Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Sportaš, hipster, biznismen, metroseksualac… Baggizmo cilja sve skupine muškog roda, a ne stoji loše ni ženama.

Kad je riječ o torbama (pritom ne mislimo na ruksake i sportske torbe) muški rod je jasno podijeljen – ili ih mrze ili obožavaju. No mnoštvo gadgeta koji nam olakšavaju svakodnevnicu, nekad je znaju poprilično zakomplicirati ako  smo u pokretu pa nemamo gdje s njima. Zato je mladi Hrvat Ladislav Jurić osmislio Baggizmo – ultimativnu mušku torbu.

Baggizmo-Kickstarter

Ideja je došla iz puke potrebe, jer na tržištu ne postoji proizvod ove vrste koji može pratiti potrebe suvremenog muškarca. Baggizmo je jedinstvena praktična muška torba namijenjena za svakodnevno nošenje osobnih mobilnih elektroničkih uređaja i sitnih stvari poput ključeva, novčanika i sl. Njezine minimalističke linije vizualno odgovaraju različitim odjevnim stilovima muškaraca, te se može nositi na majicu, košulju i ispod jakne ili odijela. Stabilna i ugodna pozicija Baggizma ispod ramena omogućuje brzo dosezanje uređaja te ne iziskuje odlaganje torbe sa strane.

muška-torba</

Kickstarter kao odlična platforma za početak

Baggizmo je na Kickstarteru ostvario već 74% od ukupnog cilja. Zahvaljujući broju od 259 pobornika kampanje, čija se podrška od 26.302$ većinom odnosi na kupnju same torbe, sbliži se pokretanje proizvodnje prve serije, a sve ako se do 8. srpnja sakupi iznos od 35.000$. Kampanja ovog hrvatskog dizajn startupa od svog je početka imala stabilan rast, no streloviti uzlet doživjela je nakon članka objavljenog na Mashable.com, nakon čega se proširila međunarodnim internetskim medijima.

Vezani članak: Crowdfunding: brza lova uz minimalni rizik

U slučaju da se ne skupi predviđena svota, to ipak neće biti kraj za Baggizmo. Ladislav i njegova supruga Izvorka, ujedno i dizajnerica, osmislili su trogodišnji poslovni plan koji bi trebao osigurati proizvodnju ove torbe bez obzira na Internet kampanju. No ona bi zasigurno bila dobar vjetar u leđa za što brži početak. Očekivani iznos predstavlja minimalnu investiciju za izradu kalupa i narudžbu materijala, te postavljanje funkcionalnog web shopa.

U sklopu plana je i pitch za poslovne anđele i investitore, ali i suradnja s inkubatorima, kojima će se obratiti ovisno o potrebi.

Baggizmo-tim-vlasnik

Baggizmo tim: Manufakturist design studio (Mia Bogovac, Matea Bronić, Kristina Volf), Marino Grgić, Izvorka Jurić i Ladislav Jurić.

Hrvatski proizvod za svjetski uspjeh

Baggizmo je u potpunosti hrvatski proizvod – tu je osmišljen i dizajniran, a bude li sve prema planu u Hrvatskoj će se i proizvoditi. Svi koji podrže ovaj projekt na Kickstarteru, moći će kupiti torbu za 85$, dok će se u prodaji moći nabaviti za 130$.

Pored osnovnog modela torbe izrađene od inovativnog i vodoodbojnog materijala koji omogućava cirkulaciju zraka između unutarnje strane torbe i tijela, Baggizmo je u sklopu završetka kampanje ponudio i novu verziju torbe izrađene od autentične talijanske nappa kože. No Baggizmo postaje i „pametna torba“ zahvaljujući NFC (Near Field Communication) čipu koji će biti ugrađen u prednjem džepu torbe. Riječ je o bežičnoj tehnologiji koja omogućuje spremanje datoteka, a na vrlo malim udaljenostima i njihovu razmjenu s drugim uređajima. Za sve pripadnice ljepšeg spola dobra je vijest da se šuška kako bi nakon muške, Baggizmo vrlo brzo trebao dobiti i žensku verziju.

Željeli biste i vi pokrenuti vlastiti startup no niste na “ti” sa svijetom startupova?

Za početak upoznajte startup pojmove i krenite sa raspisivanjem ideje.

1 komentar

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.