poslužiteljem putem portala za samoupravljanje koji je dostupan putem računala, tableta i mobitela. Uslugu Cloud Server plaćate onoliko koliko je koristite.

Budite još efikasniji u poslovanju: Ako ste, primjerice, razvili web aplikaciju, Cloud Server omogućuje testiranje u stvarnom okruženju brzo i jednostavno, bez dodatnih ulaganja u opremu.

7. CLOUD CALL CENTAR

Cloud Call centar je usluga za učinkovito organiziranje i unapređenje komunikacije s poslovnim partnerima ili korisnicima putem više komunikacijskih kanala bez velikih početnih ulaganja. Pogodna je za sve djelatnosti u kojima se javlja potreba za upravljanjem velikim brojem kontakata putem različitih komunikacijskih kanala, i to na brz i jednostavan način. Usluga se koristi s bilo koje lokacije i podržava svaku tehnologiju (klasični telefon, VoIP, računalo, tablet, pametni telefon, smart TV).  Svi komunikacijski kanali dostupni su unutar jedne aplikacije. Odredite želite li snimati pozive te imajte na umu da se snimke čuvaju godinu dana. Usluga je fleksibilna pa je koristite u skladu s trenutnim potrebama poslovanja.

Budite još efikasniji u poslovanju: Određeni broj možete staviti na crnu listu. Odredite što će pozivatelj vašeg call centra pritom čuti: znak zauzeća, određenu poruku ili govornu poštu.

cloudnadzor

8. CLOUD NADZOR VOZILA

Omogućuje jednostavan nadzor nad voznim parkom u svakom trenutku i s bilo koje lokacije. Cjelovito rješenje omogućuje informacije u realnom vremenu: gdje se određeno vozilo nalazi, koliko je kilometara prešlo i kojom brzinom, kojim se rutama kretalo i upotrebljava li se vozilo izvan radnog vremena. Omogućuje uvid u detaljne troškove cestarine, goriva, servisa, registracije, putnih naloga. Detaljne izvještaje na temelju pojedinog vozača ili sektora vozača i obavijesti možete dobivati putem SMS-a ili e-maila.

Budite još efikasniji u poslovanju: Sustav automatski preuzima podatke relevantne za svaki putni račun te odmah obračunava troškove dnevnica i naknadu za prijeđeni kilometar.

9. PANTHEON ERP

Online rješenje koje malim i srednjim tvrtkama omogućuje povezivanje poslovnih procesa i njihovu kontrolu u jedinstvenom sustavu: od nabave i fakturiranja do računovodstva, upravljanja plaćama i analitike. Pantheon ERP je cloud aplikacija kojoj se može pristupiti bilo gdje, i to s pametnog telefona, tableta, računala ili prijenosnog računala. Potrebna je samo internetska veza. Usluga Pantheon korisnicima se pruža u obliku licenci koje koriste za pristup svojoj bazi podataka. Svi podaci pohranjuju se u bazi podataka.

Budite još efikasniji u poslovanju: Ne morate se više brinuti zbog čestih izmjena zakonodavstva jer se usluga automatski ažurira u skladu sa svim zakonskim izmjenama.

10. MINI CRM

Upravljanje odnosima s klijentima (Customer Relationship Management) svrstava se u najvažnije aspekte poslovanja svakog poduzetnika. MiniCRM je cloud aplikacija za organizaciju i automatizaciju prodajnih i marketinških procesa s klijentima. Upravljanje svim informacijama vezanim uz klijente objedinjeno je na jednome mjestu pa omogućuje efikasnost u prodaji, marketingu i korisničkoj podršci. Svaki zadatak i svi podaci o klijentu dostupni su u jednom sustavu, a moguće im je pristupiti s bilo kojeg mjesta putem računala, mobitela ili tableta. Povežite svoj MiniCRM s Googleovim aplikacijama, Gmailom, Outlookom, Officeom 365, LiveChatom, Facebookom ili aplikacijama kalendara kako bi dnevna rutina bila što učinkovitija.

Budite još efikasniji u poslovanju: Sinkronizirajte svoje klijente u MiniCRM-u s imenikom vašeg telefona i upravljajte zadacima u svojem kalendaru.

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.