Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Prilikom traženja hotela u kojem će svaki gost moći ispuniti svoju svrhu putovanja nekad su najvažnije karakteristike bile lokacija hotela, udobnost soba ili ljubaznost osoblja.

Danas, u doba kad tehnologija zauzima velik i važan dio našeg života, prioriteti su se promijenili. Tako je prema istraživanjima*, bez obzira na svrhu putovanja, najvažnija karakteristika pri odabiru hotela za čak 67 posto gostiju podatak o dostupnosti bežičnog interneta, dok njih čak 47 posto neće odabrati hotel koji nema besplatnu wi-fi mrežu, pri čemu im je vrlo bitna i kvaliteta i brzina te mreže. Troje od četvero putnika potvrdit će da im je smartfon izuzetno važan, a više od trećine ispitanih, priznat će kako smartfone više koristi na putovanju nego kod kuće.

Infografika – Aplikacije i usluge za #Hotel2017 (pdf, slika)

Kliknite na sliku za veći prikaz

Zbog svega toga, hoteli će u današnje vrijeme posebnu pažnju posvetiti tehnologiji i mogućnostima koje pruža, pa njih 60 posto koristi mobilne web stranice kako bi prezentirali svoje usluge, 40 posto koristi mobilnu aplikaciju, 53 posto koristi digital signage tehnologiju, dok 11 posto njih ima mogućnost check-ina preko mobilnog telefona gosta. Online booking u Hrvatskoj također je u velikom porastu, pa je tako procijenjena godišnja stopa rasta prihoda od online bookinga u hotelskom smještaju do 2020. godine 28 posto.

S obzirom na aktualne pokazatelje o tome koliki je utjecaj tehnologije važan u svakom segmentu hotelskog poslovanja, hoteli teže za što boljom i efikasnijom uslugom. Hrvatski Telekom zato, kao vodeća telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj, u svojoj ponudi ima cjelovita rješenja za hospitality industriju. Ovisno o konkretnoj potrebi korisnika, HT kombinira praktično sve usluge i tehnologije kojima raspolaže – fiksne, mobilne i cloud te osim analize, dizajna, isporuke i implementacije samog rješenja osigurava i uslugu održavanja te korisničku podršku tijekom trajanja poslovnog odnosa. Jedna od prednosti ovakvih posebnih poslovnih rješenja je i mogućnost naplate kroz mjesečne naknade. Na taj način je korisnik u samom startu oslobođen inicijalnih troškova pri izgradnji i opremanju a dodatno ima potpuni outsourcing upravljanja i održavanja rješenja.

Niz hotela diljem Hrvatske koristi HT usluge, i to od TV sustava, wi-fija, fiksne telefonije i interneta, i mobilne telefonije, interne mreže, video nadzora, fiskalizacije, pa do informatičke opreme, e-punionica za motorna vozila, e-bicikala i pametnog parkinga. Opremaju se hoteli s raznim profilom gostiju, od tematskih hotela, boutique hotela, apartmana, pa do onih najsofisticiranijih s izuzetno zahtjevnim gostima, ali svima njima najbitnije je da im njihov hotel u tehnološkom smislu ponudi sve što im je potrebno.

Stoga, kako biste hoteli unaprijedili svoje poslovanje i bili spremni na sve poslovne izazove poslovanja u 21. stoljeću, odabrali smo za vas esencijalne aplikacije i usluge koje jednostavno morate isprobati i implementirati:

1. RECEPCIJA

recepcija

Cloud Call Centar
Organizirajte i unaprijedite svoju poslovnu komunikaciju putem 5 različitih kanala. Uslugo dobivate sve pogodnosti tradicionalnog call centra bez kupovanja infrastrukture i softvera. Prebacite vaš call centar u Cloud i znatno uštedite.

Cloud Fax
Šaljite i primajte faks poruke na vašem računalu, tabletu ili smartphoneu. Uz Cloud Fax više niste rob zastarjelog faks uređaja – faksirate bilo kada, bilo gdje.

ICT LAN i WiFi Mreža
Odaberite cjelovitu uslugu koja omogućuje realizaciju, redizajn ili optimizaciju žične ili bežične lokalne mreže na vašoj lokaciji.

Fiskalizacija i blagajnička oprema
Izaberite rješenje prilagođeno vašim potrebama: mini fiskalna blagajna, maxi fiskalna blagajna i profesionalne blagajne (softver i hardver). Dobivate blagajnu spremnu za rad! Za razliku od drugih mi za vas unosimo fina certifikat i cjenik te vas besplatno educiramo. Započnite s prodajom odmah!

2. URED

ured

Office 365
Bez velikog početnog troška počnite koristiti dobro vam poznati Word, PowerPoint i Excel na bilo kojem uređaju kojeg koristite.

MiniCRM
Organizirajte i automatizirajte odnos vaše tvrtke sa sadašnjim i budućim klijentima, kako biste poboljšali prodaju, marketing i korisničku podršku.

Pantheon ERP
Poslovni informacijski sustav koji omogućuje potpunu kontrolu nad poslovnim procesima u poduzeću. Pantheon ERP cjelovito je online rješenje koje omogućava tvrtkama povezivanje poslovnih procesa te njihovu potpunu kontrolu u jedinstvenom sustavu. Usluga pokriva sve poslovne procese, od nabave i fakturiranja do računovodstva i upravljanja plaćama do proizvodne i poslovne analitike.

Cloud Ljudski resursi
Efikasno upravljajte HR podacima i procesima na jednom mjestu. Jedina HR aplikacija u potpunosti prilagođena hrvatskim zakonima.

Informatička oprema
Opremanje ureda informatičkom opremom ne mora vas baciti u ogroman trošak. Uz povoljnu mjesečnu naknadu dobivate na korištenje potpuno novu informatičku opremu i stručnjake koji su vam na raspolaganju 24/7. Održavanje je uključeno u cijenu — ako vam danas nešto ne radi, već sutra ćemo to popraviti, a vi nećete morati potrošiti niti kunu ekstra.

3. PARKING

parking

Pametni parking
Ako vaš hotel posjeduje vlastito parkiralište na kojem želite spriječiti stvaranje gužvi te pružiti gostima kvalitetniju uslugu i parkiranje bez živciranja, Pametni parking je usluga za vas.

E-punionice
Pridonesite zaštiti okoliša, ponudite dodatni sadržaj i povećajte zadovoljstvo vaših gostiju.

E-bicikli
Priključite se svjetskim trendovima i obogatite svoju ponudu iznajmljivanjem električnih bicikala.

4. HOTEL I OKOLICA

hotel i okolica

ICT Video nadzor
Omogućuje vam video nadzor u svakom trenutku, s bilo koje lokacije. Usluga video nadzora cjelovito je rješenje jednostavno za održavanje i korištenje. Ne trebaju vam ni stalno zaposleni informatički stručnjaci ni postojeća IT infrastruktura.

5. SOBA ZA GOSTE

soba za goste

Cloud Wi-Fi Internet
Rješenje po modelu ključ u ruke! Vrhunska Cisco oprema garantira kvalitetan wi-fi signal po cijelome hotelu. Pruža i razne dodatne mogućnosti poput dobivanja korisnih informacija o ponašanju korisnika, heat maps, filtriranje sadržaja itd.

Hotel TV
Omogućite svojim gostima najbolju TV zabavu u hotelu uz personalizirani pristup

Pametna soba
Omogućuje otvaranje sobe beskontaktnom karticom i kontroliranje uređaja u sobi.

6. RESTORAN I BAR

restoran i bar

Fiskalizacija i blagajnička oprema
Izaberite rješenje prilagođeno vašim potrebama: mini fiskalna blagajna, maxi fiskalna blagajna i profesionalne blagajne (softver i hardver). Dobivate blagajnu spremnu za rad! Za razliku od drugih mi za vas unosimo fina certifikat i cjenik te vas besplatno educiramo. Započnite s prodajom odmah!

Hotelski PMS sustav
Sustav za vođenje recepcijskog poslovanja.

O hospitality uslugama uslugama koje HT isporučuje hotelijerima, direktor Romana Beach Resorta u Makarskoj Ivan Gujinović kaže:

“U posljednjoj fazi izgradnje tražili smo pouzdanog partnera koji će isporučiti ICT usluge koje će nam pojednostaviti posao i zadovoljiti potrebe i očekivanja naših gostiju. Imajući na umu visoke zahtjeve naših gostiju, implementirana tehnologija morala je biti na zavidnoj razini. Zbog svega navedenoga, Hrvatski Telekom se pokazao kao najbolji izbor za nas zbog svoje stručnosti, tehničke podrške koju dobivamo te ne manje važno, ponuđene financijske konstrukcije cijelog projekta.

Koje su još sve mogućnosti i koje ICT usluge nudi Hrvatski Telekom, predstavit će Ivana Beli Ostarčević s prezentacijom „Samo najbolje za vaše goste – uz ICT usluge Hrvatskog Telekoma uspješno se pripremite za novu sezonu“, na konferenciji za hotelijersku industriju Best Stay, koja će se održati u Opatiji 17. i 18. studenoga.”

*Istraživanja: statista.com, cnbc.com, hospitalitynet.org

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.