Želite saznati više?

Kontaktirajte nas

Provjerili smo koja je najbolja faks opcija za vaš ured!

Opremate po prvi puta ured ili ga možda modernizirate? Jedan od uređaja koji i dalje imaju svoje važno mjesto u uredskom poslovanju jest faks, no mnogi se pitaju trebaju li nabaviti tradicionalni uređaj koji je svima dobro poznat, ili možda novu verziju faksa u oblaku. Upravo smo zato za vas proveli mini testiranje ovih opcija kako bismo svi konačno razriješili dilemu.

U Hrvatskoj se u jednoj godini pošalje 11,087,800 fakseva!

Uzeli smo 5 najvažnijih funkcija koje tražimo of faksa i provjerili kako se s time nose Cloud Fax i tradicionalni faks uređaj te svakog ocijenili prema zaslugama. Provjerite kako su prošli u našem mini testu u nastavku! 😉

1. Lakoća upravljanja

Uobičajeni problemi sa starim faksom su: nedostatak papira, nedostatak tinte, zaglavljivanje papira, neprimanje faks poruka zbog tehničkih razloga poput prekida veze, nemogućnost pristupa uređaju van radnog vremena. Možemo reći kako tradicionalni uređaj nije baš user friendly. :/

Kod verzije u oblaku svi faksevi stižu u pdf formatu na vaš email ili na Cloud fax web. Dokumentima se jednostavno upravlja sa preglednom arhivom koja je dostupna u svako doba i s bilo kojeg uređaja (računala, tableta, mobitela). Osim toga možete po potrebi namjestiti i opciju preusmjeravanja fakseva na drugi uređaj/email što vam također olakšava rad u pokretu, a ako ste i multitasker možete i istovremeno slati fakseve na više primatelja odjednom.

Cloud fax ocjena: 5/5
Tradicionalni fax ocjena: 2/5

2. Fleksibilnost

S tradicionalnim faks uređajem slanje faks poruka moguće je samo s uređaja koji se nalazi u uredu. Isto tako je i s primanjem – morate čekati pored uređaja da vam faks stigne. Faks uređaj fiksno je postavljen u vašem uredu i jednostavno mu se morate prilagoditi.

Cloud fax uređaj se pak prilagođava vama i daje vam mogućnost slanja i primanja faks poruka na više načina, ovisno o uređaju koji želite koristiti: koristeći web aplikaciju za slanje i primanje fax poruka putem weba (web2fax i fax2web), koristeći e-mail za slanje i primanje faxa (email2fax i fax2email), ili koristeći print2fax klijent za slanje faks poruka iz bilo koje poslovne aplikacije koja prepoznaje printer, kao i koristeći scan2fax klijent za skeniranje i slanje dokumenta te s mobilnog uređaja koristeći Mobile2Fax. Cloud fax možete koristiti od bilo gdje i s bilo kojeg pametnog uređaja. 🙂

Cloud fax ocjena: 5/5
Tradicionalni fax ocjena: 1/5

3. Sigurnost

Kod tradicionalnog uređaja vaše faks poruke može pročitati svatko tko svrati do uređaja tijekom radnog vremena pa je sigurnost za važne poslovne informacije u ovom slučaju vrlo niska. Ista stvar je i sa slanjem. Može vam se dogoditi da ukucate krivi broj, a i kad ga pogodite i dalje ne znate tko sve prima vaše faks poruke te hoće li stići do pravog primatelja. I jednostavno nikad niste sigurni hoćete li primiti sve poruke u slučaju nedostatka struje, tonera ili papira, ili dok je faks na popravku.

Kod faks usluge u oblaku sve faks poruke su vidljive i dostupne na Cloud fax webu, a sigurnost je zajamčena budući da svaki korisnik može pristupiti samo svojim primljenim i poslanim faks porukama. Također, zaprimajući faks poruke i dokumente u svoj e-poštanski sandučić, znatno se smanjuju šanse da treće osobe vide sadržaj dostavljenih dokumenata. Na kraju, i korisnička služba dostupna vam je 24/7 u slučaju bilo kakvih problema.

Cloud fax ocjena: 5/5
Tradicionalni fax ocjena: 1/5

4. Vrijeme

Vrijeme je ozbiljna stavka kod zaposlenika pa je svaka minuta važna. Nažalost, tradicionalni faks oduzima dosta vremena za slanje i primanje jer morate to ručno obaviti na njemu, a osobito kada ne želi surađivati i gužva papir te kada nenadano morate do trgovine po novo punjenje tinte. Osim toga, kako biste bili u potpunosti sigurni da je primatelj zaprimio faks ipak ga morate nazvati telefonom i to je dosta izgubljenih minuta u danu.

Kod Cloud faxa čak i kad nemate vremena jer jurite na sastanak možete primati faks poruke. Naime, sve poruke dolaze u vaš email i u web aplikaciju i njima možete pristupati od bilo gdje. Slanje poruka je još brže jer ih sastavljate direktno s računala/laptopa ili smartphonea te tableta, a ako vam paše možete ih i brzo skenirati i poslati. Kako još štedi vrijeme? Istovremeno možete primati i slati poruke. 🙂

Cloud fax ocjena: 5/5
Tradicionalni fax ocjena: 3/5

5. Trošak

Kod tradicionalnog faksa očekivani troškovi su: faks uređaj, papir/termo papir, tinta, struja, faks server + trošak faks linije + trošak količine poslanih fakseva + troškovi popravka.

Kod Cloud faxa postoji samo trošak najma usluge čija se cijena kreće od 39 kn mjesečne naknade. Za Cloud fax vam čak niti ne treba faks uređaj niti telefonska linija jer sve rješavate putem aplikacije i emaila. Treba vam samo pristup internetu i Cloud fax korisnički račun. Jedini manjak jest što se i to mora plaćati, ali ništa tako korisno ne dolazi besplatno, a i ovo je vrlo povoljno i štedi živce. 🙂 Detaljni cjenik potražite ovdje.

Cloud fax ocjena: 4/5
Tradicionalni fax ocjena: 2/5

Pobjednik testiranja

Nakon svih zbrojenih bodova tradicionalni fax prikupio je 9 bodova od ukupno mogućih 25 bodova, dok je Cloud Fax apsolutni pobjednik s osvojenih 24 boda! Naša preporuka jest da i vi odmah krenete s isprobavanjem Cloud Faxa koji će vaše poslovanje odmah baciti u 5. brzinu!

Isprobajte besplatno Cloud Fax uslugu Hrvatskog Telekoma.

Saznajte više i isprobajte besplatno

Komentirajte

Slažem se

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u POSTAVKAMA.